Breaking News

Yunanistan Erasmus vizesi için nereden başvuru yapılır ve gerekli evraklar nelerdir.



Bu yazımda Yunanistan'da Erasmus programına, katılacak öğrencilerin başvuruları nereden yapacakları ve hangi evrakları hazırlamaları, gerekili sorularına cevap niteliğinde bilgiler paylaşacağım Erasmus farklı ülkelerde bulunan üniversiteler arası öğrenci değişim programı olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Vize başvurusu, gerçekleştirebilmeniz için elinizde sizi kabul eden üniversite, tarafından teyidinizin olması gereklidir. İlk olarak başvurunuzu nereden, yapmanız gerekiyor sorusundan başlayalım. Erasmus vize başvuruları ikamet ettiğiniz il Hangi konsolosluk veya Büyük elçilik görev bölgesinde bulunmakta ise gitmeniz gereken, adres orasıdır. Yunanistan erasmus vizesi konsolosluklar vize harcından muaf (ücretsiz) olarak işlem yapılmaktadır. Daha iyi anlamanız için gerekli evrakları madde madde açıklamaya çalışacağım.





  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren altı (6) ay daha geçerli olmalıdır.
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş Yunanistan vize başvuru formu. 2 adet başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Üç (3) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf daha önce aldığınız izinlerde kullanılmamış olmasına dikkat ediniz.
  • Erasmus eğitiminiz için seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır. ve 2 adet fotokopisi istenmektedir.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve 2 adet fotokopisi istenmektedir.
  • Öğrenci burs almakta ise ilgili evraklar Yunanca veya İngilizceye tercümesi ile 2 adet fotokopisi istenmektedir.
  • Üniversite kabul edildiklerini gösteren teyid evrakları 2 adet fotokopisi istenmektedir.
  • Öğrencinin velisi tarafından Yunanistan'da katılacağı eğitim giderlerini 659€ (euro)  karşılayacaklarını taahhüt eden noterden onaylı olmalı ve tercüme ettirilmesi gerekir. başvurunuz sırasında 2 adet fotokopisi istenmektedir
  • Transkript belgesinin aslı ve 2 adet fotokopisi istenmektedir.
  • Öğrenci olduklarını kanıtlayan belgeler (Öğrenci belgesi)
  • Üç (3) ay ve üzeri kalacaklar için sağlık raporu başvuru yapacağınız konsolosluktan (detaylı bilgi alın
Yukarıda adı geçen evrakları eksiksiz olarak tamamlayıp gerekli işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.



Bu yazı 23.02.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir


DMCA.com Protection Status

8 yorum:

  1. Merhaba,

    Veli tarafından giderlerin karşılanacağını taahhüt eden dilekçenin örneği var mı elinizde? Sağlık raporu kısmını biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malasef dilekçe örneği mevcut değil. Detaylı bilgi için Başvuru yapacağınız Konsolosluğun E-mail veya telefon ile ulaşın konsoloslukların prosüdürleri değişiklilik gösterebilir.

      Sil
  2. Merhaba. 659 euro eğitim giderlerinden kasıt nedir acaba? Ben okuldan aylık 400 euro hibe alıcam onun yazısını götürmem yeterli mi?

    YanıtlaSil
  3. Müracaat edeceğiniz konsolosluğun ilgili birimlerine ulaşmaya çalışın sorunuza en net cevabı oradan ulaşabilirsiniz. Yada profesyonel vize danışmanlık hizmeti sağlayan şirketlerden öğrenebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Erasmuslular vize harcı ödemiyor demişsiniz ama istanbuldaki başkonsolosluğu aradığımda ödeniyor dediler. Siz ne zaman almıştınız vizeyi acaba

    YanıtlaSil
  5. Erdinç bey siz her ihimale karşı yanınıza harç parasını alın Normal şartlar da ücret alınmadığını biliyorum Konsolosluk bir değişiklilik yapmış olabilir. Başvurunuzu yaptıktan sonra ücret ödeyip ödemediğinizi buradan paylaşın lütfen Erasmus müracaatı yapacak diğer arkadaşlar bilgilenmiş olur. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, Yunanistan Girit'te erasmus+ kapsamında staj yapıyoum. Toplamda 97 gün kalacağım ve bana verdikleri D tipi vize dönüş tarihmden sonrasına kadar geçerli. Oturma izni almak zorunda mıyım? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezer bey D vizeleri zaten 90 günü aşan konaklamalar için verilir. Size tanınan tarih aralığında geçerlidir gün sayısı olarak 180 veya xx olarak belirtilmmekte ve gişi sayısı kısmı multi ise aynı yunanistan D vizesi ile Yunanistan'ın girit adasından Türkiye'ye gidip gelebilirsiniz. Eğer daha uzun süre orada bulunma zaruretiniz olacak ise oturum kartı başvuruları hakkında bigi alın.

      Sil

Teşekkürler.