Breaking News

Avusturya vizesi hakkında genel bilgiler



Sizlere Avusturya schengen vizesi hakkında bilgiler vereceğim. Türk vatandaşları Avusturya ile yapılan anlaşmalar gereğince vizeye tabidir. Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahibi Türk vatandaşları 90 günü aşmayacak ziyaretleriniz de vize istenmemektedir. Bu kişiler 90 günden fazla kalmaları gerekiyor ise vize için başvuru yapılmalıdır. Umuma mahsus (Bordo renkli) pasaport sahipleri Avusturya'ya yapacakları seyahatler için vize almaları gerekmektedir. Gerekli evrakları hazırlayıp vize başvurusu yapabilirler. Bu kısa bilgilerden sonra konsolosluklar tarafından pasaportunuzun boş sayfalarına özel baskı yöntemleri uygulayarak ülkeye giriş çıkış tarihinizden kalabileceğiniz gün sayısına kadar bilgileriniz bulunan vizeler kısaca şunlardır.





Turist vizesi nedir.
Kısa süreli veya uzun süreli, tek girişli yada çok girişli ( multi) olabilen 1 günden 90 güne kadar kalış hakkı tanıyan vizedir. Başvurunuz sırasında evraklarınızı eksiksiz olarak sunmanız çok önemlidir. Başvurunuz sırasında sizlere bazı mülakat soruları yöneltilir burada dikkat edilecek en önemli konu gayet net cevaplar vermeniz olacaktır. Sunacağınız evraklar da kafa karıştırıcı ve şüphe uyandırıcı bir seyahat planı hazırlamamaya özen göstermelisiniz. Kısacası potansiyel mülteci olmadığınızı seyahatinizin turistik amaçlı olduğunu evraklarınız ve davranışlarınız ile ispatlamanız gerekir. Daha detaylı bilgi için Avusturya turist vizesi hakkında genel bilgiler yazımı inceleyebilirsiniz.



Ticari vize nedir.
Avusturya ile ticari iş ilişkisi kurmak isteyen veya ticari ilişkileri bulunan şirket tarafından şahsa yapılan ticari davetiye ile başvurulabilen bir vizedir.(not: Ticari davetiyeler GVE ve EVE olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.) İş yeri (şirket) sahipleri, ortakları ve çalışanları olmak üzere evrak farklılıkları bulunmaktadır. Dikkat edilecek hususlar seyahatiniz boyunca masrafları kim tarafından karşılanacağı şirketinizin var olduğunu kanıtlamanız ve seyahat amacınızı şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı dilekçe olarak sunmanız olacaktır. (Başvuru yapacağınız konsolosluğa hitaben ingilizce veya almanca istenebilir.) Daha detaylı bilgi için Avusturya ticari vize hakkında genel bilgiler yazımı inceleyebilirsiniz.


Aile, Akraba ve Arkadaş ziyareti vizesi nedir.
Avusturya'da yakınlarını ve arkadaşlarını ziyaret edecek kişilerin başvurduğu vizedir. Avusturya'da bulunan Aile, akraba ve arkadaş tarafından isminize yapılan davetiye ile başvuru yapılmaktadır. Başvuru sahibi hangi konsolosluğun yetki alanında ikamet ediyor ise oradaki konsolosluk için davetiye yapılması gereklidir. Örnek: İstanbul başkonsolosluğu yetki alanında ikamet eden kişi için elektronik davetiye İstanbul başkonsolosluğuna gönderilmesi gerekir. Vize başvurunuz için size elektronik davetiye gönderen kişinin adı, soyadı, doğum tarihi, uyruğu ve pasaport numarası yada kimlik numarası gibi bilgileri mutlaka isteyin. Başvuru formuna doldurmanız gereklidir. Daha detaylı bilgiye Avusturya aile akraba ve arkadaş ziyareti için vize başvurusu hakkında genel bilgiler yazımdan ulaşabilirsiniz.


Eğitim vizesi nedir.
Avusturya'ya eğitim amaçlıgidecekler için alınan vizedir. Erasmus programı için başvurular, konsolosluklara bizzat başvurmanız gereklidir. Kısa süreli eğitimler dil veya farklı eğitim programına dahil olanlar başvuru merkezlerinden gerekli işlemleri yapabilirler. Başvurular için randevu almanız çok önemlidir. Bu sebeple mutlaka randevu alınız aksi taktirde gün kaybı yaşarsınız. Daha detaylı bilgiye Avusturya eğitim vizesi ve Erasmus hakkında genel bilgiler yazımdan ulaşabilirsiniz.


Kültürel, Sportif ve Kongre vizesi nedir.
Avusturya'da yapılacak Kongre, kültürel ve spor etkinliklerine katılacaklar için başvurulan vizedir. Etkinliği düzenleyen kurum veya özel şirket tarafından isminize yapılan katılım belgesi ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Bazı resmi etkinlikler vize harcından muaf (ücretsiz) tutulabilmektedir. Sizden istenen gerekli evrakları hazırlayıp başvurunuzu yapabilirsiniz.Daha detaylı bilgiye Avusturya kültürel, sportif ve kongre amaçlı vize başvurusu hakkında genel bilgiler yazımdan ulaşabilirsiniz.




Bu yazı 12.03.2015 tarihinde yazılmıştır. Güncelleme tarihi dipnot olarak belirtilecektir.

Fotoğraf: James Cridland



DMCA.com Protection Status

4 yorum:

  1. başvuru yaptıkdan sonra adresıme herhangibirsey geliyor muktupgıbı ve benzerı genel de evde olmuyorym evegeldginde alamazsam ne olur lutfen cevap?



    tesekkur ederım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuru yaptıktan sonra Konsolosluk sizden ekstra evrak talebi olabilir. Böyle durumlarda size E-posta veya telefon ile iletişim kurarlar. Pasaportunuzun adresinize teslim edilmesini isterseniz ekstra ücret ödemeniz gerekli. Eğer vize başvurusu yapacaksanız aşağıdaki linke tıklayıp sadece 10 tl karşılığında başvuru süreciniz hakkında detaylı bilgiler verebilirim.

      http://www.sadeceon.com/vizehocam/kisiye-ozel-avusturya-vizesi-danismanlik-hizmeti-verebilirim-

      Sil
  2. Merhaba.4 aylık erasmus eğitimi için şunan avusuryadayım.Vizem haziran ayı sonunda bitecek fakat okul sınavlarım temmuz ayına sarkıyor.Bunu sebep göstererek vizemi bir ay kadar daha uzatmak istiyorum.Nereye ne şekilde başvurmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Erasmus vizesinden kastınız oturum ise Avusturya'da Emay 6 oturum vizesinin uzatılması için başvuru yapılıyordu kısa süreli eğitim vizesi için Avusturya İstanbul başkonsolosluğna mail yoluyla bilgi Almaya çalışın

      Sil

Teşekkürler.