Breaking News

Hollanda vizesi hakkında detaylı bilgiler

Hollanda bayrağı


Bu yazımda sizlere Hollanda vize başvurusu hakkında detaylı bilgiler ve merak edilen konuları açıklamaya çalışacağım. Öncelikle şu hatırlatmayı yapmam gerekli. Hollanda schengen vize bölgesinde yer almaktadır. Schengen alanı Avrupa birliğine üye olan, devletler arasında serbest dolaşım yapabildikleri bölge anlamına gelmektedir. Eğer sizin geçerli süresi olan bir schengen vizeniz varsa Hollanda'ya yapacağınız seyahatler için kullanabilirsiniz. Fakat şu açıklamayı yapmadan geçemeyeceğim Schengen kurallarına göre hangi ülkede daha çok kalınacaksa, sizin o ülkenin schengen vizesi için başvuru yapmanız gerekmektedir. Örnek: Hollanda, İspanya, Fransa tur planı yaptınız, bu ülkelerden en fazla konaklama sağlayacağınız ülke Hollanda o halde Hollanda vizesi için başvuru yapmanız gereklidir. Diğer önemli konu ise schengen alanı içerisinde Hollanda vizeniz ile schengen veya yarı schengen ülkelerine seyahat edebilirsiniz. fakat gideceğiniz ülkeye ait otel ulaşım ve konaklama belgelerinizi yanınızda bulunması olası sorunları engeller ve açıklamanızı yapabilmenizi sağlar.


Hollanda vizesi almak  

Hollanda'ya yapacağınız seyahatler için vize başvurusunu kendiniz yapmanız veya bu işlemleri vize takip hizmeti veren şirketlerden işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. İlk defa vize alacaklar için kesinlikle profesyonel vize takip hizmetinden faydalanmalarını tavsiye ederim böylece olası yanlış, geçersiz, eksik başvuru yapmamış olursunuz. Hollanda vizesi almak kolay mı sorusu ile çok sık karşılaşılmaktadır. Hollanda Konsolosluğunun istediği gibi evrakları hazırlar, yapacağınız gezinin amacını net olarak ifade ederseniz. Hollanda vizesi almak kolay olacaktır. Fakat sizden talep edilen belgeleri eksik geçersiz çelişkili olarak hazırlarsanız olası istenmeyen sonuçlar için kendinizi hazırlayın. Hollanda Konsolosluğu sunacağınız belgeleri detaylı olarak inceleyecek ve vizenizi onaylayacak yada ret verecektir.



Hollanda vize çeşitleri nelerdir. 

Yapacağınız seyahat Turistik, ticari, aile arkadaş ziyareti, ve transit gibi çeşitleri bulunur. Her başvurunun ayrı kriterleri mevcuttur. Turistik seyahatler için sizden Hollanda turist vizesi için başvuru yapmanız gerekirken Ticari seyahatler de ise Hollanda ticari vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Standart olarak Tüm schengen vizesi başvurularında istenen belgeler aynıdır. Aralarında çok küçük farklılıklar bulunur. vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası, otel ve ulaşım belgeleri iş ve gelir durumunuzu gösteren belgeler gibi. Dikkat edilecek konu Seyahat tarihinin uygun olarak belgelerinizin hazırlanmasıdır. 

Hollanda turist vizesi: Turizm amaçlı geziler, turlar, için müracaat edilen vizedir. Hollanda Konsolosluğu yapacağınız seyahatin amacına uygun olarak belgeleri sunmanız çok önemlidir.

Hollanda ticari vize: Ticari amaçlı seyahatler için başvuru yapılan vizedir. Talep edilen en önemli belge Hollanda'da bulunan şirket tarafından isminizin bulunduğu ticari davetiyedir. Şirket sahipleri veya çalışanları için istenen evraklar da farklılıklar bulunur.

Hollanda aile arkadaş ziyareti vizesi: Hollanda'da bulunan aile, akraba veya arkadaşlarını ziyaret edecek kişilerin müracaat ettiği vizedir. İsminize gönderilecek davetiye ile vize başvurunuzu yapabilirsiniz.

İlerleyen günlerde bu konular daha detaylı olarak açıklama çalışacağım. 23.eylül 2014 tarihinden itibaren schengen vize başvurularında parmak izi alınmakta ve 5 yıl boyunca geçerlidir. Verilen vizede ( Vis ) ibaresi bulunuyor ise Hollanda vizesi için parmak izi vermeniz gerekmez. Fakat vizenizde (Vis 0) ibaresi var ise tekrar parmak izi vermeniz gerekir. Hollanda diğer schengen ülkelerinin vize başvurusu sırasında alınan parmak izini tanımaktadır.


Bu yazı 21.03.2016 tarihinde yazılmıştır.

Fotoğraf:  Sander & Guido

Hiç yorum yok

Teşekkürler.