Breaking News

Danimarka vizesi hakkında bilgiler 2017



Danimarka vize başvurusu yapacak kişiler için genel bilgiler vereceğim. Danimarka'ya seyahat edecek (Bordo pasaport) Umuma mahsus pasaport sahipleri vize almaları gerekmektedir. Schengen vize rejimine tabi olan Danimarka Yeşil pasaport , Siyah pasaport ve Gri pasaport sahiplerinden 90 günü aşmayan konaklamalar için vize den muaf tutmaktadır. Başvuru sahipleri seyahat amaçları doğrultusunda vize başvurusu yapması gerekli, Daha açıklayıcı olmak gerekirse, Turizm amaçlı seyahat edecek kişilerden Ticari davetiye sunma zorunluluğu yoktur. Her başvuru sahibi kendisinden talep edilen evrakları hazırlamalı ve başvurusunu yapması gerekli ilk defa başvuru yapacakların Profesyonel destek almalarını öneririm, böylece olası yanlış ve eksik evrak sorununu en aza indirmiş olursunuz. Danimarka vize türleri Aile arkadaş ziyareti, Eğitim ve araştıra, Ticari, Turistik, Kültürel sportif ve Konferans olarak sınıflandırabiliriz bu vize türleri 90 günü aşmayan kısa süreli konaklama yapacak kişilerin müracaat ettiği vize türleridir. 90 Günden uzun süren vize çeşitleri Aile birleşimi, Çalışma, Green card,  Öğrenci, Au pair ve İmamlar için yapılan vize başvurusu dur. 




Danimarka vizesi nereden ve nasıl alınır.

Danimarka vizesi vermeye yetkisi Danimarka İstanbul başkonsolosluğu ve Ankara Danimarka Başkonsolosluğu dur. Başvuru sahipleri Dış İşleri Bakanlığının onayladığı ve Konsoloslukla anlaşmalı yetkili kurum ile vize başvurusu yapabilirsiniz. Türkiye'de Danimarka vizesi için yetkili Şirket VFS Global dir. Seyahat amacınıza göre sizden talep edilen belgeleri hazırlayıp, randevu alarak vize başvurusu yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Seyahat acenteleri aracılığı ile veya danışmanlık hizmeti veren şirketler aracılığıyla vize takip işlemlerinizi yaptıra bilirsiniz. Danimarka Konsolosluğu vize bölümü sunacağınız belgelerin seyahat amacınıza uygun hazırlanıp hazırlanmadığını kontrol edecek ve her hangi bir sorun yok ise vizesini pasaportunun sayfasına özel baskı yöntemiyle uygulayacaktır. 


Danimarka vize türleri

Danimarka Turist vizesi: Seyahat amaçları Turistik seyahat tur ve benzeri amaçlı ziyaretler için yapılan vize başvurusu dur. Sunacağınız belgeler arasında nerede konaklama yapacağınızı hangi ulaşım aracı ile seyahat edeceğinizi, yapacağınız gezi için yeterli paranızın olup olmadığını iş ve gelir durumunuzu gösteren belgelerin sunulması, ve potansiyel mülteci durumunda olmadığınızı belgeler ile kanıtlamanız esasına dayanmaktadır. Danimarka Konsolosluğu sunulan belgeleri belirli kriterlere göre detaylı olarak inceler ve bir sorun olmaması durumunda kişiye Danimarka Turist vizesi verecektir.

Danimarka Ticari vize: Seyahat amaçları ticari faaliyet ve iş amaçlı seyahat edecek kişilerin yaptığı vize türüdür. Başvurunuz sırasında sizden talep edilen en önemli belge Danimarka'da bulunan şirketin antetli kağıdına basılmış ziyaretiniz hakkında tüm bilgileri içeren davet mektubudur. Bu davet mektubu üzerinde Adres ve iletişim bilgileri, kalış süresi davet edilen şahsın isim ve soy adı seyahat masraflarını davet eden firma karşılayacak ise bu durumun belirtilmesi gibi ve saire bilgilerin bulunması gereklidir. Şayet fuar organizasyonuna katılacak iseniz giriş kartınız veya katılımcı belgenizi sunabilirsiniz.

Danimarka Aile arkadaş ziyareti vizesi: Seyahat amacınız Danimarka'da bulunan Aile veya arkadaşlarınızı ziyaret edeceklerin başvuru yaptığı vize türüdür. İstenen evraklar arasında en önemli olan ise Sizi Danimarka'da ziyaretine gideceğiniz yakınınızın sizin için göndereceği Davet mektubudur. Bu davet mektubunda iletişim ve adres ve konaklama bilgileri olması gerekmekte ayrıca davet eden kişinin pasaport fotokopisi oturumu bulunuyor ise oturum kartı fotokopileri istenen evraklar arasında dır. 

Danimarka Eğitim ve Araştırma amaçlı vize: Seyahat amacı Danimarka'da 90 günü aşmayan kısa süreli eğitim, Araştırma programına katılım, TUBİTAK ve AB eğitim işbirliği programlarına katılacak kişilerin müracaat ettiği vize türüdür. İstenen belgeler arasında Eğitim Göreceğiniz kurumdan Danimarka yasalarına göre geçerli davetiye veya güvence belgesi talep edilir. Ayrıca Eğitim Programa katılacağınızı kanıtlaya isim soy adınızın bulunması gereken evraklar dır. 

Danimarka Kültürel, Sportif ve Konferans (Kongre) vizesi: Seyahat amacınız Danimarka'da bulunan, bir kültürel etkinlik, sportif faaliyet veya Kongreye katılacak kişilerin başvuru yaptığı vize türüdür. Başvuru sahiplerinden Katılımcı olduklarını gösteren belgeler (davet mektubu) talep edilir. Ayrıca Düzenlenen organizasyonun amacı ve sözleşme bilgilerinin fotokopisi talep edilebilmektedir. 


Danimarka vize ücretleri

Danimarka konsolosluğu vize ücretleri başvurunuzun amacına göre değişiklilik gösterir. 90 günü aşmayan vize başvuruları için Vize başvuru merkezlerinden müracaat edebilirsiniz fakat 90 günden fazla konaklama yapacak kişilerin Danimarka Konsolosluğundan başvuru yapmaları gerekmektedir. Danimarka vize ücretlerini Konsolosluk bizzat belirlemektedir. değişen Euro kuruna göre istenen ücretler de yükseliş ve düşüşlerin yaşanması doğal bir durum olduğu için net bir fiyat söyleyemiyorum.



Bu yazı 17.04.2017 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Kayla Nielsen

2 yorum:

  1. Merhabalar Danimarka vizeme ted verdi. Nedeni ise bekar olmammış. Devlet memuruyum ve elbette ülkeme döneceğim. Vize sorumlusu artık red hakkımın olmadığını ve hiçbir şey yapamayacağımı. 30 gün beklemem gerektiğini ifade etti. Sizce napmalıyım? 😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Danimarka vize başvurusu sırasında ret almış olmanıza üzüldüm Maalesef bazen böyle durumlar ile karşılaşılıyor sayfanın üzerinde bulunan telefonu arayabilir veya sizi arayalım formuna iletişim bilgilerinizi bırakın dilediğiniz zaman da Profesyonel vize danışmanlık merkezi yetkilileri sorunun çözümü için sizinle iletişime geçsin.

      Sil

Teşekkürler.