Breaking News

Yunanistan Transit vize hakkında

Yunanistan vizesi


Bu yazımda sizlere Yunanistan'dan farklı bir ülkeye geçiş için kullanılan, Yunanistan transit vizesi için bilgiler vereceğim. Transit vizelerin kullanım amacı bir ülke içinden kara yolu vasıtasıyla diğer bir ülkeye geçiş için uygulanan vizedir. Bu vizenin kullanım şartlarını diğer vizelerden ayıran en belirgin özelliği ülkeye girişinden itibaren 48 saati geçmemesi esasına dayanmaktadır. Yunanistan üzerinden transit olarak geçiş yapanlar evrak hazırlamaları gerekir. Çocukları için ise aile bireylerinin yanında olmaları veya farklı durumlar için noterden seyahat kiminle gerçekleştirilecek ise bu durum belirtilmiş ve çocuğun anne veya babası tarafından muvafakatname istenir. (Çocukların anne veya baba dan kaçırılma ihtimaline karşılık olarak) Transit vize diğer turistik, ticari vb. Vize türlerinden farklı ücret alınmamaktadır. Konsolosluk işlem ücretlerini sabit fiyat uygular.

Örnek :

Yunanistan üzerinden Makedonya'ya geçiş yapmak için sınır kapısından Yunanistan'a giriş tarih ve saatiniz 15.02.2015 saat 14:00 Yunanistan'dan çıkış tarih ve saatiniz 17.02.2015 saat 14:00 olması gereken transit kullanım hakkınızdır. Bu sürelerde bir uzama (geçme) söz konusu olduğunda Yunanistan sınır kapısındaki görevliler tarafından cezai yaptırımlar ile karşılaşırsınız. Makedonya'dan geri dönüş zamanınız geldiğinde ise transit vizenizin geçerlilik süreniz, içerisinde örneğin: 10.06.2015 tarihine kadar geçerli vizeniz bulunuyor ve siz 10.03.2015 tarihinde tekrar Türkiye'ye dönmek istiyorsunuz. Dönüş için Yunanistan'a tekrar giriş tarih ve saatiniz 10.03.2015 15:00 ve Yunanistan'dan çıkış tarih ve saatiniz 12.03.2015 15:00 zaman dilimi arasında transit geçişiniz tamamlanmış olmalıdır.






Transit vizenin önemli özellikleri


Yunanistan transit vizenin önemli özellikleri arasında giriş sayıları ve süreleri genellikle giriş sayısı 2 olarak verilmektedir. Süreleri 6 aylık 1 yıllık olarak verilir. Yunanistan'dan transit vize almak isteyen vize başvuru evraklarını eksiksiz olarak tamamlayıp gerekli başvurularını yapabilirler. dikkat edecekleri bir husus ise vize başvurusu gerçekleştiren kişinin pasaportunun başvurulan vizenin bitiş süresinden itibaren üç (3) ay daha fazla süreleri olması gerekmektedir. sadece transit vizelerde değil tüm vize başvurularında bu, kural geçerlidir. Ulaşım gerçekleştirilecek otobüs ise gidiş tarihlerini gösteren rezervasyon ile evraklarını hazırlamaları gereklidir. Seyahat, kendi araçları ile gerçekleştirilecek ise ulaşımı gerçekleştirilecek aracın ruhsat fotokopisini altına ulaşımı bu araçla gerçekleştireceklerini dilekçe ile beyan etmeleri gerekmektedir. Seyahat sırasında kendi aracınız ile değilde bir akraba veya arkadaşınızın aracı ile ulaşımınızı, sağlanacak ise araç sahibinin mevcut vize ve ehliyet fotokopisinin ve Yunanistan konsolosluğuna hitaben bir dilekçe yazarak, seyahati birlikte gerçekleştireceğinizi  belirtmeniz gerekmekte

Yunanistan'dan transit geçiş için vize başvurusu yapacaklar için 23.09.2014 tarihinde yürürlüğe giren parmak izi ve biometrik uygulaması uygulanmaktadır. Gerekli evraklar için daha detaylı bilgi almak için Yunanistan Transit vizesi için gerekli evraklar yazımı inceleyebilirsiniz.


Önemli hatırlatmalar:


  • Yunanistan üzerinden Makedonya'ya gidecekler için otoban ücreti 20€ dur ve geçiş belgesi talep edilmez. (vize talep edilir.)
  • Yunanistan'da yaşanan mülteci problemi nedeniyle güvenli TIR park alanlarını kullanmanız son derece önemlidir.
  • Yunanistan'dan Makedonya'ya geçiş yaparken tampon bölgeden gümrüksüz akaryakıt temin edebilirsiniz fiyatlar ortalama 01.05€ - 01.12€ dur.( Fiyatlar güncel değildir.)
  • Yunanistan gümrükleri gece 22:30 ile sabah 06:00 arasında çalışır. Bu konuya dikkat ediniz.

Yunanistan yaşanan mülteci sorunundan dolayı, yol boyunca konaklama yapacağınız yerleri dikkatli seçmenizi tavsiye emekte. Makedonya girişi olan pasaportlara uyguladığı Hellas vize uygulamasına son vermiştir. Daha önce Pasaportlarında Makedonya kaşesi olan kişilere sadece Yunanistan vize başvurusu yaptığında Pasaporta vize basmıyordu. Ayrı bir belge üzerine Hellas vermekteydi. İtirazlar sonucunda bu uygulamadan vazgeçildi. Yunanistan transit vize uygulaması devam etmektedir. Transit olarak geçiş yapacak kişiler başvuru yapabilirler.  

Özet: Yunanistan transit vize başvurusu sırasında sizden otel rezervasyonu istenmediğini, Seyahatinizi bir arkadaşınızın aracı ile yapacaksanız bir dilekçe ile durumunuzu açıklayan dilekçe yazmanız gerektiğini transit vizenin ülkede kalmanız için en fazla 48 saat geçerli olduğu, alacağınız vizenin en az iki girişli olmasının gerektiğini sizlere açıklamaya çalıştım


Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için yorumunuz denetlenecektir.)



Bu yazı 04.01.2015 tarihinde yazılmıştır.
Son güncelleme 05.11.2018

Fotoğraf: Glasgow`s Buses

DMCA.com Protection Status

19 yorum:

  1. Ben Bosna hersekden araba alıp türkiyeye dönmeyi planlıyorum dönüşte boşnka pasaportu olan eşim ve türk pasaportuu olan kızımda olacak. yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk pasaportu ile Yunanistan veya Bulgaristan'dan vizesiz geçemezsiniz. Vize başvurusu hakkında yeterli bilginiz yok ise danışmanlık hizmeti için 0545 356 44 43 arayın.

      Sil
    2. Teşekkürler

      Sil
    3. Rica ederim Ali bey

      Sil
  2. Yunanistana tek girişli (C) Sengen vize aldım bu vize ile bulgaristana geçiş yapa bilirmiyim.Heriki ülkearasında sınır kapısı mevcutmu problem olur mu .Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Multi vize almış olsaydınız problem olmazdı fakat tek girişli schengen vizeleri sınır geçişlerinde problem oluyor Bulgaristan'da

      Sil
  3. Hüseyin Sever14 Aralık, 2016

    Güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Hüseyin bey Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  4. Yunanistan üzerinden Almanya ya geçiş yapmam için neler gerekli ve tahmini fiyatı ne kadar olur bir de illa ki karayolunu kullanarak mı Almanya ya gidebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Barış bey Yunanistan ve Almanya seyahatinizi için schengen vizesi almanız gerekiyor. Schengen kurallarına göre Hangi ülkede daha fazla konaklama yapacaksanız o ülkenin schengen vizesi için başvuru yapmalısınız. Sadece kara yolu değil uçakla Almanya'ya geçiş yapabilirsiniz. Öncelikle hangi ülkede daha fazla konaklama yapacağınızı belirleyin fiyat bilgisi için sitenin üst kısmında bulunan telefonu arayabilirsiniz.

      Teşekkürler.

      Sil
  5. Merhaba ; ben bordo pasaport sahibiyim ve seyahat amaçlı Makedonya(Üsküp'e) gitmek istiyorum karayolunu kullanacağım için vize almam gerekliymiş en kolay ve çabuk nasıl halledebilirim tek ülkeden vize almam yeterli mi ? Bana ne kadara mal olur aydınlatabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Yunanistan transit vize ile karayoluyla Makedonya'ya gidebilirsiniz. Şu sıralar Ramazan bayramından dolayı vize başvurularında aşırı derecede yoğunluk var fiyat bilgisi için sayfanın üst kısmında bulunan telefonu arayabilirsiniz. Teşekkürler.

      Sil
  6. Merhaba benim eşim ve çocuklarım Bulgaristan vatandaşları yani çifte vatandaşlar ben Türkiye vatandaşının ben Bulgaristan'dan senelik Multi vize alıyorum versene ben bu sefer Yunanistan üzerinden daha yakın olduğundan gitmek istiyorum napmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ahmet bey Yunanistan turistik vize başvurusu yapabilirsiniz Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta eş ve çocuklarınızın otel rezervasyonlarında adının geçmesi eğer evliliğimiz Bulgaristan'da onaylı ise (grajnaski brag ) belgeniz varsa Konsolosluk harcı sizden alınmayabilir.

      Sil
  7. kasımda italyaya gitmeyi planlıyorum fakat istanbula dönüş biletim yunanistan aktarmalı . eğer tek girişlik schengen verirlerise transit vize almak zorunda kalır mıyım ?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtalya vizesini tek girişli alsanız bile schengen alanını terk etmeyip Yunanistan üzerinden aktarmalı uçuş yapacağınız için transit vize almanız gerekmiyor.
      Teşekkürler

      Sil
  8. Merhaba yunanistan aktarmalı mısıra gideceğim yunanistan konsolosluğunu aradım hava alanından çıkmassanız transit vizeye gerek yok dediler ama içime bir kurt düştü gerek var mı transit vizeye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçerli schengen vizeniz var ise sorun yaşamazsınız. Her ihtimale karşı uçak bileti aldığınız yere danışın derim güncel değişiklik olmuş olabilir.

      Sil
  9. emre bozkurt26 Temmuz, 2018

    Merhabalar yunanistandan balkan ülkelerine örneğin sırbistana yada bosnaya otobüs bileti var mı ? varsa ücretleri ne kadardır yada bu bilgilere ulaşabileceğim bir otobüs firması varmı ? Ayrıca yunanistan için transit vize ücreti ne kadar ?

    YanıtlaSil

Teşekkürler.