Breaking News

Almanya vize başvurusu nasıl yapılır ve kaç günde sonuçlanır.


Bu gün sizlere Almanya vize başvurusu yapacak kişiler için işlerini kolaylaştıracak ve akıllarındaki soru işaretlerini giderecek bilgiler paylaşacağım. Almanya'ya turistik ticari aile akraba ziyareti ve benzeri amaçla seyahat etmek için vize almanız gerekmektedir. Ülkemizde Büyük elçilikler, başkonsolosluklar ve konsolosluklar vize başvurularında karar verici konumdadır. Bu sebeple tüm değerlendirmeler bu yetkili vize bölümlerinde değerlendirilir. Yapacağınız seyahatin özelliğine göre sizden belgeler talep edilmektedir.


Almanya vize başvurusu nasıl yapılır?

Seyahat tarihiniz den en az 15 gün önce den başvuru işlemlerinizin başlatılması çok önemlidir. Bir aksilik yaşamamanız için tavsiye edilen süre 30 gün dür böylelikle her hangi bir gecikmeye maruz kalmadan işlemlerin tamamlanmış olacaktır. Almanya vize başvurusu yapmadan önce, ikamet ettiğiniz ilin hangi konsolosluğun yetki alanın da bulunduğunu bilmeniz çok önemlidir. Mesela Bursa'da ikamet edenler İstanbul Almanya başkonsolosluğunun görev bölgesi içinde yer alır. Bursa'da bulunan idata vize başvuru merkezinden kendileri yada seyahat acentesi aracılığı ile işlemlerini takip edebilirler. En önemli konu Eksiksiz, güncel ve kabul gören kaşeli imzalı belgeler ile schengen vizesi başvurusu yapmaktır. Almanya vizesi almak sanıldığı kadar zor değildir. sadece dikkat edilmesi gereken istenen evrakların eksiksiz olarak hazırlanmasıdır. Karar verici konumda Konsolosluklar olduğu için tüm belgeler dikkatlice incelenir. Vize başvuru merkezleri sadece sizden evrakları alıp, konsolosluklara ulaştırmak ve sonuçlanan müracaatları size ulaştırmaktır. 



Almanya vize başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Müracaat işlemlerini tamamladıktan sonra yapılan değerlendirmeler, sonuçlanma süresi ortalama 15 gündür. bu süre uzayabilir veya kısa sürebilmektedir. Daha önce her hangi bir schengen vizesi almış ve kurallarına uygun olarak kullanılmış ise daha sağlıklı bir vize değerlendirmesi yaşayabilirsiniz. Eğer ticari vize başvurusu yapılmış ise bu süre daha da azalır ve ortalama 3-5 gün içinde sonuçlanır. Almanya vize başvurusu yapmak isteyenler bu önemli hatırlatmaları dikkate almaları çok önemlidir.
24.09.2014 tarihinden itibaren Almanya vizesi başvuruların da parmak izi ve biyometrik uygulaması bulunmaktadır.


Bu yazı 11.12.2015 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Raquel Recalde


DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.