Breaking News

Polonya vizesi hakkında



Polonya vize başvurusu yapacak kişiler, işlemler sırasında bilmeleri gereken önemli bilgiler ve merak dilen konulara değineceğim. Öncelikle Polonya bir schengen ülkesidir. Aldığınız vize ile diğer schengen bölgesindeki ülkelerine seyahat edebilirsiniz. Kurallara göre hangi schengen ülkesin de daha fazla kalınacak ise o ülkenin vizesi için başvuru yapmanız gereklidir. Örnek: Polonya'nın da içinde olduğu bir seyahat planınız var ama siz İspanya'da daha fazla kalacaksınız, böyle bir durumda İspanya vizesi için başvuru yapmanız gereklidir. Daha fazla süre Polonya'da kalacak olsaydınız Polonya vizesi için başvuru yapmanız gerekecekti. Kısa hatırlatmadan sonra konumuza başlayalım.
Seyahat amacınıza göre işlemleriniz başlatmanız gereklidir. Turistik, ticari, aile arkadaş ziyareti, eğitim, araştırma, staj, kültürel, sportif faaliyet, tır sürücüleri gibi sınıflara ayırabiliriz. Bunlara ek olarak D vizesini de ekleyebiliriz. Yapacağınız seyahatin amacı  turistik ise sizden sırasıyla konaklama, ulaşım gezi masraflarınızı karşılayacak kadar bankada para seyahat sağlık sigortası gibi belgeler talep edilir. Ek olarak iş ve gelir durumunuza göre (çalışan, iş yeri sahibi, öğrenci, emekli, ev hanımı ve benzeri ) kişilerin iş ve gelir durumlarına göre belgeler istenmektedir. Ülkemizde Polonya vizesi vermek için yetkili  İstanbul Polonya başkonsolosluğu ve Ankara Polonya büyükelçilik dir. sizler müracaatlarınızı anlaşmalı vize başvuru merkezleri veya vize takip hizmeti veren şirketlerden işlemlerinizi yapabilirsiniz. İlk defa vize başvurusu yapacak yada işlemlerinizi takip ettirmek isterseniz  Buraya tıklayınız  açılan sayfada sizi arayalım formunu doldurun profesyonel ekibimize size özel hizmetimizden yararlanabilirsiniz.



Polonya vizesi nasıl alınır

İkamet ettiğiniz ilin hangi konsolosluğun yetkili olduğunu öğrenip, istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlar, Seyahat amacınız doğrultusunda müracaatınızı başlatır. Polonya Konsolosluğunun kararı doğrultusunda Polonya vizesi alabilirsiniz.  

Vize başvurusunu kendiniz yapmak isterseniz tüm evrakları kendiniz hazırlamanız ve başvuru sırasında işlemlerinizi sizler takip edeceksiniz. randevu almak, başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmanız, tüm belgeleri tarih ve sürelerini uyumlu olmasını sağlamanız, eksik belge ve yanlış bilgi beyan etmemeniz gerekiyor. ilk defa başvuru yapacak iseniz mutlaka profesyonel destek almanızı öneriyoruz aksi taktirde yanlış yada geçersiz belge sunduğunuz da Konsolosluklar başvurunuzu ret verebilir. Daha önce, vize başvurunuzu kendiniz yaptıysanız son değişiklikler hakkında detaylı bilgi almanız son derece önemlidir. Tavsiye edilen Seyahat süreniz de 30 gün önce vize işlemlerinizi başlatmanız olacaktır. Böylelikle olası gecikmeleri önler ve seyahat planınız da değişiklik yapmadan Polonya vizesi sahibi olabilirsiniz. 23.09.2014  tarihinde tüm schengen vizesi başvurularında parmak izi ve biyometrik bilgileriniz alınmaktadır. özel olarak oluşturulan alanlarda bu işlemleriniz yapılmaktadır. Randevu saatinden 30 dakika önce başvuru merkezlerinde olmanız tavsiye edilmektedir.


Müracaatınızı Konsolosluklar detaylı olarak incelenmektedir. Başvuru merkezlerinin görevi sizden belgelerinizi eksiksiz olarak almak ve Polonya Konsolosluğuna ulaştırmaktır. Vize başvurunuzun kabul veya ret ile sonuçlanma aşamasında bir yetkileri bulunmamaktadır. Güvenlik kurallarına mutlaka dikkat etmeniz gerekir.

Özet: Bu yazımda

  • Polonya vizesi vermeye yetkili kurumlarının Konsolosluk ve Büyükelçilik olduğunu
  • Müracaat işlemlerinizi yapabileceğiniz yerleri
  • Belgeleri eksiz olarak hazırlamanız gerektiğini
  • İlk defa müracaat edecekler için profesyonel destek almanın önemini
  • Parmak izi, biyometrik bilgilerinizi vermeniz gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Bu yazı 20.02.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Brian



DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.