Breaking News

Yunanistan vizesi geliri olmayanlar için vize başvurusu sırasında istenen evraklar

yunanistan vize

Yunanistan vizesi geliri olmayanlar için vize başvurusu sırasında istenen evraklar


Bu yazımda sizlere Yunanistan vize başvurusu yapacak geliri olmayanlar için gerekli evraklar hakkında bilgiler vereceğim Vize başvurularında gelir evrakları iş durumu evrakları vize başvurusu sırasında mutlaka gösterilmesi gerekir, bazen farklı durumlar oluşur kişinin, düzenli bir işi yoktur ve geliri yoktur. İşte bu durumlarda dikkat edilecek en önemli nokta, kişinin potansiyel bir mülteci olmadığını evraklar ile kanıtlamalıdır. İşinden yeni ayrılmış,öğrenci, bir işte çalışmıyor, ev hanımı vb. kişiler arasında, olabilirsiniz evet sizler de vize başvurusunda, bulunabilirsiniz. Konsolosluklar böyle durumlarda vize başvurusu yapan kişileri, şu kriterlere göre değerlendirme yapar kişi ülkesinde geçimini nasıl sağlıyor giyinme barınma vb. ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor işte böyle durumlarda aile kavramı devreye giriyor anne, baba, eş, yakın akraba gelir evraklarını sunarak ve gerekli dilekçe ve yeterli bakiyesi bulunan, banka hesap dökümü (özeti) ile kanıtlamalıdır Kendisinin ve vize başvurusu yapan yakının masraflarını rahatlıkla karşılayabileceğini göstermelidir.

Örnek dilekçe :  Yunanistan ......... Konsolosluğuna (Başkonsolosluğuna,  Büyük Elçiliğine)

........../...... tarihleri arasında ülkenize yapacağım seyahat boyunca eşim (kardeşim, Oğlum, vb. ) .......... tüm masraflarını karşılayacağım vize başvurusunun bu şekilde değerlendirilmesini ve gerekli vizenin verilmesini rica ederim.

Dilekçe yazarken kişilerin özel durumları da oluşabilmektedir anlaşılır bir şekilde durumunuzu yazılı olarak ifade etmelisiniz.






Yunanistan turist vizesi Geliri olmayanlar için istenen evraklar

  • Eksiksiz olarak doldurulmuş Yunanistan vize başvuru formu. (18 yaşından küçükler için form Anne ve Baba tarafından imzalanmalı) Daha detaylı bilgi almak için Yunanistan vize başvuru formu nasıl doldurulmalı ve yapılan hatalar yazımı inceleyebilirsiniz.
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 10.12.2015 tarihine kadar olmalıdır.(sayfalarında eksik yırtık sayfa bulunmaması gerekmektedir.)
  • Daha önceden Yunanistan schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • İki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf Buradan detaylı bilgi alabilirseniz
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği 
  • Seyahat planınızı kapsayan seyahat sağlık sigortası en az 30000€ kadar taahhütlü olmalıdır ve  ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren başlamalıdır.  (yaşa göre fiyatlarında değişiklilik olabilir) Buradan detaylı bilgiye ulaşın
  • Ulaşım evrakları olarak Yunanistan'a gidiş ve dönüş bilgilerinizi gösteren Uçak, otobüs, gemi, tren (kendi aracınız ile seyahat gerçekleşecek ise ehliyet, ruhsat fotokopisi ve seyahati kendi aracınız ile gerçekleştireceğinizi belirten dilekçeniz.) Seyahat tarihiniz Yunanistan'a ilk giriş tarihinizi ve çıkış tarihinizi gösteren rezervasyonunuz (ödemesi yapılmamalıdır. henüz vizenizi almadığınız için konsolosluk bu evrakların ödenmiş, olmasını talep edebilmektedir. ama siz ilk olarak rezervasyon göstermeniz gerektiğini unutmayın. Daha detaylı bilgi almak için Yunanistan vize başvurunuz sırasında istenen ulaşım evrakları hakkında detaylı bilgiler yazımı inceleyebilirsiniz
  • Konaklama evraklarınız. olarak kalacağınız otel rezervasyonunuz, seyahat tarihini göstermelidir.(davetiye ile başvuranlar için otel rezervasyonu istenmemektedir.)
  • Gelir evrakları olarak seyahat boyunca masrafları kim tarafından karşılayacak kişini gelir evrakları (maaş bordroları, yeterli bakiye bulunan banka hesap dökümü, çalıştıkları kurumdan SGK 4A hizmet dökümü ve seyahat boyunca masraflarını karşılayacaklarını belirten dilekçe Daha detaylı bilgi için Yunanistan vize başvurusu sırasında istenen iş ve gelir durumunuzu gösteren evrakları hakkında detaylı bilgiler yazımı inceleyebilirsiniz.
Not: 23.09.2014 tarihinden itibaren vize başvurusu sırasında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır. kişiler vize başvuruları sırasında bizzat bulunması gerekmektedir. (0-12 yaş için parmak izi alınmamaktadır başvuru sırasında bizzat gelmeleri ve özel alanlarda biyometik fotoğraf çekilmeleri gereklidir)

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.)



Bu yazı 19.01.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.
Son güncellenme tarihi 04.02.2015

Fotoğraf: İYTE IZTECH

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.