Breaking News

Schengen vizesi hakkında önemli uyarılar.



Schengen vize işlemleri sırasında sizden seyahat edeceğiniz ülke için başvurmanız gerektiğini defalarca söylüyorum, bunun nedeni her hangi bir mağduriyet yaşamamanız içindir. Son yaşanan olaylardan sonra, çok dikkatli olmanız gerektiğini tekrar açıklayacağım. Başvuru sahipleri Örnek veriyorum İspanya schengen vizesi alıyor ve hiç İspanya'ya giriş yapmadan doğrudan Almanya'ya veya İtalya'ya seyahat ediyor. Böyle durumlarda sınırdan geçerken yaşaması muhtemel soruların başında schegen vizesinin kurallara uygun olarak kullanılmaması geliyor. Vize kontrolleri sırasında, Kişinin vizesi iptal ediliyor 600€ ceza kesiliyor ve ülkesine geri gönderiliyor. Böyle durumlar sıklıkla yaşanmaya başladı, sizlerde böyle bir duruma düşmeniz çok üzücü olur.

Scchengen kuralı: Kişi hangi schengen ülkesinde daha fazla konaklama yapacak ise o ülkenin schegen vizesi için müracaat etmelidir. Seyahat planınız da eşit gün sayısı bulunan ülkeler var ise schengen alanına ilk giriş hangi ülkeden yapılacak ise o ülkenin schegen vizesi için müracaat etmelidir.

Örnek: 1

İtalya         3 gün
Almanya   2 gün
İspanya     2 gün

Böyle yapılan bir seyahat planınız var ise vize başvurusu yapmanız gereken ülke İtalya schengen vizesidir. Schengen alanına ilk giriş ülkeniz Almanya veya İspanya olabilir fakat yanınıza alacağınız seyahat evraklarınız da tur planınız Almanya, İspanya ve İtalya'da kalacağınız otel bilgileri, geri dönüş ulaşım ve seyahat sağlık sigorta belgeniz yanınız da olmalıdır. Tüm belgeleriniz eksiksiz olsa bile kontrol gişesindeki yetkili geçiş izni vermeme yetkisi vardır. Bu yüzden davranışlarınıza dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.

Örnek: 2

İspanya         3 Gün ilk giriş İspnaya'dan yapılacak ise
Almanya       3 Gün
Yunanistan    2 Gün

Böyle bir seyahat planınız var ise schengen alanına ilk girişiniz İspanya üzerinden olacağı için İspanya schengen vizesi almanız gerekmektedir. Bunun nedeni ilk giriş ülkeniz İspanya olduğu içindir.

Yukarıdaki örnekler durumu anlamanız için umarım size yardımcı olabilmişimdir. Uzun süreli ve Multi vize almış kişiler hangi ülkenin schengen vizesini almışlar ise vizelerini ilk defa kullanımları sırasın da hangi ülkeden vize almışlar ise o ülkede kullanmaları olası sınır geçememe problemi yaşamamaları açısından önemlidir.

Dikkat edilmesi gerekenler


  • Vizenizin geçerlilik süresi olup olmadığını kontrol edin 
  • Seyahat süreniz boyunca geçerli seyahat sağlık sigortanızı yanınıza alın
  • Seyahatiniz boyunca konaklama yapacağınız otel rezervasyonunuz veya davetiyenizi yanınıza alın
  • Geri dönüş için ulaşım rezervasyonunuzu yanınıza alın. (uçak rezervasyonu, otobüs bileti tren bileti vb. )  


Bu yazı 09.12.2017 tarihinde yazılmıştır

Fotoğraf: umberto marabese

2 yorum:

  1. Merhaba. İtalya ve Almanya'yı kapsayacak bir seyahat planlıyorum. Schengen alanına giriş yapacağım ülke İtalya. İçerisinde en çok vakit geçireceğim ülke de İtalya. Yalnız Almanya ayağında akrabamın yanında kalmak istiyorum ve o da bana davetiye gönderecek. Dolayısıyla elimde Alman makamlarından alınmış bir resmi davet yazısı olacak. Bu durumda İtalya'dan mı Almanya'dan mı vizeye başvurmalıyım? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz bilgilere göre Almanya vizesi için başvuru yapmanız daha iyi bir tercih olacaktır. Uzun süreli vize alırsanız İtalya'ya yapacağınız seyahat için de sorun olmayacaktır. Almanya Konsolosluğuna hitaben İtalya'ya da gitmeyi planladığınızı otel ve ara geçiş ulaşım belgelerini de ekleyin.

      Sil

Teşekkürler.