Breaking News

Almanya vizesi ev hanımları için gerekli evraklar




Almanya vize başvurusu yapacak ev hanımları için gerekli evraklar ve merak edilen konular hakkında bilgiler vereceğim. Öncelikle yapacağınız, seyahat planını aile ile birlikte gerçekleştirecekler için Almanya'da yapacakları masrafları karşılayacak eşinin evrakları ile müracaat edebilirler. Her hangi bir ek gelirleriniz var ise evrak ile kanıtlamanız, istenmektedir. (kira geliri ve benzeri) Bunların dışında tüm schengen vizesi başvurularında olduğu gibi sizlerden standart olarak istenen evrakları hazırlamalılar. Otel, uçak, seyahat sağlık sigortası ve vize başvuru formu tüm Almanya vize başvuruları için önemli evraklar olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapacağınız gezi için tarihlerin net olarak belirlemeniz çok önemlidir. Çelişkili tarihler her zaman şüphe uyandırır. Mesela 10.01.2016 ile 20.01.2016 tarihleri arasında yapacağınız seyahat planında otel rezervasyonunuz tarihi 05.01.2016 olursa sizce nasıl olur. Elbette hoş olmaz değil mi peki neden? Siz Almanya konsolosluğun dan belirttiğiniz tarih aralığında vize talebinde bulunuyorsunuz ama otel rezervasyonunuz 5 gün önce başlıyor. Bu ve benzeri küçük ama önemli konuları mutlaka dikkate almalısınız.




Almanya vizesi ev hanımları için gerekli evraklar nelerdir.

  1. Almanya vizesi başvuru formu bizzat imzalanmış ve eksiksiz olarak doldurulması çok önemlidir.
  2. Pasaport talep ettiğiniz vize den 3 ay daha fazla geçerlilik süresi olması gerekir.
  3. Schengen vizesi fotokopileri (sadece son 3 yıl içinde alınmış olanlar)
  4. Almanya Vizesi yapacağınız seyahat tarihleri kapsayan Seyahat sağlık sigortası
  5. 2 adet 3.5 x 4.5 boyutlarında biyometrik fotoğraf
  6. Konaklamanın sağlanacağı otel den tarihleri uygun olarak yaptırılmış rezervasyon (ödenmemiş)
  7. Ulaşımınızı sağlayacağınız Uçak rezervasyonu gidiş ve dönüş tarihleri uygun olarak yapılmalıdır. (ödenmemiş)
  8. Masraflarınızı karşılayan eşinizin 3 aylık maaş bordrosu, Sgk. 4a hizmet dökümü, Sgk işe giriş bildirgesi, yeterli bakiye bulunan banka hesap dökümü
  9. Dilekçe Eşiniz tarafından Almanya Konsolosluğuna hitaben masraflarınızı karşılayacağınızı belirten dilekçe yazılması gerekir.
  10. Kira geliri veya farklı bir geliriniz bulunmakta ise belge ile kanıtladığınız taktirde ekleyebilirsiniz.
  11. Çalışan eşinizin çalıştığı iş yerine ait 6 aydan eski olmayan Vergi levhası, ticaret odası faaliyet belgesi, sicil gazetesi ve imza sirküleri (fotokopileri) Yani eşiniz ile birlikte yapılan müracaatlar da iş ve gelir evraklarının fotokopilerini ev hanımları dosyalarına ekleyebilirsiniz.
Almanya vizesi almak sanıldığı gibi zor değildir. Almanya konsolosluğu sizden ekstra evrak talebinde bulunabilir. Belirli kurallara çok dikkat etmeniz gerekir. 23.09.2014 tarihinden itibaren yürürlüğe konan parmak izi uygulaması tüm schengen vizesi başvurularında istenmektedir. 

Bu yazı 23.12.2015 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Shelby Woods

DMCA.com Protection Status

4 yorum:

  1. Sertan Arıkan19 Eylül, 2016

    Çok güzel anlatılmış teşekkürler vize hocam

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim. beğendiğinize sevindim

    YanıtlaSil
  3. Hocam mrhaba ben annemle gitmek istiyorum o yuzden benim ssk maas bodrom filan gostermen gerekiyor degilmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat bey Almanya konsolosluğunu vize başvuru sahipleri için talep edilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayıp başvuru yapmanız gerekiyor. Maaş bordrosu işe giriş bildirgesi iş yerinize ait imza sirküleri vb. evrakları sunmalısınız. dilerseniz Profesyonel danışmanlık hizmeti alıp tüm bu evrak karmaşacasını uzman kişilere yaptırabilirsiniz.

      Sil

Teşekkürler.