Breaking News

Bulgaristan vizesi nasıl alınır ve merak edilen konular.



Bulgaristan vize başvurusu yapacak kişiler, Bulgaristan konsolosluğunun nasıl belgeler istediği ve müracaatları sırasında merak edilen konuları bu yazımda bulacaksınız. Komşu ülke olan Bulgaristan Türk vatandaşları için vize uygulamaktadır. Diplomatik, yeşil ve hizmet pasaportu sahibi olan kişiler vizeden muaf tutulmakta ve seyahatlerini kolaylıkla yapabilmektedir. Çok girişli ve geçerliliği olan schengen vizeniz var ise Bulgaristan'a seyahat edebilirsiniz. Normal pasaport (Bordo) sahipleri ise vize almaları gerekir. Öncelikle Bulgaristan vizesi nasıl alınır sorusunun cevabı olarak Sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlar, ikamet ettiğiniz ilin görev bölgesin de bulunan Konsolosluk yada görev bölgesi içinde Bulgaristan vizesi başvurularını kabul eden vize başvuru merkezlerine müracaat ederek, gerekli incelemenin sonucun da Konsolosluğun kararı doğrultusunda Bulgaristan vizesi alabilirsiniz.




Her başvuru için konsolosluğun talep ettiği belgeler farklıdır. Aile arkadaş ziyareti için davetiye gerekli iken Turistik seyahatler de otel rezervasyonu istenir. İş gezileri için ise Bulgaristan'da bulunan şirket tarafından isminize göndereceği ticari davetiye istenmektedir. Bulgaristan konsolosluğu her vize başvurusu için 60€ konsolosluk harcı talep etmektedir. Yapacağı işlemler için Bulgaristan vatandaşı ile evli olanlar, Annesi yada babası Bulgaristan vatandaşı ise çocukları 21 yaşını doldurmayanlar ve 12 yaşından küçükler için konsolosluk harcı istenmez.  Başvuru sahipleri gerekli belgeleri iş ve gelir durumlarına göre hazırladıkları için talep edilen belgeler de farklılıklar oluşur. Örnek emekliler için SGK dan emekli olduklarını ve maaş aldıklarını kanıtlayan belge veya emekli cüzdanı istenirken Çalışanlar için Son 1 aylık maaş bordrosu almaları yeterlidir.


Bunun yanı sıra her hangi bir geliri yok ise (ev hanımı, öğrenci vb.) Yapacağı masrafları karşılayan kişinin iş ve gelir belgelerini sunması yeterlidir. fakat burada dikkat edilecek nokta 1. derece akraba olmaları gerekmektedir. Bulgaristan vize başvurusunun sonuçlanma süresi ortalama 6 iş günü sürebilmektedir fakat Bulgaristan konsolosluğu şüpheli gördüğü kişileri soruşturma için ülkesine incelemeye gönderebilmekte ve böylece sonuçlanma süresi uzamaktadır.

Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar


  1. Bulgaristan vize başvuru formu: Eksiksiz olarak doldurulmalı ve bizzat imzalanması gerekmektedir.
  2. 1 adet 3.5 - 4.5 boyutlarında arka fon beyaz biyometrik fotoğraf
  3. Seyahat sağlık sigortası: Bulgaristan'da kalacağı tarihleri kapsayan
  4. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  5. Otel rezervasyonu, Davetiye, anne veya babanın licna kart pasaport veya oturum artı fotokopisi
  6. Son aya ait maaş bordrosu banka hesap dökümü emekli olduğunu göstern belgeler
  7. Geçerli pasaport (başvurdukları vizenin dönüş tarihinden itibaren 3 ay 15 gün geçerli olmalıdır.

Yukarıda listelenen belgeler karışık olarak verilmiştir Bulgaristan turist vizesi için istenen belgeleri kişilerin özelliklerine göre hazırlanmış yazımı inceleyebilirsiniz.



Bu yazı 31.01.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf:  Vize Hocam








DMCA.com Protection Status

1 yorum:

Teşekkürler.