Breaking News

ispanya vizesi hakkında genel bilgiler



Sizlere İspanya vizesi için genel bilgiler vereceğim, Umuma mahsus pasaport (ulusal) sahibi Türk vatandaşları, İspanya ile yapılan vize anlaşmaları gereğince vizeye tabidirler. Hususi,Yeşil ve diplomatik pasaport sahipleri vizeden muaftır. Schengen vize rejimine tabi olan İspanya 23.09.2014 tarihinden itibaren, parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. Alınan parmak izinin geçerlilik süresi beş (5) yıldır. Daha yapacağınız başvurular için parmak izi vermeniz gerekmemektedir. Bu kısa bilgiden sonra konsolosluklar tarafından, özel baskı yöntemiyle pasaportunuzun boş sayfalarına uygulanan, vizeler kısaca şunlardır.

Turist vizesi nedir.
Kısa süreli, tek girişli veya çok girişli olan 1 günden 90 güne kadar kalış hakkı tanıyan ve konsolosluğun daha önce kullandığınız vizeleri değerlendirmesi sonucunda artırılabilir, vizedir. Başvuru süreci evraklarınızı eksiksiz olarak tamamladığını taktirde bir problem yaşamazsınız. Başvurunuz sırasında kendinizi potansiyel, mülteci olmadığınızı sunduğunuz evraklar ile kanıtlamaya dikkat etmelisiniz. Daha detaylı bilgiye turist vizesi hakkında genel bilgiler yazımı incelemenizi tavsiye ederim




Ticari vize nedir.
İspanya ile ticari ilişkileri bulunan veya ticari iş ilişkisi kurmak amacıyla, İspanya'da bulunan şirket tarafından, Şahsa yapılan ticari davetiye ile başvuru yapabileceğiniz vizedir. İş yeri (şirket) sahipleri ve ortakları olmak üzere evrak farklılıkları bulunmaktadır. Eğer şirket çalışanları için organize edilmiş bir seyahat ise masrafların kimler tarafından karşılanacağına dair evraklar bulunmalıdır. Daha detaylı bilgiye Ticari vize hakkında genel bilgiler yazımı incelemeye davet ediyorum.

Kültürel, sportif, fuar ve kongre vizesi nedir.
İspanya'da yapılan kültürel,sportif,fuar ve kongre gibi etkinliklere katılmak için başvurulan vizedir. Etkinliği düzenleyen kurum tarafından, isminize yapılan davetiye veya katılımcı belgeniz ile başvuru yapabilirsiniz. Bazı etkinliler vize harcından muaf tutulabilmektedir. Daha detaylı bilgiye İspanya kongre, kültürel ve sportif etkinlik hakkında genel bilgiler yazımı inceleyebilirsiniz.

Eğitim vizesi nedir.
İspanya'da eğitim amaçlı gidenler için alınan vizedir. Erasmus programları dahilinde, Başvuruları Konsolosluklar tarafından bizzat başvurmaları gerekmektedir. Eğer 90 günden kısa süreli eğitim vizesi için Başvuru merkezlerinden yapabilirsiniz. Konsolosluklar dan başvuru yapacaklar mutlaka randevu alınız. Daha detaylı bilgiye Eğitim vizesi ve erasmus hakkında yazıma bakabilirsiniz.

Gemici vizesi
Gemi çalışanları için uygulanan vizedir. başvuru merkezlerinden gerekli evrakları hazırladığınız da vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. (Yazı hazır olduktan sonra link aktif olacaktır.)

Eş, akraba ve aile ziyareti ziyareti vizesi nedir.
İspanya'da buluna akraba veya aile bireylerini ziyaret için başvurulan vizedir. başvuru sahipleri Yunanistan vatandaşı ile evli olabilir. bu durumlar göz önüne alınarak istenen evraklar da farklılık olabilir. Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. (Yazı hazır olduktan sonra link aktif olacaktır.)


Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.)

Bu yazı 17.05.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Recognize Flags Of 30 Countries

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.