Breaking News

Yunanistan vatandaşı ile evli olanlar için vize başvurusu sırasında istenen evraklar



Yunanistan vatandaşı ile evli olanlar için vize başvurusu sırasında istenen evraklar



Bu yazımda sizlere Yunanistan vatandaşı ile evli olan, Türk vatandaşları için istenen evraklar hakkında, bilgiler vereceğim. Bu durumlarda kişiden istene en önemli belge, evlilik durumlarını evrak ile kanıtlamalarıdır. Yunanistan'da evli oldukları bildirilmiş ve nüfus kayıt örneklerinde gözüküyor ise, başvuru merkezlerinden veya konsolosluklardan harç ödemeleri gerekmemektedir. sadece işlem ücreti ödemeleri gerekir. Evli oldukları Yunanistan'da nüfus kayıt, örneklerinde gözükmüyor ise aile ziyareti başvurusu yapmaları gerekir ve konsolosluk harcı ödemeleri gerekir. Müracaatınızı yapmadan önce mutlaka randevu alın 23.09.2014 tarihinden itibaren tüm schengen vizesi başvurularında parmak izi ve biyometrik uygulaması başlamıştır, bu sebeple bizzat gelip parmak izi vermelidirler. İkamet ettikleri il hangi Konsolosluğun yetki alanında bulunuyor ise müracaatlarını o konsolosluğa veya o başvurus merkezlerine yapabilirler. şimdi sizlere sırasıyla istenen evrakları sıralayalım.




  • Eksiksiz olarak doldurulmuş Yunanistan vize başvuru formu. Daha detaylı bilgi almak için Yunanistan vize başvuru formu nasıl doldurulmalı ve yapılan hatalar yazımı inceleyebilirsiniz. ( Başvuru formunda eşinizin pasaport ve vatandaş olduklarını belirten yerleri mutlaka doldurun.
  • Pasaport : başvuru yapacağınız vize isteğinden dönüş tarihiniz den itibaren üç (3) ay daha geçerli olmalıdır. (örnek Vize isteğiniz 10.03.2015 ile 10.06.2015 tarihleri arasında siz bu vize başvurusunu gerçekleştirebilmeniz için pasaportunuzun geçerlilik tarihi En az 10.12.2015 tarihine kadar olmalıdır.
  • Daha önceden Yunanistan schengen vizeniz bulunuyor son 3 yıl içinde aldığınız vizenizin fotokopisi (A4 sayfasında olmalı yarım sayfa kabul edilmemektedir.)
  • İki (2) adet son üç (3) ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf 
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (A4 sayfasına iki tarafı da aynı yüzde olmalıdır.)
  • Yunanistan'daki Belediyeden alınmış Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Faks olarak isteyip fotokopisini sunmanız yeterlidir.)
  • Eşinizin Yunanistan kimliği ve pasaportunun fotokopileri
  • Ulaşım evrakları olarak kendi aracınızın ve sizin ehliyet, ruhsat fotokopisi ve seyahati kendi aracınız ile gerçekleştireceğinizi belirten dilekçeniz.
  • Konaklama için ev adresini yazmanız yeterlidir.

Evlilik durumları Yunanistan'daki belediyeye bildirilmemiş ise buradan bilgi alabilirler

Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.)



Bu yazı 05.07.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.

Fotoğraf: Sarah Hogan



DMCA.com Protection Status

1 yorum:

  1. Çok faydalı bilgiler veriyorsunuz teşekkürler Hocam

    YanıtlaSil

Teşekkürler.