Breaking News

Almanya vizesi çalışanlar için gerekli evraklar




Almanya vize başvurusu, konusunda çalışanlar için gerekli evraklar ve merak ettiğiniz konularda bilgiler vereceğim. Almanya'ya yapacağınız turistik gezi için seyahat planınızı kanıtlamanız ve istenilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanız istenir. Gidiş amacınızı nasıl kanıtlayabilirsiniz?
Öncelikle gezi tarihinizi belirlemeli, ulaşım, konaklama, seyahat sağlık sigortası gibi belgeleri bu tarihlerini uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Çelişkili evraklar hazırlamamaya dikkat etmeniz gerekiyor.

Örnek: 15.01.2016 tarihinden 25.01.2016 tarihleri arasında Almanya'ya seyahat planı yaptınız. Ulaşım belgeleriniz de Uçak rezervasyonunuz 15.01.2016 tarihinde ülkeye giriş yapacağınızı dönüş tarihinizde ise 25.01.2016 tarihinde ülkeden çıkış yapacağınız sunacağınız rezervasyon belgenizde belirlenmiş olmalıdır. Konaklama için Otel rezervasyonunuz aynı şekilde tarihlerinizi belirtmeniz ve 24.01.2015 tarihi son gün otel rezervasyonunuz olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası ise 15.01.2016 - 25.01.2016 tarihleri arasında geçerli olması gerekir. Fazla olabilir fakat az olmamalıdır.




Almanya vizesi çalışanlar için gerekli evraklar nelerdir?

  1. Almanya vize başvuru formu (şahsen imzalanmalı ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. 18 yaşından küçükler için ebeveynleri tarafından imzalanması gereklidir.
  2. Başvuru yaptığınız vizenin dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli Pasaport
  3. Son 3 yıl içinde aldığınız schengen vizesi var ise fotokopileri.
  4. 2 Adet biyometrik fotoğraf 3.5 X 4.5 boyutlarında
  5. Seyahat sürenizi kapsayan Seyahat sağlık sigortası
  6. Uçak rezervasyonu gidiş dönüş sürelerinizi net olarak göstermeli (Ödenmiş olması gerekmiyor)
  7. Otel rezervasyonu konaklama tarihlerinizi göstermeli (Ödenmiş olması gerekmiyor)
  8. Almanya'da yapacağınız seyahatin masraflarınızı karşılayacak kadar bakiyeniz bulunan banka hesap dökümleri Son 3 aya ait maaş bordrosu, varsa kira geliri, tapu ve diğer gelirler.
  9. Çalıştığınız işe dair açıklamalı çalışma belgesi (kaşeli ve imzalı)
  10. Talep ettiğiniz vize süresi içinde izinli olduğunuzu gösteren belge (kaşeli ve imzalı)
  11. Sgk. 4A hizmet dökümü (güncel)
  12. Sgk. işe giriş bildirgesi
  13. Çalıştığınız iş yerine ait (6 aydan eski olmayan ticaret odası sicil kaydı, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası fotokopisi)
  14. Aile ile yapılan başvurular da Aile bireylerinin masrafları tarafınızdan karşılanıyor ise Almanya konsolosluğuna hitaben seyahat masraflarınızı karşılayacağınızı gösteren dilekçeniz hazırlamalı ve iş ve ekonomik durumunuzu gösteren evrakların fotokopilerini dosyalarına eklemelisiniz.
İstenilen belgeleri eksiksiz olarak hazırladığınız taktirde Almanya konsolosluğunun kararına göre Almanya vizesi alabilirsiniz.

Bu yazı 21.12.2015 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Carl Ludwig

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.