Breaking News

Avusturya turist vizesi hakkında genel bigiler


Avusturya'ya turistik seyahat, yapmak isteyenler için turist hakkında, genel bilgiler paylaşacağım. Şimdi sizlere kısaca, turist vizesini anlamanız için işin mantığını açıklamalıyım. Avusturya'ya turistik seyahat planımı, yapıyorsunuz. Gerekli evrakları hazırladınız ve başvurunuzu yapacaksınız. Konsolosluk turistik amaçlı, vize başvurularında sizlerin net olarak niyetinizi öğrenmek istemektedir. Kişi şu tarihde, Viyana'ya rezervasyonunu sunduğu, uçak ile gelecek, buraya geldiğinde, rezervasyonunu sunduğu otelde konaklayacak, Seyahati boyunca gerekli harcamalarını, banka hesabındaki para ile karşılayacak ve şu tarihde seyahatini sonlandırıp rezervasyonunu sunduğu uçak ile ülkesine dönecek. İşte sizden istediği seyahat planınızıda, kafa karışıklılığı oluşturmadan evraklar ile kanıtlamanız. Avusturya vize başvurularında, sizlere sorular sorulmaktadır. Mülakat olarak da tanımlaya biliriz. Bu sorulara gayet sakin ve net cevaplar vermeye dikkat edin. Daha net anlamanız için sizlere örnek ile açıklayalım.



Örnek: Avusturya Viyana için 7 günlük seyahat planı yaptınız, Viyana'ya gidiş tarihiniz 20.05.2015 dönüş tarihiniz ise 27.05.2015 sizden istenen bu tarihleri kapsayacak şekilde uçak rezervasyonu ülkeye giriş tarihiniz 20.05.2015 olmalı ve konaklama yapacağınız otelden rezervasyonunuz olmalı seyahat masraflarını karşılayak kadar banka hesabınızda yeterli bakiye bulunan güncel hesap özetiniz artı bankanın imza sirküleri ve ülkeden çıkış tarihiniz 27.05.2015 olması gerekli seyahatiniz bu şekilde sonuçlanacağını evrak ve sorulan sorulara, verdiğiniz cevaplar ile kanıtlamalısınız. Turist vizesi için kimler başvurabilir konusuna gelelim.





İş yeri, (Şirket) sahipleri ve ortakları:
Bir iş yeriniz var ve Avusturya vizesi için başvuru yapma istiyorsunuz. Şirket sahibi veya şirket ortağısınız o zaman sizlere gerekli evraklar için Avusturya vizesi iş yeri sahipleri ve ortakları için istenen evraklar yazımı inceleyebilirsiniz.

Çalışanlar:
Bir şirkette bordrolu olarak çalışıyorsunuz Avusturya vizesi için başvuru yapmak istiyorsunuz o zaman gerekli evraklar ile ilgili bilgiyi Avusturya vizesi çalışanlar için gerekli evraklar yazımdan ulaşabilirsiniz.

Ev hanmları:
Herhangi bir geliri olmayan ev hanımları eşlerinin yurt dışında yapacağı masrafları karşılayacaklarına dair dilekçe ile vize başvurularını yapabilirler, daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

Emekliler:
Vize başvurusu yapacak kişi emekli ise bu durumlarını, belgelemeli ve emekli maaşı aldığı hesap dökümü ile başvuru yapmalıdırlar buradan detaylı bilgi için buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler:
Vize başvurusnu gerçekleştirecek kişi eğer öğrenci ise bu durumlarını belgelemeli ve gerekli izin işlemlerini onaylı evrak ile ispatlamalıdırlar (Yaz tatilleri hariç) daha detaylı bilgi almak için buradan ulaşabilirsiniz.

Devlet Memurları (Kamu çalışanları):
Yeşil pasaportu olmayan devlet memurları (kamu çalışanları) vize başvurusu için daha detaylı bilgi almak için buradan ulaşabilirsiniz.

Çocuklar:
Vize başvurusu gerçekleştirecek kişi eğer çocuk ise vize başvurusu ebeveynler tarafından takip edilmeli, yaş gurupları dikkate alınmalıdır. Bazı yaş sınırları konsolosluk harcından muaf tutulmaktadır. daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Geliri olmayanlar:
Vize başvurusu yapmak isteyen kişinin her hangi bir geliri bulunmuyorsa masraflarının Türkiye'de kimin tarafından karşılandığı ve yurt dışı seyahatinin masraflarının kimin tarafından karşılanacağı belgelenmeli ve dilekçe ile başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. (Vize istenen ülkede potansiyel mülteci olmadıkları ispatlanmalıdır.)  daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.



Bu yazı 19.03.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Niksha Jphoto



DMCA.com Protection Status

2 yorum:

  1. Sercan Aygün19 Aralık, 2016

    Çok güzel bir yazı olmuş, teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim yorumunuz için teşekkürler.

      Sil

Teşekkürler.