Breaking News

Schengen vize fotokopisi hakkında



Tüm schengen vizesi başvurularında sizden istenen belgelerin yanı sıra son 3 yıl içinde bir schengen vizesi almış iseniz fotokopilerini dosyanıza eklemelisiniz. Peki bu neden gerekli biraz da bundan bahsedeyim. Yunanistan veya diğer AB üyesi ülkelerin ortak dolaşım alanı olan schengen alanı için geçerli olan vize vermektedir. Kural açısından, hangi ülkede daha fazla konaklama yapılacak ise başvuru sahibi o ülkenin vizesi için müracaat etmesi gereklidir. Örnek: Yunanistan, İtalya ve İspanya turu için seyahat planı yaptınız. Bu ülkeler arasında 5 gün, Yunanistan'da kalacak,  3 gün İtalya'da ve son olarak da İspanya'da 2 gün konaklama yapacaksınız. Böyle bir durumda Yunanistan vizesi için başvuru yapmanız gereklidir.





Sizden istenen Otel, ulaşım sigorta, başvuru formu, kimlik fotokopisi, Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, iş ve gelir durumunuzu gösteren belgelere ek Son 3 yıl içinde sahip olduğunuz schengen vize fotokopileridir. Pasaportunuzu yenilemiş iseniz eski pasaportunuzun ilk resimli sayfasını da eklemeniz gerekecek. son 3 yıldan önce alınan vize fotokopilerini eklmenize gerek yoktur. 


Fotokopiler nasıl olmalı

Sunacağınız fotokopi evraklar ise a4 boyutunda olmalı delgeç ile delinmemiş, üzerinde Schengen vizenizin net olarak okunaklı olmalıdır. Yarım olarak sunulan ve net görünüme sahip olmayan sayfalar kabul edimez Bu ayrıntılara mutlaka dikkat etmelisiniz. Renkli fotokopi olmasına gerek yoktur. Böylece zaman dan tasarruf etmiş ve daha sorunsuz bir başvuru yapmış olacaksınız. 



Bu yazı 08.03.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: findmeabreak.me
DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.