Breaking News

Yunanistan vize başvurusu sırasında yapılmaması gereken 10 hata

Yunanistan vize


Bugünkü yazımda sizlere Yunanistan vize başvurusu esnasında yapmamanız gereken 10 hata dan bahsetmek istiyorum başvuru sürecinizin daha sıkıntısız geçmesi için umarım faydasını görürsünüz. İlk defa vize için başvuru yapıyorsunuz ve çoğu konuya yabancısınız, sizden evraklar isteniyor ve kafanız karmakarışık olmuş durumda işte size en önemli tavsiyem, Sakin olun demek olacak sadece siz başvuru yapmıyorsunuz ki günde binlerce başvuru yapılıyor siz ilk defa başvuruyorsunuz bu kadar gözünüzde büyütecek bir şey değil anlayacağınız. Şimdi bu işlemleri takip ederken ne kadar az bilgi sahibi olursanız o kadar çok zaman harcarsınız. Sonuç olarak para vererek hizmet satın alıyorsunuz gişedeki görevliden eksik olan evraklarla ilgili bilgi alabilirsiniz.






  1. Randevu: Başvuru yapmadan önce, randevu almaz iseniz başvuru sırasında daha fazla zaman kaybetmeniz, anlamına gelir veya o gün başvurunuz yapamayabilirsiniz. Bu yüzden randevu, almaya dikkat edin.
  2. Vize başvuru formu doldurmamak: Yunanistan vizesi için tüm başvuru sahipleri, tarafından doldurulması gereken Yunanistan vize başvuru formu doldurmamak eğer form doldurmamış iseniz vize başvurunuz sırsında zaman kaybetmenize ve bekleme sürenizin uzamasına sebep olabilir, sizler için hazırladığım Yunanistan vize başvuru formu nasıl doldurulmalı ve yapılan hatalar yazımı inceleyebilirsiniz.
  3. Eksik evrak ile başvuru yapmak: Yunanistan vize başvurunuz sırasında, sizden istenen evrakları tam hazırlamamak, bu durumda, vize başvurunuz gerçekleşmez ve sizden istenen evrakların tam olarak hazırlamanız, talep edilir Tekrar zaman kaybına yol açar. Eksik evrak ile başvuru, yapmamaya dikkat edin.
  4. Kafa karıştırıcı evraklar sunmak: Yunanistan vizesi için başvuru yapıyorsunuz ama İtalya'da daha fazla kalmak için otel rezervasyonunuzu İtalya'dan yaptırdınız peki neden, Yunanistan vizesi almak istiyorsunuz. Schengen kurallarına göre hangi ülkede daha fazla kalınacak ise sizden o ülkenin Schengen vizesi için başvurmanız, gerektiğini bilmeniz gerekir. İşte tüm evraklarınızı Yunanistan için hazırladınız ve sonuç olarak boşuna emek ve zaman harcamış oldunuz.
  5. Agresif tavırlar sergilemek: Başvurunuz sırasında sizden istenen gerekli evraklar konusunda gişedeki görevli karar verici konumda değildir. Yunanistan konsolosluğu tarafından istenen evraklarınızı alıp konsolosluğa, eksiksiz olarak ulaşmasını sağlar, sizin başvurunuz sırasında gişedeki görevliye bağırmak, tartışmak ve kızmak gibi bir hakkınız yoktur.Başvuru merkezleri konsolosluklar tarafından, kameralar ile takip edilir bu yüzden sakin olun.
  6. Güvenlik kurallarına uyun: Başvuru merkezlerinde vize başvurusu yapacaklar için bazı güvenlik kuralları bulunur. evcil hayvan, yanıcı madde, silah vb. ortam için tehlike oluşturabilecek bir materyal üzerinizde bulundurmayın. Cep telefonu ile  görüşme yapılmasına izin verilmemektedir. uyarıları dikkate alın.
  7. Sahte evrak sunmak: Başvurunuz sırasında sahte evrak sunmanız durumunda vize başvurunuzun reddi ile sonuçlanır.
  8. Sonradan talep edilen evrakları umursamamak: Başvurunuzu yaptınız ve işleminiz bittiğini zannediyorsunuz. Konsolosluk bazı durumlarda vize başvurunuzu değerlendirmesi sırasında sizden ekstra evrak talebinde bulundu ve size telefon ile ulaşarak konsolosluğa görüşmeye çağırdı ve siz bu talebe geri dönüş yapmadınız bu durumda vizenizin reddi ile sonuçlanabileceğini unutmayın.
  9. Art niyetli başvuru yapmak: Yunanistan'a gitmek istiyorsunuz ve başvuru yapıyorsunuz ama siz aslında Almanya'ya gideceksiniz bu durumda asıl gideceğiniz ülkeyi gizlediniz ve başvuru yaptınız. Konsolosluk sunduğunuz evraklardan şüphelendi ve sizi mülakat için davet etti gittiniz sizlere sorulacak sorulardan asıl niyetiniz anlaşıldı ve sonuç vizenizin reddi bu yüzden başvuru sırasında niyetiniz net olmalı.
  10. Yanlış yere geldiniz: Başvuru merkezleri yetkili alanlarındaki İllerin başvurularını kabul edebilmektedir. siz Ankara Büyük elçiliğinin yetki alanında ikamet ediyorsunuz fakat başvuru yaptığınız merkez İstanbul Başkonsolosluğuna bağlı bu durumda yanlış noktadan başvuru işlemi gerçekleştirmek istediniz ve boşuna zaman, harcadınız belkide seyahat ettiniz. Bu yüzden başvurunuzu nereye yapmanız gerektiğini iyice öğrenin.


Bu yazı 06.02.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Fotos GOVBA

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.