Breaking News

Hollanda ticari vize hakkında



Bu gün sizlere Hollanda'ya iş amaçlı seyahat yapacaklar için ticari vize hakkında detaylı bilgiler vereceğim. Hollanda'da gidiş amacınız iş seyahati, ticari anlaşma, makine kurulumu ve buna benzer konusunda ticaret olması durumunda ticari vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Sunmanız gereken evrakların başında Hollanda'da bulunan şirket tarafından ziyaret edecek kişi veya kişiler için Ticari davetiye gelmektedir. Bu davetiye de yapacağınız masrafları sizi davet eden şirkette karşılayabilir veya kendiniz de karşılayabileceğinizi belirtilmesi gerekmektedir. Bu duruma göre istenen belgeler de değişiklikler olmaktadır. Davetiyenin bir diğer özelliği ise sizin hangi tarihler arasında Hollanda'da olmanız ile uyumlu olmasıdır. Örnek 10.06.2016 tarihinde yapacağınız seyahat planınızda sizi davet eden firma 20.08.2016 tarihi için davette bulunmuş ise 10.06.2016 geçersiz bir tarih olacak ve sizin yapacağınız 20.08.2016 tarihinde geçerli olacaktır. Burada mantık şu şekilde işlemektedir. Hollanda konsolosluğu ticari seyahat için sizin davet edildiğiniz tarihler ile uyumlu bir başvuru süreci ve istenen evraklar da tarih çelişkisinin olmamasını dikkate alacaktır. Başvuru sahibi şirket sahibi, şirket ortağı veya şirket çalışanı olabilir. Kişinin iş veren veya çalışan olması istenen belgelerde farklılıkların bulunduğu anlamına da gelmektedir. Hollanda ticari vize başvuru yapacak kişinin Ticari davetiye de isim ve soyadının geçmesi antetli kağıda davet eden şirketin bilgilerinin bulunması, tarihlerin belirtilmesi ve seyahat amacının sebeplerinin belirtilmesi gerekir. Aşağıdaki başlıklar da iş yeri sahibi, ortağı ve şirket çalışanları arasındaki farkları açıklamaya çalışacağım.





Hollanda ticari vize için iş yeri sahipleri ve ortakları

Hollanda'ya yapacağınız ticari seyahatler de kişi eğer iş yeri sahibi ise sizden talep edilen belgeler arasında İş yerinizin var olduğunu faal olarak çalışmakta olduğunu sizden istenen belgeler ile ispatlamanız son derece önemlidir. Bu belgeler arasında vergi levhası, resmi gazete, imza sirküleri ve kayıt olunan ticaret odası faaliyet belgesi talep edilmektedir. ortaklar ise iş yerine ortak olduğunuzu gösteren belgeleri ayrıca sunması gerekecektir. Bunun yanı sıra ekonomik durumunuzu gösteren şirket hesap dökümü, banka hesap dökümleri, tapu, araç ruhsatı ve kira geliri gibi belgeleri eklemeniz istenebilir. 


Hollanda ticari vize şirket çalışanları

Şirketiniz sizi Hollanda'ya ticari bir anlaşma, faaliyet ve benzeri sebeple seyahat etmenizi isteye bilir böyle durumlarda Sizi davet eden şirket tarafından isminize yapılmış ticari davetiyenin yanı sıra iş yeri sahiplerine nazaran daha detaylı evraklar talep edilmektedir. Şirketinizin sizi Hollanda'ya gönderme amacını belirten antetli kağıda dilekçe hazırlamalı (masrafları karşıladıklarını veya ticari davetiye gönderen şirket karşılayacak ise bu durum belirtilmelidir.) vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazete ve kayıt olunan ticaret odası faaliyet belgesi ayrıca şirkette ait banka hesap dökümü sunmanız gerekmektedir. Sgk işe giriş bildirgesi, sgk 4a hizmet dökümü, seyahat tarihleri için görev yazısı ve iş yerindeki pozisyonunuzun belgelenmesi sunulması gerekir. 


Bu belgelerin haricinde Hollanda konsolosluğu ekstra evrak talebinde bulunabilmektedir. sizlere tanınan süre içerisinde mutlaka istenen belgeleri hazırlamanız son derece önemlidir. Eğer bu işlemleri yaparken Profesyonel vize danışmanlık hizmetinden faydalanma isterseniz. linke bakabilir sizi arayalım formundan iletişim bilgilerinizi girebilirsiniz.

Bu yazı 02.04.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Get Business.ca


DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.