Breaking News

Yunanistan vize başvuru formu değişti (Güncellendi)



Yunanistan vize başvurusu yapacak, herkesi ilgilendiren bir güncellemeye dair sizlere bilgiler vereceğim. Yunanistan konsolosluğu Mayıs 2017 tarihinden itibaren yeni başvuru formunu kullanılmasını talep edecek. Daha önce kullanılan başvuru formları ile artık başvuru kabul etmeyecek. Vfs Global ve Kosmos gibi başvuru merkezlerinin İnternet sitelerinden yeni forma ulaşabilirsiniz. Veya Buradan yeni formun PDF şeklinde indirebilirsiniz. Başvuru yapacak kişiler Yaz döneminin başlamasıyla birlikte randevu bulamama sıkıntısı yaşadığını gözlemliyorum. Bu yüzden Seyahat planınızı yapmadan önce vize işlemlerinizi biraz erken başlatmanızı tavsiye ediyorum. Bu yoğunluktan bazı fırsatçıların, randevuları para karşılığında satarak kişileri mağdur etmekteler. Randevu için sizden para talep edenlerden uzak durun. Vfs global ve Kosmos İnternet sitelerinden veya çağrı merkezlerine ulaşarak randevu alın.




Yunanistan vize başvuru formunda yapılan değişiklik sadece son 2 sayfa için geçerli diğer 1. ve ikinci sayfada yapılan bir değişiklik yok yani Formun doldurma kısmında bir düzenleme yapılmadı. Konsolosluğun Başvuru sahiplerini bilgilendirdiği ve kabul etmesi gereken metin üzerinde bir değişiklilik yapıldı  Vize başvuru formunu daha kolay doldurmanız için Yunanistan vize başvuru formu nasıl doldurulmalı ve yapılan hatalar yazımı inceleyebilirsiniz.


Başvuru yapacak kişilerin yeni formu doldururken dikkat etmeleri gerekenler

  1. Başvuru formunu tek renk kalem kullanılarak doldurulmalıdır. Siyah veya Mavi
  2. Form üzerindeki bilgilerin doğru ve okunaklı bir yazı ile doldurulmalıdır.
  3. Başvuru sahipleri telefon bilgilerini yazarken Konsolosluk tarafından arandığında ulaşılabilir olan telefon numarası verilmelidir.
  4. Başvuru sahipleri ikamet ettikleri ilin hangi konsolosluğun yetki alanında bulunduğunu bilmeli ve başvurularını ona göre yapmalıdır. Örnek İstanbul'da ikamet eden kişiler İstanbul'da Bulunan Kosmos vize başvuru merkezinden müracaat edebilirler. Balıkesir'de İkamet edenler İzmir'de bulanan Vfs global den , Bursa'da ikamet edenler Bursa'da bulunan Vfs global vize başvuru merkezi aracılığı ile müracaat edebilirler.
  5. Başvuru sahiplerinin randevu almaları çok önemlidir. Aksi durumlarda başvuru yapamazlar.
Yukarıdaki uyarıları dikkate almanızı öneririm 


Yunanistan konsolosluğu kapı vizesi başvurularını tekrar başlattı. Sadece belirli adaları kapsayan Yunanistan kapı vizesi ile Yunan adalarına seyahat edebilirsiniz.



Bu yazı 09.05.2017 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Vize Hocam

Hiç yorum yok

Teşekkürler.