Breaking News

Schengen ülkeleri hangileridir.


Bu gün sizlere Schengen vizesi rejimi içinde bulunan ülkeler hakkında bilgiler vereceğim. Konumuza başlamadan önce Avrupa birliğine üye devletlerin hepsi schengen alanına girmemektedir. Örneğin İngiltere schengen vize rejimi içinde yer almaz İngiltere'ye gitmek isteyen Türk vatandaşları İngiltere vizesi almak zorundadır. Avrupa birliği ülkeleri arasında vatandaşların sadece serbest dolaşım hakları bulunmaktadır. Her hangi bir schengen ülkesinden vize aldığınız taktirde aşağıda liste halinde verdiğim ülkelere giriş yapabilirsiniz.

Schengen Ülkeleri


Avusturya
Belçika
Çek Cumhuriyeti
Danimarka (Grönland ve Faroe Adaları ! Hariçtir)
Fransa(Denizaşırı bölümleri ve bölgeleri !Hariçtir)
Almanya
Yunanistan
Macaristan
İzlanda
Estonya
İtalya
Finlandiya
Letonya
Litvanya
Lüksemburg
Malta
Liechtenstein
Hollanda (Aruba,Curaçao,Sint Maarten ve Hollanda Karayipleri !Hariçtir)
Norveç (Svalbard! Hariçtir)
Polonya
Portekiz
Slovakya
Slovenya
İspanya (Ceuta ve Melilla kasabaları! Hariçtir)
İsveç
İsviçre




Hariç olarak belirtilen kısımlar da schengen vizesi ile girişi ve çıkış yapamazsınız. Bunun nedeni Yapılan vize anlaşmaları neticesinde üye devletlerin belirlediği schengen geçerlilik alanıdır. Sizinde bir schengen vizeniz bulunuyor ise Yukarıda adı geçen ülkelere giriş yapabilirsiniz. Bunlara ek olarak
Bulgaristan ve Romanya Çok girişli schengen vizesi sahipleri giriş çıkış yapmalarında bir problem yoktur. Hala yürürlükte olan Bulgaristan Romanya kendi vizesini vermektedir. Alacağınız Bulgaristan vizesi sadece Bulgaristan'da geçerlidir. Avrupa birliğine üye olmaları sebebiyle diğer schengen ülkelerinin vizelerini tanımakta ve giriş çıkışlarına izin vermektedir.

Schengen kuralları

Türk vatandaşları gitmek istedikleri Schengen vize rejimine tabi ülkeler arasından hangi ülkede daha fazla kalınacak ise o ülkenin vizesi için başvuruda bulunmaları çok önemlidir. Örnek: İspanya, Almanya, Avusturya, İtalya seyahati planlayan bir kişi İspanya'da daha fazla konaklayacağı bir gezi planladı, 

7 Gün İspanya
4 Gün Almanya
2 Gün ise Avusturya
2 Gün İtalya 

Tur planına göre İspanya vizesi için müracaat etmesi gereklidir. Nedeni yapacağı seyahatte İspanya'da geçireceği zaman diğer ülkelerde ki kalış süresinden fazla olduğu içidir.


Bu yazı 15.12.2015 Tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Debra Agostino




DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.