Breaking News

vize işlemleri için gereken evraklar nelerdir.



Vize işlemleri için gerekli evraklar nasıl ve nereden almanız gerektiğini sizlere açıklamaya çalışacağım, İlk olarak şu önemli hatırlatmayı yapmadan geçmeyelim, her ülkenin vize başvurusu sırasında istediği evraklar da farklılıklar olabilmektedir. Yapmanız gereken Konsoloslukların sizden istediği belgeleri sorunsuz olarak sunmanız olacaktır. Örnek olarak tüm, schengen vizesi başvurularında istenen standart evraklar kısaca şunlardır.




  1. Vize başvuru formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş ve vize talebinde bulanan kişi tarafından imzalanmış olamalıdır. (şahsen imzalanmış olmalıdır.) Kişi 18 yaşını doldurmamış ise anne ve babası tarafından imzalanması zorunludur.
  2. Seyahat sağlık sigortası: Seyahat planınız da belirttiğiniz tarih aralığında bir gün önce başlamalı ve bir gün sonra biten seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır. (Malta vizesi için seyahat dönüş tarihinden itibaren 15 gün daha geçerli olması talep edilmektedir. 
  3. Ulaşım belgesi: Gidiş ve dönüş tarihiniz ile uyumlu otobüs bileti, uçak rezervasyonu, gemi veya feribot bileti (rezervasyonu) gemi turuna çıkacak kişiler de gemi seyahat güzergahına dair belgeler, Kişi kendi aracı ile seyahat edecek ise araç ruhsatı ve uluslararası ehliyetinin fotokopisi (değişen ehliyetler uluslar arası geçerliliği vardır. Eski ehliyet sahipleri Yunanistan'a giriş yaparken belirli bir ücret karşılığı geçici ehliyet çıkartmaları zorunludur. 
  4. Konaklama belgeleri: Yapacağınız seyahat için nerede konaklama yapılacak ise otel rezervasyonu, kiralık ev benzeri belge ile kanıtlanmalıdır. Seyahat planınız da nerede konaklama yapılacak ise belgeleri konsolosluklara sunacağınız evraklar arasında olmalıdır. Daha sonra konsolosluklar bilgileri teyit etmek için otel ile iletişime geçtiklerinde eğer bu kişinin rezervasyonu yok cevabını alırlar ise kişiye, sahte rezervasyon nedeniyle ret vermeleri muhtemeldir. Konsolosluklar böyle durumlar da kişiye şöyle bir yanıt gönderir Seyahat nedeni inandırıcı değil. 
  5. Fotoğraf: Genellikle tüm schengen vizesi başvurularında  3,5 x 4,5 biyometrik fotoğraf istenmektedir. Fakat bu kısımda baş, göz, hizası çok iyi dengelenmeli özellikle fotoğrafçı bu konuda her ülkenin hangi standartlar da fotoğraf istediğini çok iyi bilmelidir. Ayrıca Fotoğrafın başka schengen vize başvurusunda kullanılmamış ve en geç son 3 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Bazı ülkeler 2 adet fotoğraf talep ederken bazıları ise 1 adet fotoğraf istemektedir. 
  6. Banka hesap özeti: Konsolosluklar kişinin yapacağı bu seyahatin masraflarını karşılayacak yeterli parasının olup olmadığı bu belgeye bakarak öğrenmektedir. vize işlemleri için gerekli evraklar arasında dikkat etmeniz gereken, en önemli belgeler arasındadır. Eğer kişi sunduğu beyan ettiği belgeler de yapacağı harcamaları karşılayamayacak durumda ise konsolosluklar yapacağı başvuru için yeterli maddi durumu bulunmadığı gerekçesi ile ret verebilmektedir. 
  7. İş ve gelir durumunu gösteren evraklar: Kişi çalışan, iş yeri sahibi veya ortağı, devlet memuru, emekli, ev hanımı, öğrenci, geliri olmayan (yeni mezun) ve çocuklar gibi sınıflara ayırabiliriz. Sizden istenen bu sınıflardan eğer kişi çalışan ise iş yerine ait belgeleri ayrıca yapacağı gezi boyunca izinli olduğunu belgelemelidir. 2. guruba dahil olanlar ise ev hanımları, öğrenciler, çocuklar, yeni mezunlar ve geliri olmayanlar için ise masrafları karşılayan ebeveyn anne veya babanın iş ve gelir evraklarının yanı sıra bir dilekçe ile konsolosluğa bu durumu açıklamalıdır. 
Not: Eğer sunacağınız belgelerde yanlışlık ve eksiklik olmaması için profesyonel vize danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. 


Bu yazı 05.12.2016 tarihinde yazılmıştır.


Hiç yorum yok

Teşekkürler.