Breaking News

Vize işlemleri nasıl yapılır.


Bu yazım da sizlere, vize işlemleri nasıl yapılır? sorusuna cevap vereceğim. İlk olarak şu önemli hatırlatmayı yapmam gerekiyor. Daha önce vize başvurusu yapmadıysanız ve yeterli bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız mutlaka profesyonel destek almalısınız. Kimse vize başvurusunun ret ile sonuçlanmasını istemez. Ülkemiz de bulunan Konsoloslukların vize bölümleri sunacağınız belgeleri, detaylı olarak incelemektedir. Özellikle ilk müracaatları incelerken azami önem vermektedir. Öncelikle Hangi ülkenin vizesi için başvuru yapacağınızı belirlemelisiniz. İkamet ettiğiniz il hangi konsolosluğun görev bölgesi içinde bulunduğunu bilmeli, Başvurunuzun türüne göre sizden hangi belgelerin istendiğini öğrenmeli ve vize işlemleri nasıl yapılacağına dair detaylı olarak öğrenmelisiniz. Konsolosluklar ve Dış işleri bakanlığının yetkilendirdiği  vize başvuru merkezleri hizmet verdikleri iller de hangi ülkenin vize başvurularını kabul ettiğini bilmeniz çok önemlidir. Detaylı bilgiye arşiv bölümden ulaşabilirsiniz.Özellikle Yunanistan vizesi başvuruların da eksik evrak ile başvuru yapmamanız son derece önemlidir.





Vize başvurusu

İstenilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayıp gitmek istediğiniz ülke için vize başvurusu yapabilirsiniz. Türk vatandaşlarından vize talep eden her ülkenin belirli kuralları ve mutlaka sunmanız gereken evraklar bulunur. Bu talepleri dikkatlice incelemenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde vize başvurunuz ret ile sonuçlanabilmektedir. Örnek vermek gerekirse schengen vizesi için talep edilen turistik seyahatler de Otel ve ulaşım evrakları mutlaka istenmektedir.

Vize işlemleri ne kadar sürer

Başvuru işlemlerinizi gerçekleştiği günden itibaren 5 ile 15 iş günü içinde değişen süreler de sonuçlanır. Konsolosluk pasaportunuzu daha uzun işlem süresi hakkını saklı tutmaktadır. (Soruşturma ve benzeri nedenlerle daha uzun sürebilir.) Her ülkenin vize bölümleri sizden istenilen belgeleri detaylı incelemeden geçirir, karar işlemini bu sürecin son aşamasıdır. 

Sizlere vize işlemleri nasıl yapılır? sorusuna cevap vermeye ve bilmeniz gereken detaylar hakkında bilgiler vermeye çalıştım. bir sonraki yazım da görüşmek üzere 


Bu yazı 16.12.2015 tarihinde yazılmıştır.


DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.