Breaking News

Vize işlemleri ne kadar sürer



Vize işlemleri sırasında en çok merak edilen konular arasında ne kadar süre içinde vize başvurusunun sonuçlanacağı ve pasaportun kaç gün içinde teslim edileceğidir. Öncelikle başvuru yapmadan önce bu sürenin nasıl telafi edilebileceğinden size bahsetmek istiyorum. Seyahat planınızı yaparken Gideceğiniz tarihten 15 iş günü öncesinden vize başvurunuzu yapmanızı tavsiye edilmektedir. Böylece Olası gecikme ve seyahat planınız da değişiklilik, yapmadan bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmiş olursunuz. Genellikle konsolosluğun bulunmadığı şehirden müracaat ettiyseniz 2 gün gidiş dönüş kargo süresi olacaktır. Ayrıca vize başvurularında standart süre 5 ile 15 iş günü sürer. Yani Konsolosluğun evraklarınızı incelemesi ve karar verme aşamasına kadar bu sürenin tamamını da kullanabilmektedir. hatta özel durumlarda (Resmi tatil, Konsolosluğun çalışmadığı günler ve Güvenlik önlemleri, sonucunda işlemlere ara verilmesi gibi durumlarda bu süreler uzatılabilmektedir.
Başvuru sırasında sunacağınız belgeler, arsında en çok dikkat edilmesi gereken yaptığınız ulaşım ve konaklama belgeleridir. Konsoloslukların üzerinde en çok durduğu belgeler otel rezervasyonu, ulaşım evrakları ve kişinin iş ve gelir durumunu gösteren belgelerdir. Yapılacak en küçük bir hata konsolosluklar sahte evrak ve sonucunda vize başvurusunun ret ile sonuçlanmasına sebep olmaktadır.




Vize kaç günde çıkar. 

Başvuru yaptığınız tarihten itibaren müracaat ettiğiniz konsolosluğun ikamet ettiğiniz il de ise bu süre 3 veya 5 iş günü içinde (başvurunuzda her hangi bir sorun yok ise) Farklı bir şehirde ikamet ediyorsanız gidiş ve dönüş kargo süresi 2 iş günü eklemelisiniz. Başvuruları sorunlu olan kişiler ise 15 iş günü bekleyebilmekte daha sonra konsolosluklardan ekstra evrak talepleri, mülakat süresi ve benzeri nedenlerden dolayı vizenin, çıkması uzun sürebilmektedir. Başvuru yaparken profesyonel danışmanlık hizmeti aldığınızda oluşabilecek sıkıntıları en aza indirmiş olacaksınız. Hiç bir yetki belgesi olmadan tamamen, oluşan boşluktan yararlanan yetkisiz kişilerden uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Böyle kişilerin vize başvuru merkezlerinin resmi İnternet sitelerinde de başvuru sahiplerini uyardığını unutmayınız.  Aşağıda sizlere başvuru, yapacağınız ülkler ve kaç gün içinde sonuçlanacağına dair liste hazırladım.


Almanya : 10 iş günü (ortalama)
Avusturya: 10 - 15 iş günü (ekstra evrak talebi olmaz ise)
Fransa: 4-6 iş günü (Evraklar da bir sorun çımaz ise)
İtalya : 7- 10 iş günü
Yunanistan: 5- 8 iş günü
İngiltere: 7- 10 iş günü
Bulgaristan: 6- 10 İş günü
Hollanda: 5-8 iş günü
Litvanya: 8-9 iş günü
Letonya: 6-8 iş günü
Malta: 7-10 iş günü

Not: Schengen vize başvuruları ortalama 5 ila 15 iş günü içerisinde, sonuçlanmaktadır. Evrakların eksiksiz olması, durumunda bu süreleri baz alabilirsiniz. Konsoloslukların yoğun olarak çalıştığı yaz dönemlerinde bu sürelerde bir kaç gün süre uzayabilir. Başvuru sırasında mutlaka eksiksiz olarak belgeleri hazırlayın aksi, durumlar da Konsolosluklar sunduğunuz belgelerin incelemesi olağan süreden daha da uzayabilmektedir. Eğer Evraklar konusunuda yeterli bilgiye sahip değilseniz, Profesyonel destek almanızı tavsiye edreim.

Bu yazı 27.11.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Christine O

Hiç yorum yok

Teşekkürler.