Breaking News

Yunanistan vize başvurunuzu sırasında istenen ulaşım evrakları hakkında detaylı bilgiler.



Yunanistan vizesi için gerekli belgeler başvuru sırasında, istenen ulaşım evrakları hakkında detaylı bilgiler vereceğim. Seyahat edeceğiniz araç (vasıta) ile ilgili bilgilerin evrak ile kanıtlanmalıdır. Başvurunuz sırasında, ulaşımınızı sağlayacak araç örnek uçak olsun sizden seyahat planınızı gösterecek, şekilde tarihlerini ayarlamalısınız, mesela 15.03.2015 tarihinde seyahat edeceksiniz uçak rezervasyonunuz, 15.03.2015 tarihinden başlaması gerekir. Dönüş tarihiniz, 25.03.2015 olduğunu farz edersek, uçak rezervasyon tarihlerinin, Gidiş 15.03.2015 dönüş 25.03.2015 olacak şekilde sunmanız gerektiğini unutmayın. ulaşımınızı sağlayacağınız aracınıza göre evrak sunmanız gerekir. Uçak, otobüs, tren, gemi, tekne veya kendi aracınız ile seyahat, evraklarınızı başvurunuz sırasında istenmektedir ve rezervasyon olarak sunmalısınız (Ücret ödemesini yapmayınız konsolosluk bazı durumlarda sizden orijinal ödenmiş bilet talep edebilmektedir.






Uçak ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a uçak ile yolculuk gerçekleştirecekler için seyahat tarihinin ilk gününden başlayarak gidiş ve dönüş rezervasyon yaptırmalısınız. başvurunuz da belirlediğiniz tarihler arasında olmalıdır. bilet almamaya dikkat ediniz rezervasyon üzerinde adınız ve soyadınız geçmesi gerekmektedir. vize başvuru sürecinde olduğunuz için vizeniz çıkmaz (reddedilir) ise biletinizin geçme riski bulunmaktadır.

Tren ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a tren ile seyahat gerçekleştirecekler için gidiş ve dönüş tarihlerini vize talep tarihiniz ile aynı olmasına ve adınızın soyadınızın belirtilmiş olmasına dikkat ediniz T.C.D.D. internet sitesinden online tren  rezervasyonu yapabilirsiniz. ulaşım ile ilgili evrak sunmak için rezervasyon çıkıtı alarak gerekli işlemi yapabilirsiniz. (Konsolosluk bazı durumlarda orijinal bilet talep edebilmektedir.)

Otobüs ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a otobüs ile seyahat edecekler gidiş ve dönüş tarihlerinizi gösteren adınızın ve soyadınızın belirten otobüs rezervasyon evrağı sunmalısınız.  (Konsolosluk bazı durumlarda orijinal bilet talep edebilmektedir.)turlar ile seyahat edecekler tur planlarını gideceğiniz araç ile ilgili adınızın ve soyadınızın bulunduğu tura katılanlar listesini ve seyahat planınızı sunmalısınız. (Önemli: Seyahat planınızda farklı ülkeye geçip tekrar Schengen alanına Yunanistan'a giriş yapılacak ise giriş sayınıza vize başvuru formunda Çoklu giriş Multi seçeneğini işaretlemeyi unutmayınız)

Gemi ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a gemi ile seyahat edecekler veya tura katılacaklar için istenen ulaşım evrakları tur planınız geminin yolcu listesinde adınızın ve soyadınızın bulunduğu liste ve gemi ile ilgili bilgilerin bulunduğu ve seyahat tarihini gösteren, evrakları sunmalısınız.

Tekne ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a tekne ile seyahat edecekler için iki durum karşımıza çıkıyor tekne başvuru sahibine mi ait yoksa kiralık mı gibi tekne aile bireylerinden birisine, ait ise bağlama kütüğü veya tonilato belgesi teknenin geçerli sigortası, tekne sahibinden, davet yazısı tekne kaptanı veya kaptanlık edecek kişinin kaptanlık belgeleri ve geçerli vizesinin fotokopisi tekne kiralık ise kira sözleşme evrağı sunmalısınız.

Kendi aracınız veya şirket aracı ile seyahat edecekler için
Yunanistan'a kendi araçları veya şirket aracı ile seyahat edeneler araca ait ruhsat fotokopisi ve bu belgenin altına seyahati gerçekleştirecek kişinin seyahat planını açıklayan dilekçe Örnek: Yunanistan seyahatimizi ....... kişi veya kişiler ile birlikte bu araç ile ulaşımımız sağlanacaktır, gerekli vizenin verilmesini rica ederiz. şeklinde sizler de seyahat planınızı gideceğiniz şehirleri açıklayıcı eklemeler yapabilirsiniz. Aracı kullanacak kişinin ehliyet fotokopisini de sunmalısınız.

Gerekli evraklardan birini seçerek Yunanistan vizesi için ulaşımınız göstermeniz gerektiğini unutmayın.



Bu yazı 02.02.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: berk baykan2



DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.