Breaking News

Yunanistan vize başvurusu hangi aşamalardan geçer ve süreç nasıl işler.



Bugünkü yazımda sizlere Yunanistan vize başvurusu yaptıktan sonra, pasaportunuzun tekrar size ulaşıncaya kadar, hangi aşamalardan geçtiği ve süreç hakkında bilgiler vereceğim. İlk olarak vize başvurusu için gerekli evrakları hazırladınız ve işlemlerinizi tamamladınız, şimdi yapmanız gereken sonuçlanmasını beklemek. Evraklarınız konsolosluk da incelemeye alınır ve değerlendirmeden geçer kişinin daha önceden Yunanistan schengen vizesi bulunmakta ise kişinin giriş ve çıkışları kontrol edilir. önce almış olduğunuz izninizi schengen kuralları için uyumlu (almış olduğunuz izni farklı ülkelerde daha fazla konaklama yapıp yapmadığınız kontrol edilir) başvuru yaptığınız form da bulunan kuralları kabul ettiğiniz anlamına gelen imza ile beş (5) yıl boyunca sunduğunuz evrakların konsolosluk tarafından saklanmasına onay vermiş olduğunuzu unutmayınız.  Kısaca sizlere şu alt başlıklar altında açıklamaya çalışayım.







Ulaşım evrakları: Sunduğunuz ulaşım evrakları, kontrolden geçirilir giriş ve çıkış tarihler  sunduğunuz istediğiniz izin için uygun olup olmadığı incelenir.

Konaklama evrakları: Ülkede bulunacağınız süre içinde nerede konaklama yapacak iseniz, sunduğunuz evrakları istediğiniz izin için yeterli olup olmadığı kontrol edilir.

Gelir ve iş durumunuz hakkında evraklar: Seyahat planınız için konaklama ve ulaşım masraflarını karşılamanız için yeterli olup olmadığı değerlendirilir.

Seyahat sağlık sigortası: Yapacağınız seyahat boyunca herhangi bir kaza-ölüm ve benzeri istenmeyen durumlar için gideceğini süreler için kapsayıp kapsamadığı kontrol edilir.

Biyometrik fotoğraf: Fotoğrafınız daha önce almış olduğunuz giriş izinleri için kullanılıp kullanılmadığı ve güncelliği kontrol edilir.

Başvuru formu: Başvuru için doldurulan form da bulunan bilgilerin doğru olup olmadıkları sizden istenen evraklar arasında herhangi bir çelişki var mı yok mu ve son olarak imzalar kontrol edilir.

Bilinmeyen durumlar: Konsolosluk tüm evraklarınızı detaylı olarak inceleme yapar ve kararını verir başvurunuzun reddi veya kabul (iznin onaylanması) edilmesine yukarıda sayılan evraklar tam olarak yeterli olup olmamasına bakılmaksızın her türlü karar vermeye yetkilidir. Ülkelerin kendi halkı ve huzuru için potansiyel mülteci veya ülke içinde her hangi bir güvenli tehdidi taşıyan kişileri kabul etmemeleri son derece doğal bir durumdur. Başvuru sahiplerini mülakat için konsolosluğa çağırmaları veya telefon ile iletişim kurmaları ve yapılan mülakatlar sonucunda gerekli iznin verilmesi normal bir durumdur.

Konsoloslukların amacı: Bir ülke ziyarette bulunacak kişileri tanımak ve hakkında bilgiler istemek egemenlik hakları, gereğince doğal bir durumdur. Konsoloslukların amacı vize vermektir. vize vermemek için konsolosluk açıldığı tarih de görülmemiş bir durumdur. Gerekli işlemler bittiğinde izniniz onaylanır veya reddedilir.



Bu yazı 09.02.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Takashi Toyooka

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.