Breaking News

Vize başvurusu için otel rezervasyonu nasıl yapılır



Vize başvurusu sırasında konaklama belgesi olarak sunabileceğiniz otel rezervasyonu nasıl yapmanız gerektiğine dair bilgiler vereceğim. Tüm schengen vizesi başvurularında Aile arkadaş ziyareti hariç sizden, konaklama yapacağınız otel ve benzeri yer hakkında belgeler talep edilmektedir. İnternet siteleri aracılığı ile kolaylıkla yapabilirsiniz. En sık kullanılan booking, hotels, tripadvisor ve trivago olarak karşımıza çıkmaktadır. seyahat süreniz boyunca konaklama yapacağınız otellerden isminizin geçtiği rezervasyon sunmanız Aile bireyleri ile yapılan vize başvuruları için de kişilerin isimleri bulunması gerekir. böylece yapacağınız seyahatin amacının aile ile birlikte gidilen bir gezi olduğunu konsolosluk daha net olarak anlayacaktır. Seyahat planınıza göre farklı ülkeler de yapılacak konaklamalar sunacağınız tur planınız ve konaklama yapacağınız, otellere ait rezervasyon çıktıları eklemelisiniz. Schengen kurallarına göre hangi ülkede daha fazla konaklama yapılacak ise o ülkenin schengen vizesi için başvuru yapmanız gerektiğidir.




Vize için Otel rezervasyonu nasıl yapılır

Seyahat planınıza göre konaklama yapacağınız otellerin rezervasyonları için İnternet sitelerinden veya seyahat acentelerinden seyahat tarihlerine uygun olarak yapabilirsiniz. Örnek 10.09.2016 tarihinden başlayıp 17.09.2016 tarihinde biten  Hollanda'ya seyahat planı yaptınız vize başvurusu sırasında sunacağınız otel rezervasyon tarihlerini seçerken son gün olan 17.09.2016 tarihi için konaklama göstermeyip 16.09.2016 tarihinde son gün için otel rezervasyonu olması gereken tarihtir. yapacağınız gezi için farklı otellerde de konaklama olacak ise bile son tarih aynı olmalıdır. 

Dikkat etmeniz gerekenler

Öncelikle otel rezervasyonunuz düşmemeli Örnek Yunanistan vizesi için vize başvurusu yapacaksınız seyahatiniz de Selanik ve Kavala da otel de kalacaksınız bu plana göre tarihleri uygun olan rezervasyon yaptırdınız. Ama Konsolosluk rezervasyon yaptırdığınız oteli aradı ve bu kişinin bize her hangi bir rezervasyon durumu yok cevabını aldı yani sizin sahte rezervasyon yaptığınızı tespit etti böyle durumlarda Yunanistan konsolosluğu vize başvurunuzu ret verebilir ve seyahat sırasında sunduğunuz evraklar inandırıcı değil cevap verebilmektedir. bu sebeple Bu duruma çok dikkat etmeli ve yaptırdığınız rezervasyonun düşmemesini sağlamalısınız. Dikkat edeceğiniz diğer konu ise rezervasyon ücretinin ödenmemesi olacaktır. Eğer başvuru sahibi ret alır ise ücret geri ödemesinde sorunlar yaşanabilmektedir. Konsolosluklar vize başvurusu sırasında sunacağınız otel rezervasyonu gibi evrakların doğruluğunu anlamak için size otel ücretinin ödeme yapmanızı ve evrak ile sunmanızı talep edebilir. 

Bu yazı 19.07.2016 tarihinde yazılmıştır.




Hiç yorum yok

Teşekkürler.