Breaking News

Yunanistan vizenizi aldıktan sonra dikkat etmeniz gereken geçerlilik tarihleri ve kullanım süreleri hakkında püf noktaları.



Bu yazımda sizlere Yunanistan vizesini almış, geçerlilik tarihleri ve kullanım süreleri konusunda aklında soru işaretleri bulunanların sorularına cevap vermeye çalışacağım. Başvuru süreçlerini tamamlayıp vizenizi aldınız. Şimdi ilk olarak herhangi bir yazım hatası seyahat tarihlerinizi kalacağınız günler için geçerli olduğunu (karşılayıp karşılamadığını) kontrol edin, seyahat planınızda schengen alanından çıkıp tekrar schengen alanına girişiniz var ise vizenizin multi (çok girişli) olması gereklidir. Böyle bir durumda tek girişli vize almış ise schengen alanından çıktığınızda tekrar giriş yapamazsınız. Bu ayrıntıya mutlaka dikkat edin. Bu durumları daha detaylı şekilde alt başlıklar halinde açıklayalım.






Temel özellikleri
Vize üzerinde belirli tarih aralığı, kalacağınız süre için gün sayısı, giriş sayısı (MULT, 01 ve 02) 23.09.2014 tarihinden itibaren eklenen VIS ibaresi bulunmaktadır.
FROM: Schengen alanına seyahat edebileceğiniz başlangıç tarihini gösterir
UNTIL: Schengen alanından çıkış yapacağınız son günün tarihini gösterir
NUMBER OF ENTREIS: Giriş sayınızı, gösterir ( MULT: Çok giriş hakkı ,01: Tek giriş hakkı ve 02: İki giriş hakkı)
DURATION OF STAY: Aldığınız vizenin tarih aralığında kalış yapabileceğiniz gün sayısını göstermektedir.

Dikkat edilmesi gerekenler
Aldığınız vizenin üzerinde seyahat planınızı karşılamıyor, yanlış resim, yanlış tarih, yanlış gün sayısı gibi bir durum var ise mutlaka gerekli düzeltmeyi yaptırmalısınız aksi taktirde, seyahatiniz de sıkıntılar meydana gelir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak sizin dikkatinize bağlıdır.

Aldığınız izini nasıl kullanmalısınız.
Yurt dışı seyahatinizi Yunanistan'da daha fazla kalmaya (konaklamaya) dikkat edin siz bu vize ile Yunanistan'a hiç giriş yapmadan direk Fransa, İspanya, İtalya vb. schengen ülkesine giriş yapmak isterseniz belkide, sınırdan dahi geçemeyebilirsiniz bu riskli durumlar ile karşılaşmamak ve sıkıntı yaşamamak için Yunanistan'da daha fazla kalmaya özen gösterin. Bu bilgilere nazaran belkide schengen vizeniz ile farklı bir ülkeye giriş yapabilirsiniz fakat diğer izin başvuruları sırasında konsolosluk size iyi gözle bakmaması muhtemeldir.

Seyahat sağlık sigortası tur planınız ve uçak otel rezervasyonunuz
Seyahatiniz boyunca yanınızdan bu evrakları ayırmayın her hangi bir sorun ile karşılaştığınız da can simidi olarak kullanabilirsiniz. herhangi bir kaza durumunda seyahat sağlık sigortanız ile gerekli sağlık hizmetinden yararlanırsınız. Tur planınız ile schengen alanında yapacağınız, seyahatleri kanıtlar ve yetkililere sunabilirsiniz. Uçak ve otel rezervasyonunuz ile neden orada bulunduğunuzu kanıtlayabilir ve ülkeden çıkış yapacağınızı göstermeniz açısından faydalı olacaktır.



Bu yazı 06.03.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: TOTORORO.RORO

DMCA.com Protection Status

2 yorum:

  1. 2011 yılından itibaren yunanistana giriş çıkış yapıyorum ve eşim yunan uyruklu. Son iki vizem 6şar aylık çıktı. Daha öncekiler ikişer kez 1 er senelikti. Vizenin süresinin düşmesinin sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşleri Yunanistan vatandaşı olanlar genellikle 1 yıllık vize almaktaydı. 6 ay vize almanızın nedeni, ülkemizde yaşanan terör olayları olabilir. Bir sonraki başvurunuz da bir dilekçe ile daha uzun süreli vize istediğinizi, belirtin.

      Sil

Teşekkürler.