Breaking News

Vize başvurusu için Seyahat planı nasıl hazırlanmalı ve yapılan hatalar.



Vize başvurusu sırasında sizden talep edilen evrakların, tarihlerinin uyumlu olması çok önemlidir. Konsolosluklar sunacağınız belgelere bakarak karar verdiği için en önemli belgeler arasında Seyahat planın geldiğini söyleye bilirim. Kişi nereye nasıl gideceği hangi şehirleri ziyaret edeceği, kaç gün konaklama yapacak, hangi ulaşım araçlarını kullanacak gibi soruları ancak seyahat planınıza bakarak anlayabilir. Sizlere bu belgeyi nasıl hazırlamanız gerektiğini bu yazımda, detaylı olarak anlatacağım. Son olarak yapılan hatalardan bahsedeceğim.


Seyahat planı hazırlamak

Hangi ülkede kaç gün kaç gece kalacağınızı planlı bir şekilde açıklamalısınız. Ayrıca konaklama yapacağınız otel isimleri adres ve telefonlarının bulunduğu evrakları da sunmanız gerekiyor. Ayrıca sunulacak otel rezervasyonunda kişi veya kişilerin isim ve soyadlarının geçmesi çok önemlidir. Gurup ile yapılacak başvurular için Tura katılacak kişilerin isim listesinin bulunması gerekir.

Örnek: Aşağıdaki gibi bir seyahat planınız var ise Yunanistan vizesi başvurusu, yapmanız gerekir Bunun nedeni Yunanistan'da daha fazla konaklama yapacak olmanızdır.

Yunanistan - Atina, Selanik 3 gece konaklama
Almanya- Berlin 2 gece Konaklama
Fransa- Paris 2 gece Konaklama
İspanya Barcelona -2 gece Konaklama



Bu plana göre kişi veya gurup ile yapılacak seyahat için kişilerin hangi ulaşım araçlarını kullanacaklarını da belgelemesi ara geçişler için ulaşım belgesi de talep edilebilir. Başvuru sahipleri yapacakları seyahat için konaklama olacak otellere ait rezervasyon belgelerini de hazırlamaları gerekmekte. Bu kısımda dikkat edilecek en önemli konu rezervasyonların düşmemesidir. Aksi taktirde Konsolosluk rezervasyon yapılan oteli arayarak bu kişi veya kişilerin her hangi bir rezervasyonun bulunmadığı cevabını alırsa Konsolosluğu yanıltma ve seyahat planınızın inandırıcı olmadığını belirterek vize başvurunuzu ret ile sonuçlandırabilir.

Detaylı bilgi için Vize başvurusu için otel rezervasyonu nasıl yapılır. yazımı inceleyebilirsiniz.

 Seyahat planı hazırlarken en çok yapılan hatalar.

Başvuru sahipleri seyahat edecekleri ülke veya ülkeler için bir plana göre hareket etmeleri gerektiğini biliyorsunuz. Yapılan hataları sizlere maddeler halinde açıklayacağım.
  1. Geçersiz otel rezervasyonları: Başvuru sahipleri yapacakları seyahat planında otel rezervasyonlarının geçersiz olması (düşmesi)
  2. İnandırıcı olmayan seyahat planı: Konsolosluklar sizin hangi ülkede/şehirde kaç gün konaklama yapacağınızı seyahat planınıza göre takip eder. Siz bu planı hazırlarken, birbirinden çok uzak ülkeler de konaklama yapacağınızı belirtirseniz doğal olarak konsolosluk açısında mantıklı bulunmayacak ve inandırıcı olmayan seyahat planı olarak görülecektir.
  3. Yeterli para bulunmayan banka hesapları: Başvuru sahipleri seyahat planında gösterdiği oteller de yapacağı masraflar için kişinin banka hesabında yeterli para bulunmadığını görmesi. Konsolosluğun dikkatinden kaçmayacak ve yeterli bulunmayacaktır.
  4. İş yerinden izin alınmaması: Başvuru yapacak kişi bir iş yerinde çalışıyor ise Konsolosluk seyahat süresi boyunca kişiden çalıştığı iş yerinden seyahat planındaki tarihler için geçerli izin belgesi olmasını talep etmektedir. Eğer seyahat tarihlerinde izinli olmadığı veya farklı tarihlerde izinli olduğunu göstermeleri durumunda konsolosluğun dikkatinden kaçmayacaktır.
  5. Seyahat tarihlerinden çelişki: Seyahat planınızda bulunan tarihlerin bir uyum içinde olması çok önemlidir. Yapılan plana göre gidiş dönüş ve konaklama tarihlerinde çelişki bulunmaması çok önemlidir. 
  6. Rezervasyonlarda isim geçmemesi: Başvuru sahipleri sunacakları otel rezervasyonlarında isim ve soyadlarının bulunması çok önemlidir. Aksi durumda vize başvurunuz kabul edilmemektedir. 


Bu yazı 27.05.2017 tarihinde yazılmıştır.

Hiç yorum yok

Teşekkürler.