Breaking News

Vize başvurusu dilekçe örnekleri



Vize başvurusu yaparken, seyahat amacınızı, masrafları karşıladığınızı veya özel durumunuzu belirten dilekçeler sunmanız gerekebilir. Bunu yaparken belirli bir standartlara göre dilekçenizi hazırlanması sırasında dikkat edeceğiniz hususlardan bahsedeceğim. Öncelikle dikkat edilecek en önemli konu; müracaat ettiğiniz Konsolosluğa hitaben hazırlanmasıdır. Şu kısa örnekle açıklamaya çalışayım. Örnek: İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu vize bölümüne şeklinde, giriş yapabilirsiniz. Daha sonra dilekçenin konusuna uygun olarak açıklamamızı yapmalıyız. Tekrar örnek üzerinden açıklamak gerekirse Mesela Eşinin her hangi bir geliri yok ve masrafları karşılayan koca tarafından durumun açıklanması:

 Avusturya vizesi masraf karşılama dilekçe örneği


                                                                                                                                             01.05.2016




İstanbul Avusturya başkonsolosluğu vize bölümüne            


 20.05.2016 ve 30.05.2016 tarihleri arasında Avusturya'ya yapacağımız seyahat süresi boyunca eşim ............... tüm masrafları tarafımdan karşılanacaktır. gerekli vizenin verilmesini rica ederim.


                                                                                                                     İsim Soyad imza


Şeklinde görüldüğü gibi bir açıklama yapabilirsiniz. Tarih sağ üst köşeye yazılmalı, ...... olan kısma eşinin adı soyadı belirtilmeli, dilekçeyi yazan eşin adı soyadı ve imzası olması gerekir. Yukarıda açıklanan örnek dilekçenin alt kısmına İngilizce veya Almanca tercümesi yazılması gerekmektedir. Bu sadece Avusturya vizesi için geçerli dilekçedir. Özel durumunuzu izah etmenin en iyi yolu dilekçe şeklinde sunmaktır. Böylelikle olası yanlış anlaşılmaları en aza indirebilirsiniz. Vize başvurusu sırasında sunulan belgeler beyanınız ile uyumlu olması çok önemlidir. Mesela iş seyahati için vize başvurusu yapıyorsunuz. Şirketiniz iş geziniz boyunca tüm masraflarınızı karşılayacak ise bu durumu Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına açıklayan bir dilekçenin hazırlanması gerekir.


Tüm schengen vize başvurularında seyahat amacınızı özel durumunuzu bu ve benzeri dilekçe hazırlayıp imzalayıp sunabilirsiniz. İkinci Örnek olarak seyahat amacınızı belirten dilekçenin hazırlanmasından bahsedeyim. Bu defa Yunanistan Konsolosluğuna hitaben hem uzun süreli vize talebi ve seyahat amacının belirtilmesini konu alacağım.




Yunanistan vizesi seyahat amacını ve uzun süreli vize talebini belirten dilekçe örneği

                                                                                                                                              01.05.2016

İstanbul Yunanistan başkonsolosluğu vize bölümüne

20.06.2016 ile 30.06.2016 Tarihleri arasında Yunanistan'ın Selanik şehrine turistik bir seyahat yapmak istiyorum, Emekli olduğum için zaman sorunu yaşamıyorum. Ağustos ve Eylül ayları içinde Yunanistan adalarından olan Kos ve Meis adlarını da gezmek istiyorum, Eğer daha uzun süreli vize verildiği taktirde bu gezilerimi yapabilirim Başvurumun değerlendirilmesi sırasında bu durumlarında dikkate alınmasını ve gerekli vizenin verilmesini rica ederim.


                                                                                                                 İsim soyad imza


Dilekçenin genel konusuna bakıldığında Emekli olan bir kişinin seyahat amacını, durumunu ve beklentilerini açıklaması olarak bakabiliriz. Elbette Yunanistan konsolosluğu sunduğunuz dilekçeye göre kararını verebilir veya dikkate dahi almayabilir. Sunulan bu dilekçelerin Konsoloslukların vize bölümleri tarafından incelenmekte ve beyana olumlu yanıt verebilmektedir. Özel durumlar için ise net olarak açıklama yapmaya özen göstermeniz işlerinizin yolunda gitmesi açısında faydalı olacaktır. Bu gibi durumlara acemi iseniz Profesyonel vize destek hizmetinden yaralanabilirsiniz. Böylelikle tüm işlemleriniz uzman kişiler tarafından hazırlanacak ve olası sorunları en aza indirecektir.


Not: Dilekçenizi Daktilo, Bilgisayar çıktısı ve el yazısı olarak sunabilirsiniz. Şirket dilekçeleri antetli kağıda kaşeli imzalı olmalıdır.



Bu yazı 10.03.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf: Vicki Moak


DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.