Breaking News

Avusturya vize başvurum ne zaman sonuçlanır.

Avusturya vize başvurum ne zaman sonuçlanır.


Sizlere Avusturya vize başvurunuzun ne zaman sonuçlanacağına dair bilgiler vereceğim. Sizden istenen evrakları eksiksiz olarak hazırladınız parmak izi ve biyometrik fotoğraf işlemlerinizi tamamladınız. Sıra geldi vizenizin sonucunu alamaya, genellikle sonuç süresi 5 ile 15 gün arasında değişmektedir. Evraklar konsolosluğa kargo ile gönderiliyor ise bu süreye 1 gün gidiş ve 1 gün dönüş olacak şekilde hesaplamanız gerekir. Belgeleriniz de her hangi bir esiklik yok ve sorunsuz bir başvuru süreci yaşamış iseniz bu süre sizin için geçerli olmaktadır. Fakat konsolosluklar bazı durumlarda seyahat amacınızı, inandırıcı bulmayabilir ve sizin seyahat masraflarınızı karşılayacak  kadar gelir durumunuzun, yeterli olmadığı, kanısına varabilir böyle bir durum ile karşılaştığınız da size ek süre (10 gün) vererek sunduğunuz belgelere ekstra evrak talebinde bulunabilir. Sizlerden istenen evrakları, başvuru yaptığınız merkeze zaman kaybetmeden talepleri karşılamanızı ve eksiksiz olarak hazırlamanızı tavsiye ederim. Siz bu talepleri karşılamaz ve kulak ardı ederseniz. vizenizin ret ile sonuçlanması muhtemeldir ve ret edilen vize diğer schengen başvurularınızın da sorun olarak karşınıza çıkmaktadır.





Bu nedenle seyahat edeceğiniz tarihten 1 ay (30 gün ) önce başvuru yapmaya özen gösterin bu süre size ek bir tolerans imkanı sağlayacaktır ve olası evrak taleplerini ve seyahat planınızı aksaklık meydana gelmesini engelleyecektir.

Örnek: Müracaat ettiğiniz tarih 10.05.2015 sonuçlanma tarihi ortalama 20.05.2015 olabilecek tarih aralığı olarak öngörebiliriz. (Konsolosluk bu sürenin ekstra evrak talebi olmadan ve sorunsuz vize başvuruları için olan ideal zamandır. Konsolosluğun isteği doğrultuda bu sürenin artacağını unutmayınız.)

Yapılan başvurular konsolosluklar tarafından, detaylı bir incelemeden geçirilir. bu işlemlerin uzamaması ve sorunsuz olması için mutlaka eksiksiz olarak, evrak sunmaya dikkat edin. Başvuru sürecinde randevu çok önemlidir. Müracaat edeceğiniz, merkezden randevu almayı unutmayın Sizlere sorunsuz başvurular diliyorum.

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.)



Bu yazı 06.06.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Alicia Deal



DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.