Breaking News

Yunanistan vize başvurusu sırasında alınan parmak izi ve biyometrik fotoğraf hakkında tüm detaylar.



Bu günkü yazımda sizlere, Yunanistan vize başvurusu yaparken alınan parmak izi ve biyometrik fotoğraf hakkında detaylı bilgiler, vereceğim 23.09.2014 tarihinden itibaren tüm schengen vize başvurularında parmak izi ve biyometrik fotoğraf, uygulaması başladı. Başvuru merkezlerinde oluşturulan özel alanlarda parmak izi ve biyometrik fotoğrafınız alınmaktadır. Evrak listeinde bulunan fotoğrafla karıştırmayınız, ayrıca sizde fotoğraf getirmeniz gerekir. Bu kısa hatırlatmadan sonra vermiş olduğunuz biyometrik bilgilerin ne işe yaradığından bahsedeyim.






Biyometrik bilgiler neden alınır ?
Sınır kapısından geçişlerde vize sahibi ve biyometrik bilgileriniz eşleştirilir. Bu sayede herhangi bir kaçak giriş ve benzeri yasal olmayan girişleri önleme açısından son derece faydalıdır.

Geçerlilik süresi
Sizden alınan değişmeyen biyometrik veriler beş (5) yıl boyunca geçerliliğini korumaktadır. Sistemin yeni olması sebebiyle bazı aksaklıklar meydana gelebilir. Bu sebeple tekrar bu bilgilere başvurunuz sırasında istenebilmektedir.

Dikkat edilmesi gerekenler
Başvurular sırasında randevu aldığınız saatte orada olmaya dikkat edin, işlemlerinizin daha çabuk ve sorunsuz tamamlamak için elleriniz temiz olması zaman kazanmanız açısından faydalı olacaktır.

Olağan dışı durumlar
İşlemler sırasında başvuru sahibinin parmak izi alınırken bazı kişilerde parmak iz yapısı hassasiyetini kaybetmiş veya uzuv kaybı (parmak kaybı) gibi durumlar olduğundan dolayı işlemleri normal süreden biraz uzun sürebilmektedir. Bu bir eksiklik veya işlemlerin tamamlanmaması için sorun teşkil etmez.

Sağlık problemleri
Eğer kişi herhangi bir parmak izi vermesine engel teşkil edecek geçici sağlık problemi yaşamış ise (kırık, el alçı içine alınmış, derin kesik vb.) durum sözkonusu ise sağlık raporu sunması gerekebilmektedir.




Bu yazı 03.03.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir

Fotoğraf: Riccardo Casariko

DMCA.com Protection Status

2 yorum:

  1. Ferdi Tunç20 Kasım, 2015

    Çok faydalı bilgiler hocam Kaleminize yüreğinize sağlık
    Sayenizde işemler sırasında hiç yabancılık çekmedim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim Ferdi bey

      Sil

Teşekkürler.