Breaking News

Avusturya vizesi parmak izi ve müracaat işlemleri



Sizlere Avusturya vize başvurusu sırasında alınan parmak izi ve biyometrik fotoğraf hakkında bilgiler vereceğim. 24 eylül 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren ve tüm schengen vizesi başvurularında parmak izi alınmaktadır. Bu veriler Avrupa birliğinin ortak sınır geçişlerinde, yani schengen bölgesine giriş yaparken, parmak iziniz ve schengen vizeniz ile karşılaştırılır. Böylelikle her hangi bir kaçak geçiş işlemi kontrol edilmektedir. 24 eylül 2014 tarihinden sonra Avusturya vizesi almış iseniz 5 yıl boyunca sizden Avusturya vizesi parmak izi alınmayacaktır. Fakat Avusturya harici bir ülkeden parmak izi vermişseniz Avusturya vizesi için tekrar parmak izi vermeniz gerekir. Bu uygulamanın nedeni Avusturya sadece kendisi için alınan parmak izi bilgilerini tanıdığı, diğer schengen vizesi başvuruları için alınan parmak izini tanımadığından dolayıdır.





Seyahat planınızı yaparken özellikle Avusturya vizesi başvurusunda, 30 gün önceden vize müracaat işlemlerinizi başlatmanız önerilmektedir. Konsolosluk sizden talep edilen belgeleri detaylı bir incelemeden geçirmekte ve yetersiz gördüğü yada güvenmediği evrakları talep etmektedir. Sizler için tanıdığı sürede istediği evrakları mutlaka konsolosluğa ulaştırmanız gerekmektedir. Eğer size tanınan süre içinde bu belgeleri ulaştırmaz ve kulak ardı ederseniz vize başvurunuz ret ile sonuçlanması muhtemeldir. İlk defa Avusturya vize başvurusu yapacak kişiler yeterli bilgi sahibi değilseler, Danışmanlık hizmeti almalarını tavsiye ederim. Fakat daha önce bu deneyimi yaşayan kişiler rahatlıkla müracaat işlemlerini yapabilirler, ama olası değişiklikler için güncel bilgi almanızı tavsiye ederim.

Vize başvuru merkezleri randevu sistemi ile çalışır. Böylelikle sizlere tarih ve saat şeklinde randevunuzu alınız. Mümkünse bir gün öncesi vize başvuru merkezinin nerede olduğunu gidip görmeniz ve randevunuza 30 dakika erken gitmeniz tavsiye edilmektedir. randevunuza yetişmeniz açısından faydasını göreceğinizden eminim Avusturya vizesi parmak izi ve başvurunuz sırasında dikkat etmeniz gerekenler hakkında bilgiler paylaştım



Bu yazı 17.12.2015 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: WorldTruth.TV

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.