Breaking News

İspanya vize başvurum ne zaman sonuçlanır.

ispanya vize başvurum ne zaman sonuçlanır.


Bu yazımda sizlere, İspanya vize başvurusunu gerçekleştirmiş ve sonucunu bekleyenler için gerekli bilgiler vereceğim. Bildiğiniz gibi sizden istenen tüm belgeleri eksiksiz olarak hazırladınız, parmak izi ve biyometrik fotoğrafınız çekildi. Sıra geldi başvurunuzun değerlendirilmesine Konsolosluklar sizden istediği bilgi ve belgeleri incelemeye alır, Daha önce alınmış schengen vizeniz var ise nasıl kullandığınıza ve her hangi bir ihlal, olup olmadığı kontrol edilir. Yapacağınız seyahat süresinde ulaşım konakla gibi bilgilerin tutarlılığı eğer davetiye ile başvuru yapılmış ise davetiyeyi gönderen kişi veya kurumlar ile bilgilerin çelişip çelişmediği kontrol edilir. Bu süre içerisinde yapacağınız masrafları karşılayabilecek yeterli gelir durumu ve banka hesap durumunuz hatta tapu araç ruhsatı gibi evrak sunulmuş ise ayrıntılı olarak incelenir.





Konsolosluğun bilinmeyen kriterlerine uyumunuz ve potansiyel mülteci olup olmadığınız değerlendirilir. Bu süreçler sonunda sizen istenen evraklar da dahil olakla beraber ekstra evrak taleb edilebilir. Hatta sunduğunuz otel ve uçak rezervasyonunuzu, ödemenizi isteyebilir. Bunun dışında sizi konsolosluğa birebir mülakat yapmak için davet edebilirler. Bu işlemler belirli bir süre içinde olma zorunluluğu vardır. Örnek sizden ekstra evrak talebi ve seyahatiniz hakkında detaylı bilgi talebinde, bulunuldu size onbeş (15) gün süre tanımaktadır bu süreyi geçirir ve sizden istenenleri yerine getirmez iseniz konsolosluk vize isteğinizi ret ile sonuçlandırıp, pasaportunuzu kaşeler.

Siz tüm bu süreçleri atlatıp vize başvurunuzun sonuçlanmasını bekleyeceksiniz. Normal olarak her hangi bir gecikme resmi tatil veya İspanya'nın dini yada resmi tatili olmadığı zaman diliminde sonuç süresi 10 ile 15 gün arasında değişmektedir. bu sebeple, seyahat planı yapmadan 1 ay önceden başvurunu yapın, bu sayede gecikme gibi bir sorun yaşadığınızda bu süre size zaman kazandıracaktır.


Bu yazı 13.07.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Morgan McCluskey 

DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.