Breaking News

Almanya Konsolosluğu Arkadaş akraba ziyareti vizesi hakkında


Sizlere Almanya'da bulunan Akraba, arkadaş, aile ziyareti yapmak isteyen Türk vatandaşlarından Almanya konsolosluğu hangi belgeleri talep eder bunların özellikleri nasıl olmalıdır sorusuna cevap vermek için bu yazıyı hazırladım umarım memnun kalırsınız. Ülkemizde bu işlemlerin eksiksiz olarak takibini yapan Konsolosluklar ile anlaşmalı özel kurumlar bulunmaktadır. Ayrıca seyahat acenteleri bir miktar takip ücreti alarak işlemlerin takibini yaparlar. Konumuza şöyle başlayabiliriz. Örnek: Almanya'da bulunan arkadaşınız çok özlediniz, ziyarete gitmek istiyorsunuz bunun için Arkadaşınız sizin isim ve soy isminiz bulunan davetiye göndermesi gerekir. Bu davetiye ile Almanya vize başvurusu işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Bunun yanında sizden tüm müracaatlar da istenen sigorta, ulaşım belgeleri, iş ve gelir durumunuz gösteren evraklar talep edecektir.  Schengen vizesi rejimine tabi olan Almanya ülkesine ziyarette bulunacak kişilerden seyahat amaçlarını belge ile ispatlamasını talep eder.




Almanya Konsolosluğu akraba arkadaş ziyareti amaçlı vize başvurularında aşağıda listelenmiş belgeleri eksiksiz olarak istemektedir. Bunların yanı sıra yapacağınız ziyaret sırasında nerede konaklama yapılacak hangi tarihlerde nasıl ulaşım sağlanacak, bu masraflar kim tarafından karşılanacak, yeterli miktarda bakiye bulunan banka hesap özeti gibi evrakları sunmanız çok önemlidir.


  • Almanya vizesi başvuru formu
  • Dönüş tarihinizden itibaren 3 ay geçerli Pasaportunuz
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Seyahat sağlık sigortası
  • 2 adet 35mm/45mm biyometrik fotoğraf
  • Uçak rezervasyonu
  • Davetiye 
  • Konaklama başka yerde yapılacak ise otel rezervasyonu
  • Seyahat amacınızı belirten dilekçe (İngilizce veya almanca çevrilmiş olması istenebilir.)
  • Gelir durumunuz gösteren evraklar (Banka hesap maaş bordrosu, ve benzeri)
  • İş durumunuzu gösteren belgeler (imza sirküsü, faaliyet belgesi, vergi levhası, ve benzeri)
Bu evraklar ilerleyen günlerde hazırlayacağım makaleler de daha detaylı olarak sizlere bilgi vereceğim burada işin mantığını anlamanız için kısa olarak geçmeyi tercih ettim. Almanya konsolosluğu schengen vizesi vermektedir. Bu vize ile ilk girişiniz Almanya'dan yapmanız önemlidir. Çok girişli (multi) vize aldığınız da sizlere verilen süre içinde giriş sayısı olmaksızın kullanabilirsiniz. Fakat gün sürenizi aşar ve daha fazla kalmanız durumunda 600€ ceza ödemeniz söz konusudur. Bu sebeple çok dikkatli olmanız gereklidir. Almanya schengen vizesi başvurusu için eksiksiz belgeler sunmanız çok önemlidir.



Bu yazı 22.11.2015 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Sofia Abud

DMCA.com Protection Status

72 yorum:

  1. Öncelikle çok bilgi çok faydalı olmuş elinize sağlık
    Ben öğrenciyim 17 yaşındayım ve Almanya daki dayımı ziyaret etmek istiyorum davetli bir şekilde aceba nasıl gidebilirim beni bilgilendirir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Konsolosluk tarafından istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayıp başvuru yapmanız gerekiyor. 17 yaşında olduğunuz için anne ve babanız Yurt dışına çıkışınıza izin veren Noterden Muvakafatname almanız gerekiyor. Ayrıca seyahat masraflarını karşılayacaklarını belirten dilekçe iş ve gelir evrakları hazırlanmalı. Almanya'da bulunan dayınız size davetiye göndermeli. Bunların bir bütün halinde hazırlayıp başvuru işlemlerini yapabilirsiniz. İsterseniz Profeyonel danışmanlık hizmeti alıp tüm bu evrak karmaşacasını uzman kişilere yaptırabilirsiniz.

      Teşekkürler

      Sil
  2. Merhaba 21 yasinda universite ogrencisiyim. Somestrda arkadasimin yanina ziyarete gitmek istiyorum almanyaya. kendisi bana davetiye gönderecek fakat internette bu evraklarla ilgili bilgileri cok karisik buldum ozetleyebilir misiniz acaba yapialcaklari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Öncelikle Almanya'da bulunan arkadaşınızın sizin için davetiye göndermeli. Öğrenci olduğunuz için yapacağınız seyahat masrafları anne veya baba sponsor olması gerekiyor. sponsorunuzun iş ve gelir evraklarını ve masrafları karşılayacağını belirten dilekçe olmalı ulaşım evraklarınızı seyahat sağlık sigortanızı öğrenci belgenizi almalısınız. Tam detaylı olarak İdata'nın internet sayfasında Talep edilen belgeleri öğrenebilirsiniz. Başvuru formunuzu eksiksiz olarak doldurumalı ve istenen evrakları hazırlayıp vize başvuru merkezinden randevu almalı ve başvuru yapmalısınız. Süreçte konsolosluk belgelerinizi inceleyip kararını verecektir. Dilerseniz danışmanlık hizmeti alarak işlemlerini takibini yaptırabilirsiniz.

      Teşekkürler.

      Sil
  3. Merhabalar bende almanya ya gidecem kiz arkadasim bana davet gondericek butun masraflari o karsilayacak almanyada calisiyor 7 yildir ve maasi da iyi ama tek sorun ben isten ciktim yeni bi ise girdim 1 aydir calisiyorm pasaportumda yok kobsolosluktan 6 ay sigorta girisi isteniyor deniliyor ne yapmaluyim nasil giderim almanyaya turist olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      Öncelikle bir pasaport çıkarmanız gerekiyor. yeni işe girmiş olmanız bir sorun teşkil etmiyor. sizden talep edilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayıp vize başvurusu yapabilirsiniz. Fakat yanlış veya hatalı başvuru yapmamak için profesyonel destek alabilirsiniz.

      Sil
  4. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bir sorum olacak, yanıtlarsanız sevinirim. Mayıs 2017'de Almanya'ya gittim ancak vize sürem doldu. Bu sefer de ev hanımı annem ve ev hanımı eşime sponsor olarak aile ziyareti için gitme planımız var. Tüm masrafları kendim karşılayacağım ve maddi yeterliliğim var. Durumu daha da olumlu hale getirmek için Alman vatandaşı eniştemin düz bir kağıda "akrabam olan xx kişileri yy tarihinde ziyaret edecek ve evimde konaklayacaktır" benzerinde bir yazı ile yanında kimlik fotokopisini yollaması yeterli midir yoksa illa belediyeden davet mektubu mu alması gerekir? Sanırım o davet mektubu davet edenin maddi giderleri de karşılayacağı durumlarda gerek duyuluyor ama dediğim gibi tüm masraflar tarafımdan karşılanacaktır. Ayrıca elle yazacağım "annem ve eşime sponsor olacağım, masrafları tarafımdan karşılanacaktır" benzeri yazıyı da ekleyeceğim. Cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Samet bey

      Böyle bir durumda ret alma ihtimalinin var fakat durumu iyi olan birisi tarafından gönderilen davetiye ile müracaat ederseniz vizeniz olumlu sonuçlanabilir profesyonel destek almanızı tavsiye ederim.

      Sil
    2. Teşekkürler yanıt için. Ret yeme ihtimalimi davet şeklinden dolayı mı gördünüz acaba? Eniştemin de orada şirketi var ama sponsor olacak kişi benim bu durumda.

      Sil
    3. Samet bey ret ihtimali davet şeklinden dolayı + akrabanızın ekonomik durumunu belirtmediğiniz içindi eğer maddi durumu yeterli ise Belediyeden davetiye göndermeli böyle daha olumlu olacaktır.

      Sil
    4. Tekrar merhaba, bahsettiğim şekilde düz yazı dilekçeyle başvurdum ve bana 6 aylık, eşim ve anneme 3 aylık vize çıktı :) Davet yazısında da sadece alman kimlik fotokopisi ekliydi ve içerikte de bizim pasaport numaralarımız, akrabalık ilişkimiz, ziyaret tarihlerimiz vardı. Ayrıca idata'nın sitesinde de resmi davetiye alınamazsa düz yazı dilekçenin de kabul olabileceği yazıyor. Bilgi amaçlı yazıyorum bunları, iyi günler.

      Sil
    5. Vize işlemleri olumlu sonuçlanmasına sevindim Bu tür davetiyeler de bağzen istenilen sonuç elde edilemiyor maalesef bu yüzden belediyeden davetiye tavsiye etmiştim iyi yolculuklar.

      Sil
  5. Merhabalar,
    Benim erkek arkadaşim uzman cavuş ve beni ziyarere gelmek istiyor almanyaya. Ben ögrenciyim ve devletten yardim olarak 231€ para aliyorum. Onun gelmesine otel rezevre edicegim ve oda TL yi euroya çevirip gelcek yani parasi olcak. Ben tam olarak nereye gitmem gerekiyor türk konsolosluğuna mi essenda yoksa bürgeramt tami ve sadece isim vermem yetiyormu
    Tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Almanya'da belediyeden Abimiz için davetiye göndermeli fakat abinizin konaklamayı otel de yapacağını belirtebilirsiniz. Abimiz de başvuru sırasında dilekçe ile bu durumu belirtebilir.

      Sil
  6. Merhaba, bilgilendirme için teşekkür ederim.
    18 yaşında öğrenciyim, yakın zamanda almanyaya kuzenimin yanına gitmek için vize alacağım. Yalnız benim tek sorunum bikaç ay önce son stajer maaşı aldığım işyerinden banka hesabımda kalan 1500 tl olması. Sizce ailem bana sponsor olmadan bu banka hesabını göstersem 1500tl yeterli olur mu ya da herhangi bi sorun çıkarır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda çalışıyor ve maaş alıyorsanız kanıtlayıcı belgeler ile müracaat edebilirsiniz çalışmıyor iseniz bankada bulunan 1500 ₺ yeterli değildir. Sponsor göstermelisiniz. Konsolosluk başvuru sahibinin ülkesinde geçimini nasıl sağladığını bilmek istiyor.

      Sil
  7. kolay gelsin benim enistem almanyada dükkan sahibi oraya 3 aylına beni istekle cagırttıracak ben pasaportumu cıkarttım fakat benım sigortam yok maaş gitmeme engel olurmu bunlar yaşım 25

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aykut bey sabit gelirli bir işte çalışmıyorsunuz, anladığım kadarıyla Başvuru yapabilirsiniz. Türkiye'de anne veya baba size sponsor olabilir. Riskli bir vize başvuru olacaktır. Yani vize alma ihtimaliniz %50 Konsolosluklar başvuru sahiplerinin iş, gelir durumuna ve masrafları karşılayacak kadar maddi durumuna bakmaktadır.

      Sil
  8. Merhabalar Hocam Ben annemi buraya davet etmek istiyorum fakat bi kaç takintim var davetiyeyi ben gönderecegim için benim son uc aylik maas bodrom istenmekte bununla birlikte evin buyuklugu ve evdeki oturan kişi sayisina önem veriyorlarmi eşimin çalişmasi fayda sağlarmi Tam olarak ne istenmektedir benden.. saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Merhaba Osman bey Almanya Konsolosluğu davetiye gönderen kişinin ziyarete gelecek, akrabası veya arkadaşın için yaşam koşullarında standartları karşılaması gerektiğini düşünüyor. Hatta kredi çekilmesini bile hoş karşılamıyor. Gelir durumunuz ve evinizde konaklama için yeterli imkânlarımız olduğunu düşünüyorsanız. Davetiye göndermeniz de sakınca yoktur. Teşekkürler.

      Sil
  9. Merhabalar, Almanyada gerçekleşecek bir nikah için oraya gideceğiz, nasıl bir yol izlememiz gerekecek? Sadece davetiye yeterli olacak mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ayşenur hanım Almanya aile ve akraba ziyareti için vize başvurusu yapmalısınız seyahat amacınız doğrultusunda sizin için belediyeden davetiye seyahat amacınızı belirten dilekçe eklemelisiniz düğün davetiyesini başvuru dosyanızı ekleyin bunlara ek olarak standart vize başvurusu için gerekli belgeleri eksiksiz olarak sunmalısınız dilerseniz profesyonel destek alabilirsiniz

      Teşekkürler

      Sil
    2. Esim ve ben davetli olarak almanyaya gidecegim emekliyim vize masrafi ne

      Sil
  10. Merhaba bugün pasaport başvurumu yaptım 10 güne elimde olur. Almanya'daki amcamın yanına 1 aylığına gidip gelmek istiyorum bu arada Domino's pizza da çalışıyorum ama Almanyaya gidersem istifa edeceğim çünkü mayısın ilk haftası askere gidiyorum davetiye ile gidersem bankada para olması gerekiyor mu yoksa amcam sponsor olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aile veya akraba ziyaretine gideceğiniz kişiler davetiye sunması gerekir. Şu an ki durumunuz da bordrolu çalışanlar için gerekli belgeleri hazırlayıp vize başvurusu yapmalısınız. Davetiye gönderecek olan amcamız Almanya'da yapacağınız masraflarınızı karşılayacağını davetiyesi belirte belirtebilir. Almanya Konsolosluğu Türkiye'de geçiminizi nasıl sağladığınızı bilmek isteyecektir.

      Sil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Mrb.ben 2009da ozamanlar ben 18yasinda anne annemle almanya ya gitik.ve vizemiz 30gün verilmisti..su an tekrar gitmeye karar verdik.bu sefer eşim oğlum ve tekrar anne annemle ...eşim iş veren oglum 5yaş.anne annem emekli.bende ev hanımı...daha önceden bize aldığımız için bizim girmemizin şansı yuksek mi?pasaportlarimiz çıktı istek bekliyoruz.ve gitmek için neyapabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Almanya'da bulunan akrabalarınız dan istek geldiğinde vize başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru sahibinin geliri yok ise sponsor göstermesi gereklidir. Sponsora ait iş ve banka evrakları ayrıca masraflarını karşılayacağına dair Almanya Konsolosluğuna hitaben dilekçe sunmalısınız Vize şans işi değildir. sunacağınız belgelerin uyumlu olması çok önemlidir. yanlış yapmamak için profesyonel destek almanızı tavsiye ediyorum. Teşekkürler.

      Sil
  13. PASAPORT VE VİZE İŞLEMLERİ HAZIR OLDUĞUNDA İSTEDİĞİMİZ ZAMANI SEÇİP GİDEBİLİYORMUYUZ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizeniz hazır olduğunda Almanya'da kalacağınız gün sayısı ve tarih aralığı belirtilmekte Örnek 10.03.2018 - 10.04.2018 20 gün kalış hakkı gibi belirli bir tarih ve konaklama süresi vardır. Belirtilen gün süresini ihlal ederseniz 600€ cezası var dikkat edin.

      Sil
  14. Merhaba ben almanyaya gelin geldim ve dogum yapacagim annemide yanima getirtmek istiyorum 2 ayligina evimiz kira 1+1 eşim alman vatandası annem calismiyor üzerinde araba ve arsa var annemin yanima gelmesinde bi sorun olurmu neler yapmamis gerek annemi getirtmek icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuğba Hanım Anneniz için Davetiye almanız gerekiyor. Ayrıca Seyahati sırasında yapacağı masrafları karşılayacağınızı özellikle belirtmelisiniz Anneniz için Türkiye'de geçimini nasıl sağladığını gösteren belge olmalı. Evrakları eksiksiz olarak hazırlamanız çok önemlidir. Mevcut durumunuzu belirten Almanca bir dilekçe hazırlayarak başvuru dosyanıza eklediğiniz de Annenizin Almanya'ya seyahat amacını daha net ifade edebilirsiniz.

      Sil
  15. Merhaba benim bir sorum olacaktı yanitlarsaniz sevinirim ben 10 yasimda halama evlatlık verildim ve 10 yaşından bu zamana kadar da Almanya'da yaşıyorum şimdi öz babamı Almanya'ya turist olarak getirmek istiyorum ve davetiyesini de gonderdim fakat soyadlarimiz tutmuyor bu vize almada işini zorlaştırır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan bey Resmiyette babanız görünmüyor ise problem yaşaya bilirsiniz Maddi durumu iyi olan Farklı bir tanıdığınız dan arkadaş ziyareti için davetiye göndermesini rica edebilirsiniz arkadaş ziyareti için sorun olacağını düşünmüyorum

      Sil
  16. Merhaba benim bir sorum olacakti kuzenim tarafindan almanyaya davet edildim burda ucretli ogretmenlik yapiyorum ayni zamanda acik ogretimde okuyorum ( sigorta girisi maas bordrosu calisma belgeleri vs ek olarak ogrenci belgeini hazirladim basvurdum ) ve ek olarak kuzenim evlenecegi icin dugun davetiyesi ve dilekce gonderdi vize cikma orani ne olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırladığınız belgelerde bir eksiklik görmedim büyük olasılıkla vizenizi sorunsuz olarak alabilirsiniz.

      Sil
  17. merhaba hocam ben mart 15 mart 30 kadar
    izinliyim bana bu ayın sonunda davetiye
    gelecek mart 1 de vizeye baş vursam bu tarihlerde gide bilirmiyim almanyaya
    davetiyede benim gideceğim tarihi belirtmek zorumlumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmet bey Seyahat tarihiniz davetiye de belirtilen tarih ile aynı olmalıdır. Bunun nedeni sizin ziyarete gideceğiniz akraba veya arkadaşınızın sizi misafir edeceği günü net olarak Konsolosluğa bildirmesidir.

      Sil
  18. Merhaba hocam Almanya oturuyorum annemi babamı getirmek istiyorum turist vizesiyle annem babam aşk dan AT-11 yurtdışı sigorta kağıttan yeterli oluyor mu yoksa özel sigorta yapmak gerekir mi .babam 65 yaş ustü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyahat sağlık sigortası sadece AB vatandaşı ile evli kişilerden talep edilmemektedir. Diğer başvurular da isteniyor.

      Sil
  19. Merhaba. Uzun süreli schengen vizesi almak istiyorum. Daha önce ispanya üzerinden vizem vardı. Şimdi Almanya'dan giriş yaparak 5-6 ülke gezmeyi planlıyorum. Almanya'daki arkadaşımdan davetiye almam alacağım schengenin süresini etkiler mi acaba? Yoksa bu bir kriter olmaz mı? Uzun süreli alabilmek için bir tavsiyeniz varmı? En son bir arkadaşım Fransa için başvuru yaptı ve sadece 1 ay süreli verdiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davetiye ile başvuru yapmanız daha iyi olacaktır. Uzun süreli vize istediğinizi belirten açıklamalı bir dilekçeyi başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz.

      Sil
  20. Merhaba; ablam ve eniştem alman vatandaşı. Onlar sosyal yardım alıyorlar. Ben evliyim ve 8 yaşında bir çocuğum var. Çalışmıyorum. Mal varlığı olarak kardeşlerimle ortak ve oradan az miktar kira gelirim var. Oğlumla birlikte gitmek istiyorum sizce vize alabilirmiyim? Birde 20 sene kadar önce bekarken ve onlar henüz vatandaş olmamışlarken 2 kez peşpeşe vize talebim redolunmuştu. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba garanti vize alırsanız veya alamazsınız diye bir şey söyleyemem seyahatasraflarınızı eşinizin karşılayacağını belirtip evrakları hazırlayabilirsiniz Almanya'da bulunan kardeşlerimiz sizin için davetiye gönderebilir.

      Sil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanya turistik vize başvurusunda bulunabilirsiniz. sunacağınız evrakları eksiksiz olarak hazırlayın randevunuzu alın %100 vize onaylanır gibi bir durum hiç bir zaman söz konusu değildir. yanlış veya hatalı başvuru yapacağınızı düşünüyorsanız profesyonel destek almanızı tavsiye ederim

      Sil
  22. Ortalama 10 15 gün önce ziyaretçi olarak gitmem için Almanya’dan başvuruda bulundular davetiyem ne zaman gelir geldikten kaç gün içinde gitme işlemim gerçekleşir tahminen bi sorum daha olacak vize için randevu davetiyeyle birlikte mi gelcek yoksa ben mi başvuruda buluncam ben bulunacaksam şimdiden baş vuru yapmalımıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus bey size gönderilecek olan davetiye de Almanya'da bulunacağınız Tarihler belirtilmiştir. sizler bu tarihler için vize başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Profesyonel destek almanızı tavsiye ederim

      Sil
  23. Merhaba. Ben 2 sene önce üniversite öğrencisiyken tanıdıklarımın daveti üzerine Almanya'ya gitmiştim. Şimdi yine bir davet üzerine gitmek istiyorum fakat çalışmıyorum. Babam dükkan işletiyor ve aynı zamanda emekli. Bankada da bir miktar parası var. Sponsor olarak babamı göstericem. Sizce vize çıkma olasılığı nedir. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sponsor olarak babanızı gösterebilirsiniz. Konsolosluklar başvuru sahiplerinin iş ve gelir durumları için %50 mevcut mal varlıkları (bankada gösterdiği ) seyahat harcamaları için yapacağı harcamalar için bulunan paralarını % 50 olarak değerlendirir. Çalışmıyor olmanız başvurunuzu riske eder ama genede başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  24. Merhaba, Almanya'da ikamet etmekte olan bir arkadaşımın bizi ziyarete gelmesini istiyorum. Arkadaşım iran uyruklu. Pasaportu yok ama mültecilik pasaportu var. Nasıl getirte biliriz kendisini?
    Teşekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konsolosluklar bu tür başvuruları çok dikkatli incelemekteler vize alabilir mi diyorsanız bilemiyorum.

      Sil
  25. merhaba almanyadaki kuzenimin oturma izni var bende makine mühendisliğini haziranda bitiricem diplomayı aldıktan sonra kuzenim davetiye yoluyla çağırıcak beni, almanyada yaşamak için seçtiğim yol doğru mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zafer bey Almanya'da yaşamak için Konsolosluktan bilgi almanızı tavsiye ederim.

      Sil
  26. Merhabalar Ağustos ayı gibi evleneceğim. Nişanlım buraya gelecek dügunu burada yapacağız . Düğünden sonra geçici vize yani 3aylik vize alabilir miyim. Nişanlımin abisinin bize davet mektubu göndermesini şimdiden isteyebilir miyim. Arkadaş vizesi şeklinde. Almanya'da 3ay kaldıktan sonra tekrar Türkiye'ye döneceğiz. Nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeliz hanım Almanya'da bulunan yakınız sizin için davetiye göndere bilir siz bu davetiye ile vize müracaatı yapabilirsiniz. Eğer başvuru için sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız Profesyonel destek almanızı tavsiye ediyorum.

      Sil
  27. Merhabalar ,arkadaşım Almanya'da öğrenci .onun yanına gidebilmem için oturma iznini ,onun yanında kalacağıma dair bi belge ve kendi eliyle yazılmış dilekçeyi bana gönderdi bben de çıktısını alıp vizeye başvurdum 6 ay vize verdiler ancak bu tam olarak davetiye mıdır ? Ve bu davetiyeyi kaç kez atma hakkı var ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu da bir davetiyedir. Tekrar başvuru yapmak istiyorsanız size yeni bir davetiye göndermeli Konsolosluklar başvurunuzu tekrar değerlendirecektir.

      Sil
  28. Merhaba, ben aile arkadaş ziyareti vizesine başvuru yapacağım. Öğrenciyim, sponsor olarak dedemi gösterebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerekli belgeleri hazırlayıp gösterebilirsiniz fakat pek olumlu bakmıyor konsolosluklar bu duruma yani ret alma ihtimaliniz çok yüksek

      Sil
  29. Merhaba vize hocam eşim almanyada alman vatandasi Türkiye'de evlendik aile birlesimi için sertifika alamadım 7 aydır uğraşıyorum. Sigortam yok bir işte calismiyorum eşimin yanına turist olarak nasil gidebilirim yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğba hanım Profesyonel destek almanızı tavsiye ediyorum

      Sil
  30. Merhaba, annem daha önce almanyaya 3 kez davetiyeli olarak gitti, en son vizesi 6 aylıktı hatta, hiç sorunsuz zamanında giriş yapıp vizesi dolmadan çok önce geri döndü, bu yaz tekrar gitmek istiyor fakat insanları tekrar davetiye için yormak istemiyoruz, davetiyesiz başvuru olamazmı? Nasıl bir yol izlememiz gerek bunun için, ayrıca davetiyesiz başvurularda en fazla 15 günlük vize verdikleri doğrumu teşekkürler

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar kolay gelsin...
    Almanya'ya gideceğim ancak davetiye almam biraz uzun sürecek onun yerine davetiye örneği almak istiyorum elinizde örnek var mı veya böyle bir yöntemde iş görür mü? 8-9 günlüğüne gitmeyi planlıyorum...

    YanıtlaSil
  32. Almanyadan davetiyem çıktı 2 haftaya gelicek Ben Evliyim 2 yaşında oğlum var ve bu sene mezun oldum liseden yasım 21 askere gittim 1 ay önce ama hava değişimi aldım kilo ve tansiyondan 6 ay süre 10.01.2019 a kadar sürem var o sürede gelmem gerekiyor gelmezsem cezai işlem uygulanacak sponsorum almanyadaki kuzenim ben çalısmıyorum öğrenciliğimden dolayı çalısamadım sizce gitme olasalığım nedir

    YanıtlaSil
  33. Merhaba, ben üniversite öğrencisiyim ama kaydımı dondurmuş bulunmaktayım, babam emekli tüm masraflar ona ait ve teyzem Almanya dan istek yapacak bunun için yapılacak işlemleri öğrenmek isterim.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba almanyada yasiyorum esim ailesine davetiye cikarmak istiyorum maasim yetmedi ikisine bir anda davetiye cikarmak icin suan hamileyim dogum icin davetiye cikarcaktim polis maasimiz yetersiz oldugun soyledi onlari konsulasliktan turiz vizesine basvura bilceklerini söyledi kayinbabam emekli devlet dairesinden kayinvaldem ev hanim üzerlerinde bir daire var ne gibi evraklar isterler birde konaklamak icin burda otelmi ayarlamam gerek yoksa bizim evi gösterebilirlermi nasil yol izlemem gerek yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. Selam almanyada Davetiye gönderdiler ama davetiyede benim adres yanlis yazilmiş birsey olurmu vize almamda

    YanıtlaSil
  37. Merhaba, ben 8 aylik hamileyim aralık ayında anne ve babamı almanyaya yanıma getirmek istiyorum.esimin maaşı ve evimizin büyüklüğü iki kişi için yeterli.babam emekli annemin üzerine giyim mağazası var.yabancilar polisinden davetiye çıkarttı eşim.sizce buraya sorunsuz gelmeleri için ne yapmam lazim.bir dilekçe benim yada onların yazması gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
  38. nişanlım almanya-dan istek yolladı sizce nasıl basvurmam lâzım

    YanıtlaSil

Teşekkürler.