Breaking News

İtalya vizesi hakkında genel bilgiler.


İtalya vizesi hakkında genel bilgiler.


Sizlere İtalya vizesi hakkında bilgiler vereceğim. Schengen vize rejimine tabi olan İtalya Bordo pasaport (Normal) sahibi Türk vatandaşlarından, vize istemektedir. Yeşil,gri ve siyah pasaport sahipleri 90 günden az konaklamalar için vizeden muaf tutulmaktadır. 23.09.2014 tarihinden, itibaren tüm schengen vizesi müracaatlarında, parmak izi ve biyometrik uygulaması başladı vermiş olduğunuz biyometrik bilgileriniz 5 yıl süre geçerli olacaktır. Seyahat amacınızı başvurunuzu yapmadan önce belirlemeniz gerekir. Bunun sebebi sizden talep edilen evraklar farklılık göstermesidir. Örnek: Ticari amaçlı başvurularda sizden ticari davetiye talep edilirken turistik başvurularda, böyle bir durum söz konusu değildir. Bu ve benzeri ayrıntıları yazının, devamında maddeler halinde açıklayacağım.



Turist vizesi nedir.
Kısa süreli veya uzun süreli, tek girişli yada çok girişli ( multi) olabilen 1 günden 90 güne kadar kalış hakkı tanıyan vizedir. Başvurunuz sırasında evraklarınızı eksiksiz olarak sunmanız çok önemlidir. Sunacağınız evraklar da kafa karıştırıcı ve şüphe uyandırıcı bir seyahat planı hazırlamamaya özen göstermelisiniz. Kısacası potansiyel mülteci olmadığınızı seyahatin turistik amaçlı olduğunu evraklarınız ve sunacağınız dilekçe ile seyahat amacınızı belirtmeniz gerekir. Detaylı bilgi için Turist vizesi hakkında genel bilgiler yazımı inceleyebilirsiniz.




Ticari vize nedir.
İtalya ile ticari iş ilişkisi kurmak isteyen veya ticari ilişkileri bulunan şirket tarafından şahsa yapılan ticari davetiye ile başvurulabilen bir vizedir İş yeri (şirket) sahipleri, ortakları ve çalışanları olmak üzere evrak farklılıkları bulunmaktadır. Dikkat edilecek hususlar seyahatiniz boyunca masrafları kim tarafından karşılanacağı şirketinizin var olduğunu kanıtlamanız ve seyahat amacınızı şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı dilekçe olarak sunmanız olacaktır. Detaylı bilgiye Ticari vize hakkında genel bilgiler yazımdan ulaşabilirsiniz.

Aile, Akraba ve Arkadaş ziyareti vizesi nedir.
İtalya'da yakınlarını ve arkadaşlarını ziyaret edecek kişilerin başvurduğu vizedir. Başvuru sahibi hangi konsolosluğun yetki alanında ikamet ediyor ise oradaki konsolosluk için başvuru yapılması gereklidir. Vize başvurunuz için İtalya'da bulunan yakınınız veya arkadaşınızın  adı, soyadı, doğum tarihi, uyruğu ve pasaport numarası yada kimlik numarası gibi bilgileri mutlaka isteyin. Başvuru formuna doldurmalısınız ve sunacağınız dilekçe ile seyahat amacınızı belirtmeniz gerekir

Eğitim vizesi nedir.
İtalya'ya eğitim amaçlı gidecekler için alınan vizedir. Erasmus programı için başvurular, konsolosluklara bizzat başvurmanız gereklidir. Kısa süreli eğitimler dil veya farklı eğitim programına dahil olanlar başvuru merkezlerinden gerekli işlemleri yapabilirler. Başvurular için randevu almanız çok önemlidir. Bu sebeple mutlaka randevu alınız aksi taktirde gün kaybı yaşarsınız.

Kültürel, Sportif ve Kongre vizesi nedir.
İtalya'da yapılacak Kongre, kültürel ve spor etkinliklerine katılacaklar için başvurulan vizedir. Etkinliği düzenleyen kurum veya özel şirket tarafından isminize yapılan katılım belgesi ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Bazı resmi etkinlikler vize harcından muaf (ücretsiz) tutulabilmektedir. Sizden istenen gerekli evrakları hazırlayıp ve sunacağınız dilekçe ile seyahat amacınızı belirtmeniz gerekir, istenen belgeleri hazırladıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. Daha detaylı bilgiye Kültürel, sportif ve kongre vizesi hakkında yazımdan ulaşabilirsiniz.





Söz sizde:Bu yazının gelişmesine katkıda bulunmak isterseniz yorum bölümden deneyimlerinizi pay laşabilirsiniz. (reklam ve spam içeriklerden korunmak için denetlenecektir.

Bu yazı 30.07.2015 tarihinde yazılmıştır, güncelleme yapıldığında tarihi dipnot olarak belirtilir.


DMCA.com Protection Status

Hiç yorum yok

Teşekkürler.