Breaking News

Yunanistan vize başvurusunda hangi evrak nereden alınır, özellikleri ve işinizi kolaylaştıracak püf noktaları.



Sizlerin evraklar konusunda yaşadığınız veya yaşayabileceğiniz, sorunları rahatlıkla çözebilmeniz ve sorunsuz bir Yunanistan vize başvurusu sağlamanız adına bir yazı hazırladım, Genellikle ilk defa bu işlemleri takip edenler, evrakları nereden alacakları konusunda biraz sıkıntı yaşayabilmektedir. Zaman kaybetmemek ve gerekli olan evrakları hazırlayıp hatasız olarak süreci tamamlamak başarı olarak görülebilir. Bu süreç de kısa zaman aralıkları ile değişiklikler ve talepler de farklılaşmalar da meydana gelebilir bu sebep den dolayı en güncel bilgiler ile gerekli işleminizi tamamlamaya dikkat etmeniz gerekir. kısa, açıklayıcı olarak hangi evrak nereden alınır, özellikleri hakkında püf noktalarını sizlere açıklayayım.







Vize başvuru Formu: İnternet ten indirebilirsiniz vize başvuru merkezlerinden ücretsiz olarak alabilirsiniz. Buradan nasıl doldurmanız gerektiği hakkındaki yazımı inceleyebilirsiniz.
Pasaport: Emniyet müdürlüğünün İnternet sitesine buradan ulaşabilir ve gerekli bilgileri alabilirsiniz. Pasaportunuz istediğiniz vizenin tarihinden üç (3) ay daha geçerli olmasına dikkat etmelisiniz. Eski pasaportunuzu da başvuru sırasında getirirseniz daha iyi olur. KKTC. kaşesi olmaması gerektiğini unutmayınız.
Schengen vizesi: Son üç (3) yılda herhangi bir schengen vizesi almış iseniz fotokopisini başvurunuz sırasında eklemeyi unutmayınız. Eski pasaportunuzda bulunuyor olabilir siz genede getirin nedeni ise daha fazla süre talep edebilmeniz adına faydalanabilirsiniz.
Seyahat sağlık sigortası: Yurt dışına çıkışınız da başınıza istenmeyen bir kaza ve sağlık sorunu ile karşılaşmanız durumunda kullanabileceğiniz seyahat sürenizi kapsaması gerektiğini unutmayınız. Sigortanızın 30.000 € Euro veya 50.000 dolar teminatlı olması gereklidir. bir çok sigorta şirketi tarafından sağlanan bu belgeyi alabilirsiniz.
Biyometrik fotoğraf: Son üç (3) ay içinde çekilmiş arka fon beyaz biyometrik fotoğraf  daha önce kullanılmamış olmasına dikkat etmelisiniz.
Konaklama belgeleri: Seyahatinizi gerçekleştirilecek şehirde kalacağınız ve talep ettiğiniz gün sayısı kadar veya seyahat planınız da farklı ülkeye geçecekseniz gideceğiniz diğer ülke de kalacağınız, otel rezervasyonunuz. dikkat edilecek nokta ise başvuru yapacağınız schengen ülkesinde daha fazla konaklama göstermeniz gereklidir. İnternet ten veya seyahat acentalarından temin edebilirsiniz. (Konsolosluk rezervasyon ücretinizi ödemenizi talep edebilmektedir.)
Ulaşım Belgeleri: Seyahatiniz hangi araç ile gerçekleştirilecek ise sizden ülkeye giriş ve çıkış tarihlerini gösteren evraklar sunmanız gerekir. Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Ticari gezilere dair evraklar: Uluslararası mevzuata göre gideceğiniz ülkeden adınıza yapılmış ticari davetiye (sizi davet eden şirket tarafından gönderilmesi gerekir.fuar konferans spor ve kültürel etkinliklere katılacaklar için gerekli katılım belgeniz ve Seyahat amacınızı belirten dilekçeniz şirketin antetli kağıdına yazılması gerekir.
Finansal durumunuzu gösteren belgeler: Tapu araç ruhsatı gibi evraklarınızın fotokopileri ve güncel seyahat masraflarınızı karşılayacak kadar bakiyeniz (ortalama 1500 ₺) bulunan son üç (3) aylık hesap hareketlerinizi gösteren banka hesap dökümü
Meslek durumunuzu gösteren belgeler:
Çalışanlar için: İşe giriş bildirgesi iş veren tarafından dilekçe ve gerekli izin belgesi son üç (3) aylık maaş bordrosu vergi levhası ticaret odası sicil kaydı imza sirküleri Sgk 4a hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesi muhasebeci den alabilirsiniz.
İş yeri sahipleri veya ortakları: Vergi levhası, imza sirküleri, Ticaret odası sicil kaydı güncel olmalı ve  sicil gazetesi fotokopisi ortaklar için şirket ile bulunan ortaklık ilişkisine ait evraklar.
Emekliler: Sgk dan emekli maaşı aldıklarını gösteren evrak var ise Emeklilik cüzdanı maaş aldıklarını gösteren banka veya postane den alınan emekli maaş dökümü
Çiftciler: Bağlı bulundukları ziraat odasından çiftci belgeleri ve tapu gibi evraklar fotokopileri
Öğrenciler: Eğitim gördükleri okul dan öğrenci belgesi ve eğitim devam eden tarih içinde bulunuyorsa okuldan izin belgesi
Eşler için: Evlilik cüzdanı kimlik ve pasaport fotokopileri
Parmak izi ve biyometrik bilgiler: 23.09.2014 tarihinden sonra gerçekleştirilen başvurunuz var ise Yunanistan'dan alınan parmak izi uygulamaları Beş (5) yıl geçerliliği bulunmaktadır tekrar parmak izi alınmasına gerek yoktur.


Bu yazı 15.02.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Maciej Dakowicz



DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.