Breaking News

Çek Cumhuriyeti Turist vizesi hakkında.



Çek Cumhuriyeti vize  başvurusu yapacak kişilerin Turistik seyahatleri için vize işlemlerini nasıl yapmalıdır ve Merak edilen konuları sizlere açıklamaya çalışacağım. Yapacağınız seyahat planını belirlerken, hangi schengen ülkesinde daha fazla kalınacak ise o ülkenin schengen vizesi için başvuru yapmanız son derece önemlidir. Çek Cumhuriyeti 4 gün İtalya 2 gün ve İspanya 3 gün olmak üzere bir seyahat planı yaptınız. Çek Cumhuriyetinde daha fazla konaklama yapılacağı için Çek Cumhuriyeti Turist vizesi için başvuru yapmalısınız. Yapacağınız seyahat ile ilgili Konsolosluğa kanıtlayıcı belgeler sunmalısınız. Her başvuru sahibi için ayrı ayrı başvuru dosyası hazırlanmalıdır. bireysel, aile veya Tura katılacak guruplarda planlanan seyahat için nerede ne kadar kalınacak hangi ulaşım aracı ile konaklama yapılacak otel rezervasyonlarının tarihleri bir biri ile uyumlu olmalıdır. çelişki oluşacak şekilde yapılan seyahat planları Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından incelendiğinde olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. Çek cumhuriyeti vize evraklarını hazırlarken dikkat edilecek en önemli konu sunduğunuz belgeler ile beyan ettiğiniz bilgilerin uyun içinde olmasıdır. İlk defa bu işlemler ile uğraşanlar için Profesyonel destek almalarını tavsiye etmekteyim. Böylece olası yanlış ve hatalı vize başvuru yapmanızı engelleyebilirsiniz.



Çek vizesi nasıl alınır

Yapacağınız vize başvurusu için öncelikle sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamalı seyahat edeceğiniz tarihten en uygun zaman bir ay önceden Çek Cumhuriyeti  turist vizesi başvurunuzu yapmanızdır. Böylece olası gecikme yada seyahat planında değişikliliği yapmanıza gerek kalmaz. ilk önce başvuru merkezinden randevu almalı ve Çek cumhuriyeti vize başvurusu için istenen evrakları eksiksiz olarak hazırlamalısınız. Turist vizesi için istenen evrakları aşağıdaki liste inceleyebilirsiniz.





  • Çek cumhuriyeti vize başvuru formu: Eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi şahsen imza atmalıdır. Eğer 18 yaşından küçük ise anne ve baba imza atmalıdır.
  • Pasaport: Başvuru yaptığınız vizenin dönüş tarihinden itibaren 3 ay 15 daha geçerli süresi ve en az 2 boş sayfası bulunan Pasaportunuz ve fotokopisi
  • Schengen vizesi Fotokopileri: Son 3 yıl içinde her hangi bir schengen vizeniz var ise tam sayfa fotokopileri
  • Biyometrik fotoğraf: 2 adet son 6 ay içinde çekilmiş ve daha önce schengen vize başvurusu sırasında kullanılmamış 35mmX40mm boyutlarında fotoğrafınız.
  • Seyahat sağlık sigortası: Yurt dışında olacağınız gün sürelerini kapsayan 30.000€ teminatlı ve yapacağınız seyahat tarihleri için geçerli Sigorta
  • Ulaşım belgeleri: Ülkeye giriş tarihinden başlayan ve çıkış tarihinde biten uçak rezervasyonu. Eğer farklı schengen ülkelerine geçilecek ise ara ulaşım evrakları da eklemelisiniz.
  • Konaklama belgeleri: Çek cumhuriyeti vize başvurusu sırasında sizden nerede konaklama yapacağınızı konsolosluğa sunacağınız Otel rezervasyonu sunarak ispatlamalısınız.
  • İş durumunuz gösteren evraklar: Çalıştığınız iş yerine ait faaliyet belgesi, imza sirküleri, sicil gazetesi, sgk işe giriş bildirgesi, sgk 4a hizmet dökümü, son 3 aya ait maaş bordrosu ve seyahat tarihleri arasında izinli olduğunuzu gösteren izin belgelesi kaşeli ve imzalı (çalışanlar için)
  • Maddi durumunuz gösteren belgeler: Yapacağınız seyahat için yeterli paranızın olduğunu Çek cumhuriyeti Konsolosluğu görmek isteyecektir. kalacağınız 1 gün için en az 100 veya 130 ₺ banka hesabınız da paranızın olduğunu göstermek için bankadan alacağınız güncel kaşeli ve imzalı banka hesap dökümü. Eğer var sa  Tapu, araç ruhsatı veya farklı belgelenebilir geliriniz var ise dosyanıza ekleyebilirsiniz.
  • Dilekçe: Seyahat amacınızı belirten başvurularınızın gitti Çek Cumhuriyeti Konsolosluğunun vize bölümüne hitaben dilekçe
  • Çek Cumhuriyeti vize ücreti başvurunuz sırasında ödemeniz gerekir. ayrıca Ret ile sonuçlanan başvurular da bu ücret size geri ödenmez



Dikkat etmeniz gereken sunacağınız belgeler ile potansiyel mülteci olmadığınızı kanıtlamak ve başvuru sırasında sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamaktır. Çek cumhuriyeti turist  vizesi danışmalık hizmeti veren firmalardan belirli bir ücret karşılığı destek hizmetinden faydalanabilirsiniz. Başvurunuz sırasında parmak izi vermeyi unutmayın.



Bu yazı 26.06.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Nicole Tomky

Hiç yorum yok

Teşekkürler.