Breaking News

Fransa vize başvurusu hakkında merak edilenler.





Fransa vize başvurusu, yapmak isteyen kişilerin işlemler sırasında daha kolay, sorunsuz başvurularını yapabilmeleri ve merak edilen konular hakkında bilgiler vereceğim. Müracaatlarınızı seyahat acenteleri aracılığı ile takip işlemlerini yaptırabilir veya bizzat vize başvuru merkezlerine gerekli belgelerinizi hazırlayıp vize başvurusu yapabilirsiniz. Dikkat edilecek en önemli nokta, eğer seyahat acenteleri ile başvuru takibi yaptıracak iseniz. sizin yerinize tüm işlemler acente yetkilileri tarafından takibi sağlanacaktır. Fakat siz bireysel olarak Fransa vize başvurusu yapacaksanız tüm evrakları sizin hazırlamanız gerekir. Schengen vize rejimine tabi olan Fransa 23.09.2015 tarihinden daha önceden parmak izi ve biyometrik uygulaması devam ettirmektedir. Geçerlilik süresi 5 yıl olan parmak izi bilgileriniz bu süre içinde sizden tekrar istenmemektedir. Başvuru yapmadan önce en önemli nokta Seyahat tarihinizi iyi hesaplamalı ve en fazla 15 gün önceden müracaat işlemlerini başlatmanız faydalı olacaktır. Olası gecikme veya seyahat planınız da değişiklilik olmadan sağlıklı bir başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Randevu çağrı merkezi veya internet sitesi üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Randevu saatiniz den  30 dakika daha önce vize başvuru merkezinde olmaya dikkat edin.



Fransa vize işlemleri sırasında sizden  başvuru formu eksiksiz olarak doldurmalı ve şahsen imzalanması gerekir. 18 yaşından küçükler reşit olmadıkları için imza atamaz bu kişilerin yerine ebeveyn anne ve babası tarafından imzalanması gerekir. Fransa vize başvuru formu doldururken dikkat edilecekler okunaklı olmalıdır, Karalama yapılmamış, daksil kullanılmaması ve formun sol sütunun da ki konsolosluk alanına işaretleme yapılmaması gerekir. başvuru sahibinin bilgilerini dikkatlice doldurmalı yanlış, eksik ve sunacağı belgeler ile çelişki oluşturacak şekilde doldurmamalıdır. Türkçe olarak Fransa vizesi başvurusunu buradan indirebilirsiniz.


Fransa vize başvuru merkezleri bireysel olarak yada seyahat acentaları aracılığı ile işlemlerini takip edecekler için sizlere hizmet vermektedir. Sizlerden alınan belgeleri eksiksiz olarak alıp konsolosluğa ulaştırmak için yetkilendirilmiş özel kurumlardır. Karar verme yetkisi Fransa Başkonsolosluğu Büyük elçilikler ve Konsolosluklar dır. Fransa vize başvurunuzun sonuçlandığında Fransa Konsolosluğu kararını verir ve bir sorun oluşmaz (ret vermez) ise pasaportunuzu vize başvuru merkezine gönderir böylelikle Fransa vizesi sahibi olursunuz. Tarihin yanlış basılması, harf hatası ve benzeri oluşabilecek hatalar bulunup bulunmadığını kontrol etmeniz son derece önemlidir. olası yanlışlıklar da yetkililerden destek isteyiniz.


Bu yazı 04.01.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Brennan O'Hagan

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.