Breaking News

İsveç turist vizesi nedir. nasıl alınır.



İsveç turistik vize başvurusu hakkında sizlere detaylı bilgiler ve merak ettiğiniz konuları açıklamaya çalışacağım. İsveç Avrupa birliği içinde schengen vize rejimi içinde yer almaktadır. Eğer geçerli süresi bulunan bir schengen vizeniz varsa, İsveç'e yapacağınız geziler için kullana bilirsiniz. Dikkat edilecek husus yanınızda seyahat sağlık sigortası, konaklama ve ulaşım belgeleriniz yanınıza almanız olası sorunları en aza indirebilirsiniz. İsveç vizesi için başvuru yapacak kişiler sizden talep edilen belgleri eksiksiz olarak hazırlayıp, başvuru merkezlerinden randevu alıp müracaat işlemlerini kendiniz yapabilirsiniz. Yeterli bilgi sahibi değil ve ilk defa bu işlemlerle uğraşacaklar mutlaka Profesyonel yardım almalarını tavsiye diyorum. Turistik vizeler de mantık, yapacağınız seyahatin planlı olarak konsolosluğa evrak ile kanıtlanması esasına dayanmaktadır. Örnek olarak, Kişi İsveç'e ne zaman hangi ulaşım aracı ile gideceğini. Konaklamasını nerede yapacağını, seyahat sağlık sigortasının seyahat süresi boyunca geçerli olup olmadığını, kişinin iş ve ekonomik durumunun bu gezi için yeterli olup olmadığını sunacağı belgeler ile kanıtlaması esasına dayanmaktadır. Potansiyel mülteci olmadığınızı belgeleriniz ile kanıtlamalısınız.




İsveç turist vizesi nedir

İsveç'e yapılacak turizm amaçlı geziler için başvuru yapılan, başvuru merkezlerinden randevu alınarak istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlanması sonucun da başvurulabilen, İsveç konsolosluğunun kararı neticesinde pasaportunuzun boş sayfasına geçerlilik tarihleri, kalacağınız gün süresi ve giriş çıkış yapabileceğinizi belirten İsveç vizesidir.  23.09.2014 tarihinden itibaren başvurunuz sırasında parmak iziniz ve biyometrik bilgileriniz özel alanlarda alınmaktadır.


İsveç turist vizesi nasıl alınır.

Başvuru sahiplerinin durumlarına göre farklı belgeler istenmektedir. İş yeri sahibi, çalışan, emekli, ev hanımı öğrenci, geliri olmayan ve çocuklar gibi guruplara ayırabiliriz. Öncelikle kişi yapacağı seyahatin masraflarını kendisi karşılamalı yada birinci derece bir yakını sponsor olması sonderece önemlidir. Turist vizesinin özelliği kişi seyahat süresince bir seyahat planı yapmalı ve çelişki oluşmayacak belgeleri sunması bilgileri beyan ederken kesinlikle sahte yanıltıcı kafa karışıklığı oluşturmayan evraklar sunması son derece önemlidir. Yapacağı masrafları sponsor aracılığı ile karşılanacak kişiler dilekçe ile durumlarını açıklamalı ve sponsor olan kişinin iş ve gelir belgelerini eksiksiz olarak sunması gerekmektedir. İsveç konsolosluğu yapacağı detaylı inceleme sonucunda vizenin verilmesini veya ret edilmesi karar verme makamıdır. Başvurunuzu yaptıktan sonra sizden ek belge talebinde bulunabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında sizlere tanınan süre içinde mutlaka dönüş yapmanız gerekir.


Bu yazı 16.03.2016 tarihinde yazılmıştır.

Hiç yorum yok

Teşekkürler.