Breaking News

Yunanistan Turist vizesi hakkında

Yunansitan vizesi
Yunanistan turist vizesi, gezi, tur  amacı ile gidecekler için gerekli evrakları hazırlamaları ve vize başvurusu sırasın da bizzat bulunmaları yeterli. Şimdi sizlere kısaca, turist vizesini anlamanız için işin mantığını, açıklayayım. Yunanistan schengen izni turistik seyahat planımı yapıyorsunuz. Turistik vizeler gideceğiniz, ülkede kalınacak otel, ulaşımı gerçekleştirilecek araçlar ve masraflarınızı karşılamak için banka hesaplarınız gibi bilgilerin, evrakları ile ispatlanmasına dayanır. Otel rezervasyonu yaptırırken çok yüksek fiyatlı rezervasyonlardan kaçının eğer gelir durumunuz ve banka hesabınızı aşan yüksek fiyatlı rezervasyonlar size olan güveni sarsacaktır. Bunun gibi küçük ama önemli detayları düşünmelisiniz.

Yunanistan konsolosluğu turistik amaçlı vize başvurularında özellikle dikkat ettiği evrak otel rezervasyonu dur. Eğer kişi geçerliliği olmayan otel rezervasyonu sunmuş ise başvuru dosyanız incelendiğinde seyahat amacınız inandırıcı değil şeklinde bir cevap vermektedir. Bu durumu gerekçe gösterip red vermektedir. Başvuru sırasında sunacağınız otel rezervasyonun, düşmemesi son derece önemli. Eğer kişiler bu sorunu çözmekte sıkıntı yaşıyor ise, profesyonel vize danışmanlık hizmetinden faydalanmanız tavsiye ederim. Başvuru yapmadan önce randevu almanız gerekli. Yunanistan konsolosluğu özellikle Yaz döneminde ve bayram tatili öncesinde aşırı yoğun çalışmaktadır. Eğer bayram tatili için yurtdişına plan yapmışsanız randevunuzu 1 ay önceden almalı ve seyahat tarihlerinizi çok iyi planlanmanız gerekir. Turistik başvurusu için aşağıdaki örneği inceleyin.

Örnek: Yunanistan Selanik için bir seyahat planladınız, gidiş tarihiniz 10.02.2015 dönüş tarihiniz ise 20.02.2015 bu zaman dilimi içinde, ülkeye giriş tarihiniz 10.02.2015 ve ülkeden çıkış tarihiniz 20.02.2015 olacak şekilde uçak, otobüs (kendi aracınız ile seyahat gerçekleştirilecek ise araç ruhsatının fotokopisinin altına dilekçe ile seyahati kendi aracınız ile gerçekleştireceğinizi belirten dilekçeniz ekleyerek) rezervasyon yaptırmalısınız. Selanik'de kalacağınız otel rezervasyonu yaptırmalısınız. Sağlık seyahat sigortanız da seyahat tarihlerini kapsamalı ve seyahat masraflarınızı karşılamanız için yeterli bakiyesi bulunan, güncel banka hesap dökümü 10 günlük bir seyahat için ortalama 3000 ₺ olması gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken rezervasyon ücretlerinin ödenmemiş olmasıdır. (Not: Yunanistan konsolosluğu daha sonra bu rezervasyon ücretlerinin ödenmesini talep edebilmektedir.) Yunanistan turizm amaçlı seyahat her kez yapabilir. bu konu şüphe götürmez bir gerçektir. Eğer belgeleriniz tam ise.






Yunanistan turist vizesine, kimler başvurabilir.


İş yeri Sahipleri, şirket sahipleri ve ortakları: Bir iş yeriniz var ve Yunanistan vizesi almak ve başvuru yapma istiyorsunuz. Şirket sahibi veya şirket ortağısınız o zaman sizlere Yunanistan vizesi iş yeri sahipleri için vize başvurusu sırasında istenen evraklar yazımı incelemenizi tavsiye ederim

Çalışanlar: Bir şirkette bordrolu olarak çalışıyorsunuz Yunanistan vizesi için başvuru yapmak istiyorsunuz o zaman buradan detaylı bilgi alabilirsiniz. Yunanistan vizesi Çalışanlar için istenen evraklar yazımı inceleyebilirsiniz.

Ev hanımları: Herhangi bir geliri olmayan ev hanımı iseiniz eşlerinin yurt dışında yapacağı masrafları karşılayacaklarına dair dilekçe ile vize başvurularını yapabilirler, daha detaylı bilgi almak için. Yunanistan Vizesi ev hanımları için istenen evraklar yazımı inceleyebilirsiniz.

Emekliler: Vize başvurusu yapacak kişi emekli ise bu durumlarını, belgelemeli ve emekli maaşı aldığı hesap dökümü ile başvuru yapmalıdırlar buradan detaylı bilgi için Yunanistan vizesi Emekliler için vize başvurusunda istenen evraklar yazımı inceleyebilirsiniz.

Öğrenciler: Vize başvurusnu gerçekleştirecek kişi eğer öğrenci ise bu durumlarını belgelemeli ve gerekli izin işlemlerini onaylı evrak ile ispatlamalıdırlar (Yaz tatilleri hariç) daha detaylı bilgi almak için Yunanistan vizesi Öğrenciler ve Çocuklar için vize başvurusu sırasında istenen evraklar yazımı inceleyebilirsiniz.

Devlet Memurları (Kamu çalışanları): Yeşil pasaportu olmayan devlet memurları (kamu çalışanları) vize başvurusu için daha detaylı bilgi almak için Yunanistan vizesi Devlet memurları (kamu çalışanları) ve Aileleri için vize başvurusunda istenen evraklar yazımı inceleyebilirsiniz.

Çocuklar: Vize başvurusu gerçekleştirecek kişi eğer çocuk ise vize başvurusu ebeveynler tarafından takip edilmeli, yaş gurupları dikkate alınmalıdır. Bazı yaş sınırları konsolosluk harcından muaf tutulmaktadır. daha detaylı bilgi almak için Yunanistan vizesi Öğrenciler ve Çocuklar için vize başvurusu sırasında istenen evraklar yazımı inceleyebilirsiniz.

Geliri olmayanlar: Vize başvurusu yapmak isteyen kişinin her hangi bir geliri bulunmuyorsa masraflarının Türkiye'de kimin tarafından karşılandığı ve yurt dışı seyahatinin masraflarının kimin tarafından karşılanacağı belgelenmeli ve dilekçe ile başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. (Vize istenen ülkede potansiyel mülteci olmadıkları ispatlanmalıdır.)  daha detaylı bilgi almak için Yunanistan vizesi geliri olmayanlar için vize başvurusunda istenen evraklar yazımı inceleyebilirsiniz.
Yunan konsolsoluğu bu durumlarda başvurunuz red ile sonuçlanabilir.


Yunanistan vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Yapacağınız seyahatin amacını açık ve net olarak ifade etmeli Yunanistan konsolosluğu tarafından her hangi bir şüphe uyandırmaması, son derece önemlidir. vize başvuru formunuzu eksiksiz olarak doldurmalı ve imzalamalısınız. seyahat sağlık sigortanız yurt dışında bulunduğunuz süre boyunca geçerli olması gerekir. Yunanistan vize işlemlerine seyahat sürenizden en az 15 iş günü önce başvuru işlemlerinizi tamamlamalısınız. Otel, Ulaşım belgelerinizi gün süreleri tutarlı ve eksiksiz olmalıdır. Biyometrik fotoğrafınız ölçüleri uygun ve güncel olması gerekir.


Sorular ve cevapları:

S: Yunanistan vize ücret ne kadar?
C: Vize  başvuru ücretleri müracaat ettiğiniz yere göre  değişiklilik gösterir. Ortalama maliyeti 390- 450₺ arasındadır.
S: Yunanistan schengen vizesi midir?
C: Evet Schengen dolaşım alanında geçerli bir giriş iznidir fakat ilk seyahatinizi mutlaka Yunanistan' a yapmanız önemlidir. Eğer yanlış kullanılır ise diğer başvurunuz da sorun yaşayabilirsiniz.
S: Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?
C: Başvuru tarihinizden itibaren en fazla 15 iş günü içinde sonuçlanır. Ortalama süre olarak 7 ile 10 gündür.


Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.



Bu yazı 02.01.2015 tarihinde yazılmıştır.
Son güncelleme tarihi 05.11.2018

Fotoğraf: Andrej Trnkoczy

DMCA.com Protection Status

8 yorum:

  1. Mehmet Turcan04 Nisan, 2016

    Çok faydalı bilgiler. Arkadaşlara hep sizin sitenizi tavsiye ediyorum Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. ilk defa vize alacam acaba kaç gün kalma izni verirler?

    YanıtlaSil
  3. ben ilk defa vize için başvuracam acaba ne kadarlık verirler 1 ay kalabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükran hanım Yunanistan turist vizesi için ilk defa başvuru yapacaklar 3 ay 20 veya 10 günlük kalış hakkı tanıyan vize vermektedir daha önce alınmış schengen vizeniz var ise bu süre uzayabilmektedir. İlk defa vize başvurusu yapacak kişiler için profesyonel destek almalarını tavsiye ederim

      Sil
  4. Özge yurtsever15 Aralık, 2016

    Çok kaliteli bir web sayfanız var. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil
  5. Mehmet Ali gürbüz16 Nisan, 2017

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sayenizde Yunanistan vizesi aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil

Teşekkürler.