Breaking News

Vize başvurusu için gerekli uçak rezervasyonu hakkında



Vize başvurusu yapacak kişilerden istenen, ulaşım belgeleri arasında uçak rezervasyonun nasıl olması gerektiğini sizlere açıklamaya çalışacağım. Vize işlemleri sırasında, başvuru sahiplerinden yapacakları seyahati hangi ulaşım seçeneklerini tercih ettiklerini belge ile kanıtlamaları talep edilmektedir. Genellikle sunulan ulaşım belgesi olarak kendi araçları, otobüs ve uçak olduğunu söyleyebilirim. Her ulaşım belgesinin belirli kurallara göre hazırlanması gerektiğini unutmayın. Örnek: Kendi araçlarıyla seyahat edeceklerden araç ruhsatı fotokopisi istenmektedir. Otobüs ile seyahat edecek kişilerden Otobüs bileti ( rezervasyonu ) istenir. En çok sunulan ulaşım belgesi olarak uçak rezervasyonu dur. Başvuru sahibi gideceği ülkeye hangi tarihte ulaşacak ise planladığı tarihe göre uçak rezervasyonu sunmalıdır.

Örnek:   Kişi 10.08.2017 tarihinde Fransa'da olacağı bir seyahat planı hazırladı ve dönüş tarihi ise 24.08.2017 iki tarih aralığı için geçerli gidiş ve dönüş uçak rezervasyonu sunması gerekmektedir.

Uçak rezervasyonu mu? Uçak bileti mi ?

Başvuru sahiplerinin en sık yaptığı hataların başında, sunmaları gereken uçak rezervasyonun yerine uçak biletinin satın alınmasıdır. Bunun ne önemi var diyebilirsiniz. Bence çok önemi var nedeni ise vize işlemleri sırasında sizden seyahat tarihleri için geçerli, uçak rezervasyonu talep edilmektedir. Yani bileti satın almanız gerekmiyor. sadece rezervasyon sunmanız yeterlidir. Ben rezervasyon ile uğraşmam direk uçak biletimi satın alacağım da diyebilirsiniz. fakat olası vize başvurunuzun ret ile sonuçlanma ihtimalin de olduğunu unutmayın. Böyle istenmeyen bir durumla karşılaştığınızda bilet için ödediğiniz ücretin yanmasına sebep olacaktır. Sizlerin böyle bir duruma düşmenizi hiç istemem açıkçası. 

Uçak rezervasyonu nasıl olmalı ve yapılan hatalar

Seyahat planına uygun tarihler için uçak rezervasyonu yaptırmalısınız. Başvuru sahiplerinin isim ve soyadları hatasız olarak sunulan evrakta bulunmalıdır. dönüş tarihiniz de gezi planınıza uygun olarak yapılmalıdır. En çok yapılan hatalar ise seyahat tarihleri ile çelişkili yapılan rezervasyonlar, aile ile yapılan müracaatlarda alile bireylerinin isimlerinin bulunmaması gibi nedenler olduğunu söyleyebilirim. 


Önemli tüyolar 

Başvuru sahipleri seyahat tarihleri ne kadar yakınsa uçak biletlerinin ücretleri artmaya başlar bu sebeple 1.5 - 2 ay önce den vize başvurunuzu yapmanız ve vizenizi aldıktan sonra uçak biletinizi satın almanız olacaktır. Böylece yüksek ücret ödemeden uçak biletine sahip olabilirsiniz. hatta vizeniz var ise uçak biletlerinde sunulan ücret avantajlarından yararlanarak biletinizi daha ucuza satın alabilirsiniz.

Özet: Vize işlemleri sırasında sizden ulaşım belgesi olarak uçak rezervasyonu sunmanız gerektiğini, uçak biletinin satın almanın olabilecek vize reddi gibi durumlarda sizlere ek külfet olduğunu, uçak rezervasyonunu nasıl yaptırmanız gerektiğini ve yapılan hataları sizlere açılamaya çalıştım. vizeniz uzun süreli olmasını ve iyi seyahatler dilerim .



Bu yazı 10.04.2017 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: gareth harries

2 yorum:

  1. Ben birseyi anlamadım babam 15.03.2018 tarihinde Almanya'ya için vize başvurusunda bulunacak uçak şirketleri en fazla iki gün rezervasyon yapıyor yani evraklar verip konsolosluğa ulaşıncaya kadar rezervasyon tarihi de geçmiş olacak tarihi geçen bilet rezervasyonlarinda sıkıntı olmaz mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan bey uzun süreli rezervasyon yaptırabilirsiniz. isterseniz profesyonel destek alın

      Sil

Teşekkürler.