Breaking News

Vize işlemleri sırasında yaşanılan sorunlar.



Vize başvurusu yapacak kişilerin yaşadığı sorunları sizlere açıklamaya çalışacağım. Genellikle en çok yapılan hataların başında yanlış ülke için başvuru yapılması, seyahat amacının net olarak açıklanmaması. hatalı evraklar ile müracaat edilmesi, kişinin sunduğu belgelerin geçersiz olması ve daha bir çok sorun sayabilirim. Vize işlemleri sırasında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için Profesyonel destek almanızı tavsiye ederim. Sizlere bir başvuru sahibinin başından geçen olayları anlatarak durumun ne kadar vahim olduğunu bilmenizi isterim

Örnek: İtalya'ya ve diğer schengen ülkelerine seyahat etmek isteyen bir başvuru sahibini ele alalım öncelikle yapacağı ziyaret de sadece İtalya'da kalmayacak ve diğer schengen ülkelerinden olan Yunanistan ve Almanya'ya da gitmeyi planı var yaptığı plana göre 4 Gün Yunanistan'da kalmayı, 3 Gün Almanya'da kalmayı ve Son olarak da 2 Gün İtalya da konaklama yapacağı bir tur planı yaptı otel rezervasyonlarını yaptı ulaşım belgelerini hazırlattı, hatta kesin vize çıksın diye ( yanlış bilgidir.) uçak biletlerini satın aldı. hiç bir zaman tavsiye edilmeyen bir durumdur. ancak Konsolosluk böyle bir talebi olursa yapılması gerekir. daha sonra İtalya vizesi için randevu almaya çalıştı aradığı numara ondan Randevu alabilmesi için 350₺ bankaya para yatırmasını istedi kişi randevu ücretini ödedi randevusu alındı (Bu çok büyük aldatmacadır Randevular ücretsizdir. ) Başvuru yapmak için gittiğinde hatalı bir seyahat planı olduğunu ve En fazla konaklama yapması gereken schengen ülkesi için başvuru yapası gerektiği söylendi. Böylece Ödediği uçak bileti ve ödememesi gereken ama ödemiş olduğu randevu ücretiyle daha yola çıkmadan hatalı ödemeler yaptı.


Bu ve benzeri sorunlar her gün yaşanmaya devam ediyor.

Geçersiz belgeler: Vize işlemleri sırasında sunulan belgelerin geçerlilik süreleri vardır. Örneğin Banka hesap özeti geçerlilik süresi en fazla 15 gündür. bu sürenin üzerinde sunulan daha eski belgeler hatalıdır.

Hatalı evraklar: Genellikle ulaşım ve konaklama evraklarında yapılan hataların başında tarih uyuşmazlığı gelmektedir. kişinin Ülkeye girişi tarihinden 2 gün sonra başlayan otel rezervasyonu mu ararsın, yada dönüş uçak rezervasyonunun seyahatin 2 gününde başlamasını mı bu ve benzeri hatalı evraklar yüzünden gişeden geri çevrilmeler daha neler neler yaşanıyor bir bilseniz.

Yanlış ülkeye için vize başvurusu yapılması: Schengen kurallarına göre hangi ülkede kişi daha çok konaklama yapacak ise başvuruyu o ülkeye yapması gerektiğidir. Fakat yapılan hataların en başında bu gelir. Kişi İspanya vizesi alması gerektiği halde gider Yunanistan vizesi için başvuru yapar ve vize işlemleri yapılmaz.

Seyahat amacının yanlışlığı: Seyahat amacının belirlenmesi çok önemlidir. Konsolosluklar başvuru sahibinin seyahat amacına göre başvurularını değerlendirir. Sunulan belgeler de seyahat sebebiniz ile ilişkili olması gerekir. Örneğin akrabalarını ziyaret edecek kişiden ticari davetiye talep edilmez.

Bu ve benzeri sorunları yaşamak istemiyorsanız profesyonel destek alabilirsiniz. böylece tüm işlemlerinizin sorunsuz olarak takibi yaptırabilirsiniz.


Bu yazı 05.10.2017 tarihinde yazılmıştır. 

Fotoğraf: U.S Consulate General Chennai

Hiç yorum yok

Teşekkürler.