Breaking News

Yunanistan Ticari vize hakkında

Yunanistan vizesi
Yunanistan ticari vize hakkında bilgileri bu yazımda bulacaksınız.. Yunanistan'da yapacağınız  iş görüşmesi Seminer vb. ticari ve iş amaçlı seyahatleriniz için ticari vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Ticari vize başvurusunda dikkat etmeniz gereken en önemli belge Yunanistan'da bulunan şirketten şahsınıza ait gönderilen ticari davetiyedir. İzin süreniz bu belgeye göre, değişiklik göstermektedir. Diğer önemli belge ise şirketinizin antetli kağıdına vize başvurusu gerçekleştireceğiniz, Yunanistan konsolosluğuna hitaben gidiş amacınızı belirten vize talep dilekçesidir. Kaşe ve imza bulunması olmazsa olmazlarından dır.  Diğer bir konu ise vize başvurusunu gerçekleştirecek iş yeri sahipleri ve ortakları ve şirket çalışanları için istenen evraklar farklılıkların dikkat edilmesi gerekir.Yunanistan 23.09.2014 tarihinden itibaren yapılacak ticari izin başvurularında Parmak izi ve biometrik uygulaması başlatılmıştır. Gerek iş yeri (şirket) sahibi olsun gerekse şirket ortalarından olsun aşağıda ve daha sonra bu bilgileri daha detaylı açıklamalı yazılarla sizlere vize başvuru süreciniz sorunsuz geçirmeniz için bilgi paylaşımlarım devam edecek. Yunanistan vizesi için gerekli evraklar eksiksiz hazırlanması son derece önemlidir. Böylelikle kolay ve uzun süreli ticari vizenizi alabilirsiniz. Başvuru sırasında istenilen belgeleri  bir aracı şirket ile yapmanızı tavsiye ediyorum. Sunacağız hatlı evraklar vize sürenizin az ve yetersiz, olmasına sebebiyet verebilir. Ticari davetiye de Yunanca bilgiler olduğu için tarih de farklı bilgilere göre hatalı işlem yapabilirsiniz.


Yunanistan konsolosluğu ticari davetiye ile ilgili detaylı bir araştırma yapmaktadır. Sizi davet eden firma ile iletişime geçerek, davetiyenin sahte olup olmadığını teyit eder. Bu sadece Yunanistan ticari vize için değil tüm schengen vize başvuruları için geçerli bir uygulamadır. Almak istediğiniz vize ile tüm schengen bölgesinde, geçerli olduğu için bu tip uygulamalar gayet doğal karşılamalısınız. Davetiye gönderen şirketin durumuna göre daha uzun süreli vize alma olasılığınız artabilir.

Yunanistan ticari amaçlı vize başvurularında son yapılan değişiklik ile seyahat amacınızı belirten şirketin antetli kağıdına seyahat amacını belirten dilekçe eklenmelidir. Fakat antetli kağıt bulunmuyor ise iş yeri kaşe ve imzasının bulunduğu bir evrak da işinizi görecektir.






İş yeri (Şirket) sahibi ve ortakları 

İlk olarak ticari izin başvurusu yapan iş yeri (şirket) sahibi veya şirket ortağı ise şirket ile olan bağını, resmi evrak ile kanıtlamalıdır. Şirketin faaliyet  belgesi ve ticaret odası sicil kaydı gibi evraklar ile şirketin varlığını kanıtlaması için gereklidir. Konaklama masrafları davetiye gönderen şirket tarafından karşılanacak ise davetiyede bu husus belirtilmiş olduğundan emin olmalısınız. Ulaşım evrakları da ayını şekilde davetiye gönderen şirket tarafından karşılanacak ise davetiye belirtilmiş olmalıdır. Ulaşım ve konaklama başvuru sahipleri tarafından karşılanması durumunda kalınacak otel ve ulaşım evrakları, vize başvurunuz sırasında hazır bulundurunuz. Bunlara ek olarak son üç ay içinde alınmış ulaşım ve konaklama masraflarını karşılayabileceğinizi gösterebilmek için yeterli bakiyesi bulunan banka hesap dökümünüzü eklemelisiniz.  Daha detaylı bilgi almak için İş yeri sahipleri için vize başvurusu sırasında istenen evraklar yazımın son alt başlığını inceleyebilirsiniz


Şirket çalışanları



Çalıştığınız firma sizi Yunanistan'a ticari bir faaliyet için seyahat etmenizi istiyor bu durumda sizin yapmanız gereken, ticari vize başvurusu için gerekli evrakları hazırlamak. Ulaşım  ve konaklama masraflarınız, davetiye gönderen şirket tarafından karşılanacak ise davetiye üzerinde belirtilmiş olmalıdır. Eğer çalıştığınız şirket sizin seyahat konaklama masraflarınızı karşılayacak ise kalacağınız otel ve ulaşım evraklarınızı ve bu seyahat boyunca sizlerin karşılayacaklarına dair dilekçe ile şirketin antetli kağıdına açıklayan bir dilekçe ile belirtmeleri gerekmektedir. Bunlara ek olarak son üç ayda alınmış ve şirketinizin ulaşım ve konaklama masraflarınızı karşıladığını göstermek için banka hesap bilgileri istenmektedir. Sadece ulaşım ve konaklama masraflarınız, şirketiniz tarafından karşılanacak ise sizin son üç ay içinde alınmış banka hesap dökümünü de istenen evrak dır. Daha detaylı bilgi almak için. Çalışanlar için istenen evraklar yazımın ikinci paragrafını inceleyebilirsiniz.


Vize nasıl alınır?
Sizden istenen randevu günü ve saatin de belgelerinizi ile birlikte müracaat etmeniz. İşlemlerinizi tamamlamanız, konsolosluğun denetleme mekanizmalarından olumlu sonuç ile cevaplanmış başvurunuzu pasaportunuzun boş bir sayfasına konsolosluğun izin belgesini gördüğünüz an vizenizi almışsınız demektir.



Sorular ve cevaplar

S: Yunanistan vize evrakları hazırlamak zor mudur?
C: İstenen belgeleri iyi öğrenip istenilen şartları tam kavrar iseniz, işlemleriniz çok kolay gerçekleşir. Sadece dikkat etmeniz gereken püf noktalarını iyi anlamanız dır.
S: Yunanistan konsolosluğu bireysel başvuru kabul ediyor mu?
C: Anlaşmalı vize başvuru merkezleri aracılığı ile müracaatları kabul etmektedir.
S: Yunanistan vize başvuru sırasında bilgileri nasıl beyan etmem gerekir.
C: Müracaatınız sırasında belgeleriniz ile uyumlu bilgiler beyan etmeniz son derece önemlidir. Potansiyel mülteci olmadığınıza kanaat getirmeliler.  Aksi taktirde başvurunuz ret ile sonuçlanabilir


Özet: Yunanistan ticari vize başvurusu sırasında sizden talep edilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanız gerekiğini İş yeri sahipleri / ortakları ve çalışanlarından farklı farklı evraklar talep edildiğini, evrakları hazırlarken olası hataları en aza indirmek için profesyonel destek almanız gerektiğini son güncellemelerden sonra çalıştığınız şirketin antetli kağıdına seyahat amacını belirten ve Yunanistan konsolosluğuna hitaben dilekçe yazmanız gerektiğini sizlere açıklamaya çalıştım.

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz

Bu yazı 03.01.2015 tarihinde yazılmıştır.
Son güncellenme tarihi: 05.11.2018

Fotoğraf: Mahdi Ayat.

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.