Breaking News

Yunanistan vize başvurusu sırasında istenen iş ve gelir durumunuzu gösteren evraklar hakkında detaylı bilgiler

Yunanistan vize

Bu yazımda sizlere, Yunanistan vizesi almak için başvurunuz sırasında sizden, istenen iş ve gelir durumunuzu gösteren, evraklar hakkında detaylı bilgiler vereceğim. bu evraklar kişiden kişiye değişiklik, göstermektedir. Emekli, çalışan, şirket sahibi, şirket ortakları, iş yeri sahibi, ev hanımı öğrenci, devlet memuru, geliri olmayan ve sponsorluk gibi farklı ortaya çıkmaktadır. bu yüzden, istenen evraklar farklıdır. şimdi sizlere detaylı olarak açıklamaya çalışacağım.

Emekliler için istenen gelir evrakları: Emeklilik durumlarını gösteren emekli kimlikleri (siyah cüzden) Emekli maaşlarını aldıkları banka veya postane den maaş aldıklarını gösteren son üç (3) aya ait, hesap dökümü, seyahat masraflarını karşılayacak kadar  bakiye bulunmalıdır (ortalama 1500 ₺)  veya farklı bir bankada hesapları var ise  yeterli bakiye bulunan banka hesap dökümü (ortalama 1500₺) istenmektedir.







Çalışanlar için istenen iş ve gelir durumu evrakları: Çalışanlar son üç (3) aya ait maaş bordrosu seyahat edecekleri tarihler arasında izinli olduklarını gösteren, izin evrakları işe giriş bildirgesi,  E- Devlet şifreniz ile internetten  alınabilen SGK  4A hizmet dökümünüz. çalıştıkları iş yerinden güncel ticaret odası kaydı, vergi levhası, sicil gazetesi, ve imza sirküleri fotokopileri ve Seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiye bulunan güncel banka hesap dökümü (ortalama 1500 ₺)

Şirket sahipleri ve ortakları için iş ve gelir durumu evrakları: Şirketinizin, sicil gazetesi, imza sirkleri, ve vergi levhası fotokopileri. Ticaret odası sicil kaydı ve seyahat masraflarınızı karşılayacak kadar bakiye bulunan (ortalama 1500 ₺) banka hesap dökümü. Ortaklar için aynı evraklar ve şirketle bulunan ortaklığını gösteren evraklar.

Çalışmayanlar ve ev hanımları için gelir evrakları: Ülkelerinde geçimleri kim veya kimler tarafından karşılanıyor ise, Seyahat boyunca masraflarını karşılayacak kişinin iş ve gelir durumlarını gösteren evrakları, sunması gereklidir. Bir dilekçe ile Seyahat boyunca tüm masrafların tarafından karşılanacağını beyan etmesi gerekir.

Çiftçiler için istenen iş ve gelir durumu evrakları: Bağlı bulundukları ziraat odası tarafından verilen, çiftçi belgeleri ve eğer tarlaya ait tapu bulunuyor ise, fotokopisi Seyahat masraflarını karşılayacak kadar bakiye bulunan (ortalama 1500 ₺) güncel banka hesap dökümü

Öğrenciler ve çocuklar için gelir evrakları: Ebeveyn veya velinin gelir evrakları ve seyahat boyunca tüm masraflarını karşılayacaklarını belirten dilekçe, güncel tarihli öğrenci belgesi. seyahat masraflarını karşılamayı taahhüt eden kişiye ait iş ve gelir evrakları.

İş yeri sahipleri için iş ve gelir durumu evrakları: Dükkan, berber, pastahane vb. şirket olmayan işletmeler için bağlı bulundukları, esnaf odasından faaliyet belgesi, vergi levhası imza beyannamesi fotokopileri ve seyahat boyunca masraflarını karşılayabileceklerini gösteren (ortalama 1500 ₺) güncel banka hesap dökümü sunmaları gerekir.

Yunanistan vize başvurusu sırasında istenen gelir evrakları daha farklı durumlar olabilmektedir. Başvuru yapan kişinin sponsoru veya özel davet gibi organizasyonlar da masrafları karşılayan taraf şeklinde karşımıza çıkmaktadır. sizin de böyle bir durum söz konusu ise başvuru yapmadan önce gerekli evraklar hakkında bilgi almanız gerekir.



Bu yazı 05.02.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.
Son güncelleme 01.07.2015

Fotoğraf: Quinn Dombrowski


DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.