Breaking News

Bulgaristan konsolosluğu vize işlemleri hakkında önemli bilgiler.


Bu gün sizlere Bulgaristan Konsolosluğu vize işlemleri hakkında detaylı bilgiler vereceğim. Ülkemizde çok sayıda Bulgaristan dan gelen Türk göçmenler bulunmaktadır. Geride kalan akrabalarını ve doğdukları toprakları gezmek ve akrabalarını ziyaret etmek için ve hatta Bulgaristan vatandaşlıklarını geri almaları dahi söz konusudur. Bu sebeple Ülkemiz de bulunan Bulgaristan Konsolosluğıu vize, vatandaşlık, aile birleşimi, Bulgaristan Pasaportu gibi işlemler yapmaktadır. Yoğun bir çalışma sistemi işlemektedir. Akrabalarınızın sizlere gönderilen davetiye ile kolaylıkla vize başvurusu yapabilirsiniz. Standart olarak istenen evraklar

Vize başvuru formu
Seyahat sağlık sigortası
Davetiye ve fotokopisi
Başvuru yapacağınız vizenin dönüş tarihinden 3 ay 15 gün geçerli Pasaport
Pasaport fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
Davetiye yok ise Otel rezervasyonu
Çalışanlar maaş bordrosu yada Yeterli para bulunan banka hesap özeti

Ticari vize başvuruları için sizden Bulgaristan'da bulunan şirketten ticari davetiye talep edilmektedir. böylelikle Çok girişli (multi) uzun süreli ticari vize alabilirsiniz.



Bulgaristan vize işlemleri

Eşleri Bulgar vatandaşı olan Türk vatandaşları evli olduklarını Bulgaristan'da onaylatmaları ile Grajdanski brak belgesi alabilirler. Bu belge sayesinde 1 yıllık çok girişli 90 gün kalış hakkı tanıyan vizeye sahip olabilirler. Bulgaristan vize işlemlerini seyahat acenteleri vize başvuru merkezlerinden gerçekleştirebilirler. Bulgaristan Konsolosluğu Akreditasyon işlemi yaparak vize hizmet vermelerini onaylamakta fakat karar aşamasın konsolosluk yetkilidir.


Bulgaristan Konsolosluğu 

Ülkemiz de hizmet veren Bulgaristan Konsolosluğu Ankara, Bursa, Edirne, İstanbul şubeleri bulunmaktadır. vize bölümleri Müracaat eden Türk ve Bulgaristan vatandaşları için hizmet vermektedir.


Bulgaristan vizesi vermeye yetkili kurumlardır.

Ankara Bulgaristan Büyük Elçiliği
İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu
Edirne Bulgaristan Başkonsolosluğu
Bursa Bulgaristan Konsolosluğu


Bu yazı 10.12.2015 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Google Street Wiev

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.