Breaking News

Schengen vize ücretleri değişti



Schengen vize ücretleri Euro kurundaki yükselme nedeniyle fiyat arttırımına gidildi. Bu güncelleme den etkilenen vize başvuru ücretleri Türk lirası cinsinden, alınan ülkeler de gerçekleşti. Örnek: Vize başvuru merkezleri Yunanistan vizesi ücreti TL olarak alındığı için 272 TL den 296 TL ye yükseldi. Avusturya vize başvuru ücreti, Euro olarak alındığı için yeni fiyat güncellemesinden etkilenmedi. Eğer Euro kuru daha da yükselirse Konsolosluklar TL cinsinden alınan ücretlerde artırımına gidebilir. Euro kurunun 3.20'lerden 3.70 seviyesine geldiği için Konsoloslukların gelir düzenlemesinde Türk lirasının değer kaybından oluşan boşluğu bu ancak bu yolla telafi edebilmekte.

Konsolosluklar vize başvuru merkezleri ile yaptığı anlaşmalar ile vergiden, muaf olarak konsolosluk vize harç bedeli almaktadır. Bu ücrete ek olarak başvuru merkezleri, işlem ve lojistik bedeli almaktadır. Pasaportun boş sayfasına yapıştırılan schengen vize sticker ücreti için konsolosluklar 60 Euro ücret almaktadır.




Alınan vize başvuru ücretleri hesaplanırken yaş gurupları da dikkate alınmaktadır. Örnek olarak Konsolosluklar 0 - 6 yaş gurubuna giren çocuklardan Konsolosluk harcı almamaktadır. buna ek olarak 06 - 12 yaş aralığında olan çocuklardan normal başvuru ücretlerinden daha yaklaşık yarısı kadar ücret almaktadır. Schengen vize ücreti Konsoloslukların standart olarak uyguladığı yaş gurubu ücretleridir. Profesyonel vize takip hizmeti sağlayan seyahat acenteleri ve danışmanlık hizmeti veren işletmeler Konsoloslukların ve vize başvuru merkezlerinin aldığı ücrete ek danışmanlık ücreti almaktadırlar.

Güncel Vize ücretleri

İspanya vizesi   Konsolosluk harçı 191.40 ₺ Servis 80₺ Toplam 271.40₺
Hollanda vizesi  Konsolosluk harçı 238₺ Servis 86₺ Toplam 334₺
Yunanistan vizesi Konsolosluk harçı 242₺ Servis 84₺ Toplam 336₺
Hırvatistan vizesi Konsolosluk harçı 60€ Servis 37€ Toplam 97€
Avusturya vizesi Konsolosluk harçı 60€ Servis 26€ Toplam 86€
Bulgaristan vizesi Konsolosluk harçı 60€ Servis 25€ Toplam 85€
Malta vizesi Konsolosluk harçı 60€ Servis 40€ Toplam 100€



Bu yazı 13.12.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: zetmovers

3 yorum:

  1. Merhaba,
    Eşim ve çocuğum çift vatandaş. 4-5 yıldır eşim üzerinden Bulgaristan multi vize alıyorum, ama bu vizeyle başka ülkeye gitmek mümkün değil. Avrupa vatandaşı eş üzerinden Yunan vizesi alırken faydalabileceğim kolaylık var mıdır? Ne kadar süreli schengen vize alabilirim? ve ücreti ne kadar olur? Bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacağınız seyahatte eşiniz yanınızda olmak şartıyla Yunanistan vizesi için vize harcı ödemezsiniz, sadece işlem bedeli alınır. Sunacağınız otel rezervasyonlarında Eşinizin ve sizin adınız olmak zorunda, aksi takdirde vize harcı talep ediliyor.

      Sil
  2. Mrb. Eşim hem KKTC hemde Kıbrıs (güney-rum) vatandaşı.Bende T.C. VE KKTC vatandaşıyım.Dahaönce iki defa Almanyaya gezmeye gittim.KKTC den vize aldım.Vize harcı da ödemedim.Şimdi Ankaradan müracat edip kendim ve kızım için multi vize alabilirmiyim. Vize harcı ödermiyiz.yardımcıolurmusunuz.

    YanıtlaSil

Teşekkürler.