Breaking News

Vize randevu sistemi nasıl çalışır? ve bilmeniz gerekenler.

Yunanistan vizesi

Bu yazımda sizlere vize başvurusu yapmak isteyenlerin bilmesi gereken randevu işleminden bahsetmek istiyorum. Konsolosluklar ve vize başvuru merkezleri müracaat yapan kişilerin daha düzenli olarak işlem vermek amacı ile vize randevu sistemini işletmektedir. Böylelikle kişiler başvuru saatlerini planlayıp işlemlerini fazla sıra beklemeden rahatlıkla gerçekleştirebilirler. Sistemden faydalanmak için Vfs Global, Kosmos, İdata ve benzeri başvuru merkezlerinin, internet adreslerinden kolaylıkla randevu işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu konuda dikkat edilecek en önemli nokta her kişi için ayrı ayrı randevu işleminin yapılmasıdır. Ayrıca kişilerin Pasaport numaralarını sisteme kayıt ettirmeleri gerekir. Başvuru yapacakları merkezin, hangi il de bulunduğunu bilmeleri çok önemlidir. Aksi halde İstanbul'dan yapılacak müracaatlar için Bursa'dan randevu almamaları gerekir. Böyle durumlar da aksilikler yaşayabilirler.




Vize randevu sistemi nasıl çalışır?

Bir Aile müracaatı nasıl vize randevu sistemini kullanmalıdır 3 kişi Yunanistan vizesi için başvuru yapacaklarını farz edelim. Bu aile 05.01.2016 tarihinde vize başvurusu yapmak için gün seçimini yaptı Her birey için ayrı ayrı aynı gün içinde randevularını aldılar ve saat aralıklarını 15 er dakika olarak belirlediler. vize randevusu kararlaştırdıkları gün ve saatten 30 dakika önce vize başvuru merkezinde olmaları gerekir. Bu yöntemi izlediklerinde sorunsuz olarak başvurularını yapabilirler. 

Bilmeniz gereken önemli hatırlatmalar.

  • Vize başvuru merkezi ne daha önce gitmediyseniz Bir gün öncesinden gidip yerini öğrenmeniz Ertesi gün sorun randevu saatine geç kalmamanız açısından önemlidir.
  • Eğer her hangi bir sorun yaşadınız ve başvuru tarihinde vize randevusuna gidemeyeceksiniz. randevunuzu iptal edin yada farklı bir gün ile değişimini sağlayın.
  • Gurup olarak müracaat edecekseniz her kişi için ayrı ayrı randevu yapmanız gerektiğini unutmayın. 
  • Konsolosluklar vize başvuru merkezlerini kamera sistemiyle kontrol etmektedir. Her hangi agrasif tutum ve davranışlardan kesinlikle kaçının.
  • Randevu saatinden yarım saat önce orada olmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Konsolosluklar da ve Vize başvuru merkezin de cep telefonu kullanmak yasaktır. Girişte mutlaka cep telefonunuzu kapatın.



Bu yazı 09.12.2015 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Max Consultant

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.