Breaking News

Fransa vizesi nereden alınır.




Fransa vize başvurusu nereden yapılacağını, gerekli evrakları nasıl hazırlamanız gerektiğini ve merak edilen konular hakkında bilgiler vereceğim. Fransa konsolosluğu yapılan vize başvurularını sonuçlanma aşamasın da karar veren mercidir. Seyahat amacınız ne ise sizden istenen belgeler farklılık gösterir, Ticari, turistik, aile arkadaş ziyareti, kültürel, kongre, fuar ve sportif gibi sınıflara ayıra biliriz. bunların yanı sıra erasmus, kısa süreli eğitim amaçlı vize başvurusunu da ekleyebiliriz. Müracaat eden kişilerim iş ve ekonomik durumlarına göre talep edilen evraklar seyahat amacına göre hazırlanması son derece önemlidir. Turistik seyahatler için ulaşım, konaklama, seyahat sağlık sigortası, iş ve ekonomik durumlarının yapacağınız gezinin masraflarını karşılamaya yeterli olması gerekir. Aksi taktirde vize başvurunuz ret ile sonuçlanabilir. seyahat acenteleri, vize başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru işlemlerinizi takip etmektedir. isterseniz bizzat tüm belgeleri hazırlayıp bireysel olarak vize işlemlerinizi kendiniz takip edebilirsiniz.  Fransa vizesi vermeye yetkili tek nokta Fransa konsolosluğu dur. Vize başvuru merkezleri sizden aldıkları belgeleri eksiksiz olarak alıp konsolosluğa ulaştırmak ve sonuç aşamasında size teslim etmektir.


Fransa vizesi için gerekli evrakları hazırlarken dikkat edilecek en önemli belgeler

Fransa vize başvuru formu
Pasaportunuz yapacağınız gezinin dönüş tarihinden itibaren 3 ay 10 gün daha geçerli olmalıdır.
Son 3 yıl içinde alınmış schengen vizeniz var ise fotokopileri
2  adet biyometrik fotoğraf (istenilen özelliklere uygun olarak çekilmiş)
Seyahat sağlık sigotası
Ulaşım evrakları (uçak rezervasyonu ödenmemiş)
Otel rezervasyonu (ödenmemiş)
Seyahat masraflarınızı karşılayacak yeterli bakiyeniz bulunan banka hesap özetiniz (kaşeli imzalı)
İş ve gelir durumunuzu gösteren belgeler




Fransa vizesi kaç günde alınır? 

Yapacağınız gezinin başlangıç tarihinden itibaren 15 iş günü önce başvuru yapmanız çok önemlidir. böylelikle her hangi bir gecikme yaşamazsınız. Fransa konsolosluğu  vize başvurunuz sırasında sunduğunuz belgeleri değerlendirmeye alır ve vizenizi pasaportunuzun boş sayfasına özel baskı yöntemi uygulayarak basar ve ortalama 10 gün içinde vizenizi alırsınız. başvurunuzu yapacağınız merkezden randevu almanız çok önemlidir. aksi taktirde müracaat işlemlerinizi tamamlayamazsınız.
23.09.2014 tarihinden itibaren tüm schengen vizesi müracaatları sırasında parmak iziniz ve biyometrik fotoğrafınız alınır. özel olarak oluşturulmuş alanlarda bu işleminizi kolaylıkla yapılacaktır.


Bu yazı 01.01.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Alison Brown



DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.