Breaking News

İsveç vizesi hakkında detaylı bilgiler.



Bu gün sizlere İsveç vizesi hakkında genel bilgiler ve merak edilen konuları, açıklamaya çalışacağım. Yurt dışına çıkabilmeniz için bir pasaportunuz ve İsveç'e giriş yapabilmeniz için ise Schengen vizenizin olması gerekmektedir. Schengen kurallarına göre hangi ülkede daha fazla konaklama yapılacak ise o ülkenin schengen vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Eğer Diplomatik, Yeşil ve hizmet pasaportunuz var ise İsveç'te 90 günü aşmamak şartı ile konaklama yapabilirsiniz. Bordo pasaport sahibiyseniz, İsveç vizesi alarak seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yapacağınız seyahatin amacına göre sizden talep edilen evraklar da farklılıklar bulunur. Turistik, ticari, eğitim, aile arkadaş ziyareti, kültürel, sportif, kongre, fuar ve şoförler gibi sınıflara ayırabiliriz. Bu guruplar, arasında vize başvurusu sahibinin iş ve gelir durumuna göre istenen belgelerde değişiklikler bulunur. Vize başvuru merkezlerinden İnternet üzerinden randevu alarak ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlayıp müracaatınızı kendiniz yapabilirsiniz. Fakat bu konular hakkında fazla bilgi sahibi değilseniz Profesyonel vize takip hizmetinden faydalanmanızı tavsiye ederim. Böylece Ret alma olasılığını en aza indirmiş olursunuz.




İsveç vizesi nasıl alınır?

Seyahat amacınız, iş ve gelir durumunuza göre belgeleri öğrenmeli, ikamet ettiğiniz ilin hangi konsolosluğun yetki alanında olduğunu bilmeli ve vize başvuru merkezinden randevu almalısınız. Standart olarak tüm schengen vize başvurularında sizden talep edilen belgeler genellikle aynıdır. fakat aralarında küçük farklılıklar ve dikkat etmeniz gereken püf noktaları vardır.

  • Bizzat imzalanmış ve eksiksiz olarak doldurulmuş İsveç vize başvuru formu
  • Geçerli pasaportunuz ve fotokopisi
  • Son 3 yıl içinde alınan schengen vizesi var ise fotkopisi
  • 3.5 - 4,5 ölçülerinde biyometrik fotoğraf
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Ulaşım ve konaklama belgeleri tarihleri uyumlu olması gereklidir. Otel ve uçak rezervasyonu.
  • Gezi tarihinizi kapsayan seyahat sağlık sigortası
  • Seyahat amacınızı belirten dilekçe
  • Seyahat masraflarını nasıl karşılayacağınızı gösteren belgeler (banka hesap özeti tapu, araç ruhsatı vb.)
  • İş ve gelir durumunuzu gösteren belgeler
İsveç konsolosluğunun isteği üzerine ek belge talebinde bulunabilir. Bu belgelerin yapacağınız seyahatin tarihleri bir biri ile uyumlu olarak hazırlanması son derece önemlidir. olası tarih farklılıkları şüphe uyandırıcı olabilmektedir. İlerleyen günlerde daha detaylı olarak İsveç vizesi ile ilgili bilgiler paylaşacağım.


Bu yazı 13.03.2016 tarihinde yazılmıştır

Fotoğraf: nediyor



DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.