Breaking News

Yunanistan vizesi alacak kişinin pasaportunda Makedonya kaşesi varsa


Yunanistan Konsolosluğu Hellas vize uygulamasına son verdi. Makedonya kaşesi bulunan pasaportlara sadece Yunanistan için geçerli vize vermeye başlamıştı artık tüm schengen bölgesinde geçerli vize vermeye başladı.


Yunanistan vizesi için başvuru yapacak kişileri ilgilendiren önemli güncelleme hakkında sizlere bilgiler vereceğim. Daha önce Makedonya'ya seyahat etmiş ve aynı pasaport ile Yunanistan vize başvurusu yapacak kişilerin dikkat etmeleri gereken önemli bir güncelleme yapıldı. Yunanistan Konsolosluğu vize başvurusu yapacak ve Pasaportlarında Makedonya kaşesi bulunan kişilere sadece Yunanistan için geçerli vize vermeye başladı. Yani alacağınız bu Yunanistan vizesi ile sadece Yunanistan'a gidebilecek diğer schengen vize bölgesinde geçerli olmayacak.  Yunanistan Konsolosluğu son yapılan değişikliliği geri almış bulunuyor
Bir örnek ile açıklamak gerekirse daha önce Makedonya'ya yaptığınız gezide sınırdan geçerken kaşe uygulanmış pasaportunuz ile Yunanistan'a vize için müracaat edilmiş ise Konsolosluk vizenizi pasaportunuzun boş sayfasına basmıyor, ayrı bir belge üzerine basılmış olarak verecek ve sadece Yunanistan için geçerli olacak. İtalya, Bulgaristan, İspanya, Avusturya ve diğer schengen vize rejimine tabi ülkelere aldığı bu vize ile seyahat edemeyecekler. Gösterilen tepkiler dolayısı ile Yunanistan Hellas vize uygulamasına son verdi Yapılan değişiklilik artık geçerli olmayacak ve Yunanistan vizesi alan kişiler diğer schengen bölgesinde bulunan ülkelere seyahat edebileceklerdir. Yunanistan Konsolosluğunun gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ederiz.


Kimleri etkileyecek

Pasaportunda Makedonya kaşesi olanlar yapacakları başvurularda alacakları bu yeni vize ile Yunanistan hariç diğer schengen ve yarı schengen ülkelerine seyahat planı yapan kişileri etkileyecektir.  Sistem eski uygulamaya geri döndüğü için böyle bir sorun ortadan kalkmıştır.



Güncelleme kimleri etkilemeyecek.

Yapılan bu güncellemeden sonra Yunanistan vizesi alarak diğer schengen ülkelerine seyahat edecek kişiler yapacakları seyahat planlarını değiştirmeleri gerekmiyor. Bu güncelleme sadece Pasaportunda Makedonya kaşesi olanları ilgilendirecek. Yapacağınız seyahat planında İtalya, İspanya veya diğer schengen ülkelerinin olması sorun oluşturmayacak. Yapılan bu güncellemeden sonra Yunanistan vizesi alacaklar başvuru yaparken dikkatli olmalı eğer kişi sadece Yunanistan'a bir yolculuk yapacak ve diğer schengen ülklerine geçiş yapmayacak ise aldıkları vizeyi kullanmalarında bir sorun oluşturmayacaktır Kişi pasaportunu değiştirir ise bu durum ortadan kalkacak ve vize başvurusu sırasında Makedonya kaşesi bulunmadığı için yapılan bu güncellemeden etkilenmeyecek.



Bu yazı 30.07.2016 tarihinde yazılmıştır.
Son Güncelleme  29.09.2016

Fotoğraf: albytravel


Hiç yorum yok

Teşekkürler.